У Ковелі нечистоти з приватного будинку скидаються прямо у водосховище

30 Березня 2017, 09:27
6718

Громадські активісти добилися приїзду до міста працівника обласної екологічної інспекції і показали йому нелегально проритий колектор, який забруднює Турію нечистотами, та індивідуальну житлову забудову біля водного плеса.

«На громадських слуханнях у міській раді ми були категорично проти того, щоб на березі проводилася житлова забудова. Як же бути?! То ж тут, від тієї он будки до води, немає п’ятдесяти метрів! Дозволи даються! Як нам бути, скажіть, будь ласка?!» – запитує еколога учасник Помаранчевої революції та Революції гідності, невтомний борець за правду Сергій Котік, який власне й ініціював написання і подання скарги в область.

«Вам треба звертатися до управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації і запитувати чи проводилася з цього приводу екологічна експертиза», – відповідає йому державний інспектор екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Волинській області Василь Горщар.

Все це слухають депутат Ковельської міської ради з фракції «УКРОП» Андрій Далека та спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк, яким теж болить ця проблема. Немає тут чогось тільки місцевих екологів – працівників відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки міськвиконкому. Немає ні чиновників від архітектури, ані «земельників». Чинушам нема коли звертати увагу на таких як Котік та відволікатися від «процесу»…

«Що ж ті ділки роблять?! Забирають землю біля водосховища нагло і цинічно», – непокоїться Сергій Котік.

Пригадується, якось він з обуренням розповів, як його, учасника двох Майданів, під час розмови обматюкав високопосадовець. На запитання Миколи Силюка: «Хто саме?», Сергій Іванович дав тверду відповідь: «Кіндер».

Відносно незаконного колектору, то Василь Горщар запевнив, що ним особисто буде складено акт.

«Ми нічого не погоджували», – переконує Василь Семенович.

За його словами, він в даному випадку, згідно закону, перевіряє тільки наведені у скарзі факти.

«Я поцікавлюся у міській раді про все, що бачив, а писати буду виключно по тій трубі, яка від того колишнього прокурора покладена… У прибережній смузі виявлений колектор, а його тут немає бути. Що саме скидає колектор у водосховище – має визначити спеціальна лабораторія. Ми ще у міській раді встановимо, хто давав такий дозвіл», – сказав Василь Горщар. 






1



Коментарі
30 Березня 2017, 12:34
Я можна зробити так , щоб ті нечистоті вертались назад.Люди живуть тільки для себе, ти ж живеш біля річки, приємно потім буде дихати тим повітрям і дивитись на воду .Знайдеться іще пару розумних, і через рік будуть милуватись природою біля своїх будинків. Треба засипати ту трубу і нехай бігають по кущам.
30 Березня 2017, 12:55
Таких стоків є багато. Ніхто з цим не бореться. Всім однаково. Тільки хочуть щоб вода в річці була чиста.
30 Березня 2017, 13:18
то вадик з туріська з дядьком серуть в ковелі
30 Березня 2017, 14:55
а біля Карамелі, що навпроти прокуратури, стоїть така гарно жовта хата з окремим в"їздом. То думаєте куди там гамно тече. Теж в канау що за парканом їхнім і в річку. І ніхто їх не штрафує. Якби влупили тому бувшому прокурорчику чи доні Шевчука тисяч з 50 штрафу, то і другим було б непереливки
30 Березня 2017, 15:55
Вже і риба починає смердіти!
30 Березня 2017, 16:07
Правильно! Ми є бидло! Так і має бути
30 Березня 2017, 17:25
Це кошаруку спасибі треба сказати він давав дозвіл щоб там прокурор построївся.А зараз пише різну хрєнь.
30 Березня 2017, 19:15
і що ти дурню бучу влаштовуєш ? піди купи два балони монтажної піни(200 гривень) та метр чи два трубки і вдуй піну в трубу каналізації ! і вся проблема буде вирішена !
30 Березня 2017, 23:13
обана. кошик бере хабарі? інфо в студію! давай викладуй якщо Друг, а не викладеш то станеш сам 3,14здюк.
31 Березня 2017, 01:03
що ви говорите за нечистоти в які біжать в річку,всі бачать і вся Україна, що навезли в Ковель на костомельний і нічого поговорили і тзамовкли всім насрати на все і на всшх,починаючи від президента іто до мера і його побічників яких ми вибрали -міських депутатів. понахапали собі землі як під забудову житлових будинків так і підприємницьку діяльність і ходять посміхуються,і всім пох.....й............
31 Березня 2017, 01:06
що ви говорите за нечистоти в які біжать в річку,всі бачать і вся Україна, що навезли в Ковель на костомельний і нічого поговорили і та замовкли всім насрати на все і на всіх,починаючи від президента іто до мера і його побічників яких ми вибрали -міських депутатів. понахапали собі землі як під забудову житлових будинків так і під підприємницьку діяльність і ходять посміхуються,і всім пох.....й............
31 Березня 2017, 01:13
Якась скотина кацапська привезла сальвінії з росії і заразила Турію - ніхто з екологів навіть вусом не повів. Вгадайте з трьох разів, чому? Не один рік "круті" гівна стікають в Турію, заражують річку кишковою паличкою та іншою гидотою. А екологи не цікавляться, звідки взялась зараза, якої раніше не було, тільки щороку забороняють купатися. Вгадайте з першого разу, чому?
31 Березня 2017, 12:52
Тут кожен будинок має біля річки свою трубу для зливу у водосховище.Так було завжди
31 Березня 2017, 19:53
Уроди!!! Засрали річку... Самі під себе сер.ть...
01 Квітня 2017, 10:37
Громада Ковеля буде уважно спостерігати за цим процесом і буде активно брати участь у ліквідаціі всіх земельних ділянок . Повернути всі земельні ділянки на прибережній смузі громаді Ковеля!!!!!!!Річка Турія має бути чистою.
03 Квітня 2017, 14:38
Так це ж зливова труба синочка сім'ї колишнього прокурора Середюка.
04 Квітня 2017, 19:52
Мусорским і прокурорським можна
05 Квітня 2017, 13:36
Для господина под именем "Гомовоз, (судя по уровню интеллекта, то вы ему полностью соответствуете) объясняю, возле того желтого дома, лежит ливневая труба, если сомневаетесь, обратитесь в соответствующие службы, пускай предоставят вам информацию о ливневых системах города, или же, как минимум, понаблюдайте лично! Прежде, чем нести такую ахинею, надо быть уверенным в фактах, и представлятся желательно соответственно, тогда бы я на вас с удовольствием подала в суд, на тысяч 50, что б не повадно было нести всякую чушь... вот уж по-истинне "гомновоз"
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39