У Ковелі знову не змогли судити мера, бо той поїхав до Луцька

12 Квітня 2017, 14:42
1982

Лава підсудних у Ковельському міськрайонному суді сьогодні знову пустувала, так як не з’явився міський голова Олег Кіндер, якого судять з приводу невчасно поданої декларації про доходи.

Головуючий по справі суддя Петро Бойчук повідомив, що від Олега Кіндера надійшло клопотання з проханням перенести судове засідання на інший день, бо він «відбуває в облдержадміністрацію для участі в сесії обласної ради». Міський голова надав суду копію свого розпорядження про одноденне відрядження до Луцька.

Розгляд справи переноситься уже вдруге, цього разу – на 10 годину 30 хвилин 26 квітня. Не виключено, що судове засідання на призначену дату Олег Кіндер також не прийде, так як на 26 квітня міською владою традиційно будуть заплановані офіційні заходи з нагоди Дня Чорнобильської трагедії. Зауважимо, що в суді справа по декларації ковельського мера перебуває із 13 березня.

«Навіть коли закінчиться термін, встановлений для розгляду справи, вона має бути розглянута. Він [Олег Кіндер] зобов’язаний з’явитися до суду», – говорить прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Волинської області Надія Артиш.

«А якщо пройде ще кілька місяців, півроку і більше, а міський голова не з’явиться до суду. Що тоді?» – спитав журналіст нашого видання.

«Будемо орієнтуватися на місці, що тоді робити. Примусовий привід застосовується законом, коли є безпідставна неявка. Він у вас такий дуже зайнятий. Ну, якщо будуть підстави, я заявлю клопотання про привід. Справа повинна бути розглянута в будь-якому випадку. Рішення має бути прийнято, тобто у смітник її ніхто не викине і нікуди не подіне. Розумієте?» – пояснила прокурор. 

Коментарі
12 Квітня 2017, 19:35
а що, Кіндер будн сидіти у клітці?<br/>Хотілося б побачити
13 Квітня 2017, 02:32
Все в цьому світі відносно.....(Альберт Ейнштейн).
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром