У Ковелі батьків вчать, як вберегти дітей від соцмереж

23 Березня 2017, 18:00
1453

У соціальних мережах виявлені небезпечні групи, які набирають все більшої популярності у дітей. Їх аудиторія – хлопчики й дівчатка віком 9-14 років. У групу ризику здебільшого потрапляють неповнолітні з сімей, де батьки неналежним чином виконують свої обов’язки, не займаються вихованням, недостатньо часу приділяють спілкуванню з ними.

Працівники міських соціальних служб та поліції постійно проводять профілактичні бесіди з батьками з питань виховання, внутрішньосімейних стосунків, попередження конфліктних ситуацій, – повідомляють у прес-службі Ковельської міської ради.

Також організовують лекції-бесіди у професійних колективах. На міському семінарі соціальних педагогів та психологів у НВК № 13 виступили з теми про популярні нині небезпечні ігри та обговорили методи роботи з батьками.

При тому акцентувалось, що профілактика не повинна викликати цікавість до забороненого. Рідні зобов’язані щоденно розмовляли з дітьми на різні теми. У тому числі щодо того, які види дозвілля їм подобаються.

Трапляється так, що хлопці та дівчата не вміють правильно висловити свої думки, адже через час, проведений за комп’ютером комунікативні можливості не розвиваються належним чином.

Дуже часто у батьків не вистачає ані терпіння, ані часу вислуховувати детальну розповідь про сюжет гри, персонажів чи інші дитячі проблеми. Така байдужість призводить до трагедії. Безпека дитини, в тому числі і в кіберсередовищі — це відповідальність батьків.

Проте буває так, що вони просто не знають, як діяти, аби зберегти своїх нащадків від можливих ризиків. У складних ситуаціях краще звертатись до фахівців, психологів, педагогів.

Коментарі
24 Березня 2017, 01:51
Спробую навчити батьків, а не дітей, як уникнути негативних ризиків.<br/> Перше, ніколи не дивіться новини на українських телеканалах.<br/> Друге, згадайте старе зоновське правили; &quot;Не верь, не бойся, не проси&quot;. <br/>Третє, збагніть, нарешті, що останні 10 років вас водять за носа, як слона, всі, хто хоче докрасти недокрадене, в т.ч. під патріотичними лозунгами.<br/> Гарантую результат: прозрієте, а після цього - беріться за виховання дітей.
24 Березня 2017, 02:39
Дитина завісає в соцмережах з ранку до ночі. Себе інтернетзалежною апсолютно не рахує. Доступ до її компютера заблокований пін-кодами. Як проконтролювати дитину???
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024