На Ковельщині знизився показник захворюваності на туберкульоз

23 Березня 2017, 15:31
2302

Показники захворюваності на туберкульоз у Ковельському районі протягом останніх років дещо зменшились. Але, попри це, її рівень залишається найвищим в області і є значно вищим середньоєвропейського, як, скажімо, у сусідній Польщі.

Про це розповіла районний лікар-фтизіатр Ковельського МТМО Оксана Білоус, – пишуть Вісті Ковельщини.

За її словами, у минулому році захворіло на туберкульоз 79 мешканців Ковельщини. Однак ця позитивна динаміка змінюється у протилежний бік, якщо врахувати осіб, які захворіли повторно. Таким чином у 2016 році на обліку перебувало 100 хворих з активними формами туберкульозу.

«Маємо й іншу сумну статистику: щороку на Ковельщині туберкульоз забирає близько двох десятків життів. Торік у нас від цієї недуги померло 17 осіб (з них 11 – хворі, які знаходились на обліку та лікувалися, а також шестеро осіб працездатного віку, котрі не стояли на обліку і не звертались до лікаря)», – каже лікар.

На жаль, у нинішніх умовах платної медицини далеко не всі мають матеріальну можливість пройти медичне обстеження, й через те до останнього відкладають візит до лікарні. Саме тому у м. Ковелі та Ковельському районі діють місцеві Програми протидії захворюванню на туберкульоз, у рамках яких пацієнти з підозрою та хворі на туберкульоз безкоштовно обстежуються і отримують протитуберкульозні препарати.

«А от батькам не слід ігнорувати чи боятися проведення туберкулінодіагностики дітей, що жодним чином не може зашкодити і є цілком безпечною для здоров'я дитини. Це – алергічне дослідження, яке здійснюється з метою виявлення алергії на туберкульоз у дітей для їх відбору на рентгенологічне обстеження, а також з метою діагностики, диференціальної діагностики і визначення активності цього захворювання», – переконує Білоус.

Для своєчасного виявлення туберкульозу необхідно пройти флюорографічне обстеження легенів, а також звернутись за консультацією до лікаря-фтизіатра в протитуберкульозний кабінет Ковельського МТМО, що знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. Грушевського, 52.

Коментарі
23 Березня 2017, 17:46
Ще останню тисячу тонн дохлих свиней завезуть на могильник ветсанзаводу і все буде добре,за все уже заплачено в довгу кишеню- в тому числі і Кіндера
24 Березня 2017, 10:08
а скільки збільшилось онкохворих?
24 Березня 2017, 22:30
На скільки збільшилися статки Кіндерів
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром