Суд почав розглядати справу по «кнопкодавству» мера Ковеля за відсутності останнього

06 Квітня 2017, 15:14
3094

Міський голова Олег Кіндер знову не з’явився в суд, мотивуючи тим, що нібито знов-таки перебуває у відрядженні і попросив перенести справу на інший день. Це письмове клопотання від нього надійшло сьогодні через канцелярію Ковельського міськрайонного суду.

Головуюча суддя Ірина Логвинюк з’ясувала думку позивача – депутата Ковельської міської ради Галини Стасюк, яка, як фізична особа, подала адміністративний позов про визнання протиправними дії мера Олега Кіндера, з приводу можливості проведення попереднього судового засідання за відсутності відповідача.

«Вважаю, що у відсутності відповідача розглядати справу не можна. Вже другий раз його викликають до суду, а він не з’являється. Це є неповага до суду і треба застосовувати до нього примусовий привід», – переконувала Галина Стасюк.

«Я також вважаю, що проводити судове засідання не можна. Міський голова має надати якісь аргументи на факти, які заявлено у позові. Потрібно вжити заходів до міського голови: попередити його або застосувати привід», – сказала представник позивача, секретар громадської ради при Ковельській міській раді Галина Артюшенко.

Суддя Ірина Логвинюк ухвалила слухати справу за відсутності Олега Кіндера.

«Я хочу, щоб міський голова обов’язково був у суді», – заявила Галина Стасюк.

Так як Галина Миколаївна зазначила у позові 6 свідків – депутатів, то біля кожного прізвища написала адресу міської ради: м. Ковель, вулиця Незалежності, 73.

«Вони всі живуть за однією адресою?» – перепитала суддя.

«Ні, я вказала службову адресу депутатів», – пояснила позивач.

«Ви не вказали, яку обставину можуть посвідчити ці особи», – зауважила головуюча, хоча у позові говориться, що всі вони, як депутати, були присутні в сесійному залі і можуть підтвердити той факт, що секретар Ковельської міськради Віра Федосюк не голосувала, але її «голос» протиправно зараховано.

Тоді головуюча почала допитуватися: яка потреба викликати 6 свідків? Мовляв, якщо їхні покази будуть аналогічними, то для чого заслуховувати їх всіх. Може краще когось одного чи двох?!

Голова громадської ради при Ковельській міськраді Микола Печенюк вголос обурився тим, що головуюча «тисне» на позивача.

«Тихо!» – «нагримала» на нього по столу суддя.

«Я наполягаю на тому, щоб суд викликав усіх 6 свідків», – твердо мовила Галина Стасюк, яку підтримала Галина Артюшенко.

Суд ухвалив викликати всіх свідків.  

«Головне, щоб в суді був присутній відповідач Олег Кіндер», – додала Галина Артюшенко.

Для вирішення цього питання суд пішов у нарадчу кімнату і через деякий час виголосив ухвалу: призначити справу до судового розгляду на 14 годину 27 квітня.

Коментарі
06 Квітня 2017, 18:32
27 квітня Кіндер знов не прийде в суд, і причина буде поважна - сесія міської ради.
06 Квітня 2017, 18:59
Сесія закінчиться до 14 години і нехай тоді Кіндер знову спробує втекти у відрядження
06 Квітня 2017, 21:03
Законом не передбачено примусового приводу сторони в судове засідання в адміністративній справі.
07 Квітня 2017, 01:43
та вони це і без тебе знають, просто хочеться їм бачити Кіндера в кайданках
07 Квітня 2017, 02:00
Не поспішай, правовий віглас!! Читай Кримінальний кодекс України: Стаття 366. Службове підроблення.<br/> 1. Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів -<br/> караються штрафом до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.<br/> 2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -<br/> караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром