Уховецьк: у подарунок школі – нове подвір’я

12 Квітня 2017, 17:23
3605

Школа – обличчя держави. Її майбутнє і сьогодення. У час, коли багато українських сіл опинилося на межі виживання, школа лишається чи не єдиним місцем, де вирує життя. Тому потрібно докласти всіх зусиль для того, щоб зберегти такі навчальні заклади. Цю істину знають жителі села Уховецьк, що на Ковельщині.

Уховецька школа І-ІІІ ступенів – не лише храм науки. Тут дбайливо бережуть історичне минуле Волині. У 2015 році школа відзначала 140-ліття. А цьогоріч виповнюється 50 років нинішньому приміщенню навчального закладу.

За традицією, на шкільному подвір’ї уховецької школи не лише лунають перші та останні дзвоники, тут ще й відбуваються різноманітні масові урочистості. Адже актової зали навчальний заклад не має, а місцевий клуб – в аварійному стані. Тому своєрідним випробуванням для учнів та вчителів було старе асфальтове покриття, що півстоліття служило громаді. 

– З кожним роком асфальт усе більше руйнувався. Подвір’я було в ямах, постійно стояла вода. Тому найнагальнішим питанням для нашої школи було упорядкування двору, – розповідає директор школи Галина Юрчик.

Своїми силами впорядкувати шкільне подвір’я громаді було не до снаги, тому ініціативна група батьків звернулася по допомогу в представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Ковельському районі. Спільними зусиллями на умовах співфінансування батьків, Фонду, відділу освіти Ковельської райдержадміністрації та небайдужих людей старе асфальтове покриття замінили новою бруківкою. Тепер шкільне подвір’я не лише затишне, а й безпечне.

– Спочатку не вірилося, що це можливо. Але ми спробували і все вдалося, – каже педагог-організатор Руслана Семотюк.

Учитель зазначає, що батьки зібрали б і більше коштів, проте багато з них не працюють, адже в селі годі знайти роботу. Люди сподіваються, що покращити рівень освіти, та й життя у селі, вдасться уже зовсім скоро – коли воно увійде до об’єднаної територіальної громади.

– Мені дуже приємно, що навколо нашого проекту об’єдналося багато людей. Передовсім дякую батькам, адже це – їхня ініціатива. Ви на правильному шляху, бо ж школа – культурний центр села. Тому потрібно докладати всіх зусиль для того, щоб вона розвивалася та процвітала, – резюмував керівник північної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Арсен Базярук.

Коментарі
13 Квітня 2017, 02:09
ПАДЛИЦЯ опять за ворованы грошы
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39