Назвали ковельчан, які засмічують навколишні угіддя

18 Квітня 2017, 13:25
10087

Майже цілий перший тиждень квітня, а подекуди і довше, на Ковельщині прибирали відходи, яких накопичилося у навколишніх угіддях понад 4,5 тисяч кубометрів. Лише лісогосподарське підприємство «Тур» відпрацювало 40 людино-днів, виділило 2 трактори з причепами. Ковельська філія автодору виділила теж трактори та навантажувачі. Працювали сільські ради. Відходи здебільшого вивозили на міський полігон твердих побутових відходів.

Дуже прикро, коли на другий день після очищення площ знову з’являлися відходи. Після ліквідації великого звалища, що біля межі міста, неподалік автомагістралі Київ-Ковель, через три дні вже була гора відходів. Громадські активісти проаналізували і серед відходів виявили документи і звернення якогось Тихого А.А. на ім’я Президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзала. Пошукали в Інтернеті: з таким прізвищем ходить голова спілки молодих вчених. Доступись до таких «великих» цього світу! Але справа навіть не тільки у «великих» людях.

Прості ковельчани проявляють свинство і шкодять не менше. В результаті детальних обстежень у звалищах навколо Ковеля виявлені речі таких громадян міста: Медвідь Ірина Леонтіївна (вул. Івасюка), Гейко Тетяна Володимирівна (вул. Ватутіна), Клюнда Ольга Віталіївна (вул. Нова), Ігнатюк Олександр Володимирович (вул. Володимирська), Орловська Тетяна Олександрівна (вул. Відродження), Маркін Ігор Анатолійович (вул. Косачів), Столярчук Марина Йосипівна (вул. Вербицького), Бережний Андрій Олександрович (вул. Заводська), Музичук Олександр Григорович (вул. Корольова), Шевчик Л. (вул. Волі), Альве Жанна Володимирівна (вул. Остапа Вересая). У ліс вивезла відходи родина Філюків, із села Дубове Ковельського району. Інженер охорони лісу Василь Козак готовий надати редакції речові докази щодо названих осіб.

12 квітня при вивезенні відходів помічник лісничого Іван Нікітюк затримав мікроавтобус (АС 6119 АЕ) синього кольору. Водій чинив опір. Подзвонили в поліцію, а там порадили: пишіть і дадуть відповідь. Ви – нам, а ми – вам. І так вже 26 років!

Проаналізували і вивчили питання: в угіддях навколо Ковеля 91% міських і 9% сільських відходів. Не дивно: майже 70 тисяч мешканців і сотні доріг до округи. Хто стримає невиховану орду?!

95% засмічених територій є територіями приміських сільських рад, і 5% – в лісовому фонді. Відходи везуть під ліс чи на луки. Всі в один голос заявляють: «Не завозили, то занесло вітром» (аж 4,5 тисяч кубометрів!). Дослідження ці проведені суто виробничниками без залучення влади та працівників екологічних служб. Виробничники хочуть нагадати чиновникам, що Конституція України гарантує екологічно безпечне життя громадянам, а Закон України «Про відходи» зобов’язує державні установи та органи місцевого самоврядування організовувати збір, переробку та утилізацію відходів. Тоді вони не будуть потрапляти у навколишні угіддя. Місцева влада не виконує своїх функцій і через це громадяни інколи перекривають дороги.

«Відсутня будь-яка виховна робота на цю тему, хоча у місцевому «Білому» домі «треться» багато людей. Наприклад, серед відходів багато шкільних речей. Як завжди «лідирує» школа № 12. Панове чиновники, пишіть, говоріть, виховуйте наших громадян. Ми із задоволенням слухаємо і читаємо вас. Проявляйте більше ініціативи», – говорить Василь Козак.



1

Коментарі
18 Квітня 2017, 17:46
Шановні ковельчани, прошу в своїх коментарях викладати призвіща людей, можливо ваших сусідів, які лишають сміття біля будинків. Нехай буде соромно.
18 Квітня 2017, 17:59
цікаво, з яких пір помічник лісничого отримав право затримувати мікроавтобуси ?
18 Квітня 2017, 18:04
для того щоб не везли в ліс, поставте на виїздах з ковеля великі смітьєві баки ! і проблеми не буде. стояли по ковелі баки смітьєві то туди і завозили.
18 Квітня 2017, 18:24
Бидло є бидло.... Але ж ні! Тепер бидло європейське.
18 Квітня 2017, 20:38
Це мабуть рука Путіна достала до навколишніх, гарних лісів Ковеля !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Шановні Ковельчани (стосується тих хто сьогодні вивозить в посадки сміття, а завтра кричить що то за бидло) скидайте собі в квартирах і по домівках сміття і живіть як свині !!!! Адже Ковельщина і синьоока Волинь і є ваша домівка !!!! не в Європу , а в Азіопу ідем !!!! Якщо їдите з цигарками чи на заробітки в Польщу то там не смітим, а вдома треба нагадити !!!! Особисто зібрав і вивіз 6 мішків сміття з посадки за 5 км від Ковеля, думав, що це місцеві селяни та по найдених папірчиках виявилось що це ЕЛІТА КОВЕЛЯ !!!! Пропоную кримінальну відповідальність за такі речі !!!!!!!!!!!!
18 Квітня 2017, 20:42
Навпроти паравозу,на зупинці, смітник на 3 бичка.<br/>Просто люди там не ходять.
18 Квітня 2017, 22:58
Чуваку який цікавився,яке має право лісник затримувати кінчене бидло. Він не тільки має право, але це його обов'язок як і кожного громадянина. Затримати,та повідомити про правопорушення. Хоча краще зразу бити пику і різати колеса.
18 Квітня 2017, 23:24
з тих прізвищ , що в статті 4 людей я знаю...) треба сповістити їм , що вони тепер&quot;зірки&quot; сміття...я противник того, що люли своє ж місто&quot; засирають&quot; треба їх фото на бігбордах біля Вопаку!!!
19 Квітня 2017, 00:28
проаналізувавши адреси злісних засмічувачів навколишнього середовище, можна зробити висновок. Всі адреси належать до сфери обслуговування РЖКП 2. А як відомо, там недогугого керівництва памідорихи, утворилась величезна проблема з вивезенням сміття. Сміттєвози не їздять, трактора не прибирають, двірників на дорогах не видно. Тому й лишається мешканцям, які мали нещастя попасти під &quot;юрисдикцію&quot; памідорихи, самотужки вовозити сміття зі своїх осель. І влада повинна дякувати ще тим людям, що вони вивезли сміття в поле, а не під двері міської ради. Ганьба комунальному керівництву. Товстига, коли вже підеш з посади. Ти створив таку ситуацію в місті.
19 Квітня 2017, 00:42
видно самі там викидаєте?!!причому тут ЖЕК? пишіть скарги...вирішуйте...ТРЕБА ПОЧИНАТИ З СЕБЕ, а не винити всіх у своїх проблемах!!!Люди , бережіть природу!!!( Якщо ви ще люди ((( )
19 Квітня 2017, 00:42
видно самі там викидаєте?!!причому тут ЖЕК? пишіть скарги...вирішуйте...ТРЕБА ПОЧИНАТИ З СЕБЕ, а не винити всіх у своїх проблемах!!!Люди , бережіть природу!!!( Якщо ви ще люди ((( )
19 Квітня 2017, 01:11
Ну,зразу видно Козакову ініціативу і писанину. Дивно, як ще Путіна і Росію не приплів. А по суті: а чим Ковель гірший за Львів, звідки по всій країні сміття розвозять?<br/> Питання друге: Вася Столяр і іже з ним давнокричать, що ліси треба передати в приватну власність. Тобто, нам всім вони мають бути похх....... совітські часи, коли все було народне,визнано недемократичними. Якщо так, то назло олігархам якраз треба засирати ЇХ ліси.
19 Квітня 2017, 02:38
Ось наприклад Нікарагуа говорить &quot;починати що себе .....&quot;А як ?!!!!!!&quot;....Я живу в центрі міста Ковеля, сміття я завжди викидала коли приїжджав сміттєвоз, ТЕПЕР ЙОГО НЕМАЄ!!!!Так я виношу до дороги, бо знаю щоранку приїжджає трактор і забере. ..<br/>Ніка підскажіть мені інший вихід? !Бо я зверталась ,і скарги писала, нічого абсолютно не допомагає! !!!..
19 Квітня 2017, 02:39
Ось наприклад Ніка говорить &quot;починати що себе .....&quot;А як ?!!!!!!&quot;....Я живу в центрі міста Ковеля, сміття я завжди викидала коли приїжджав сміттєвоз, ТЕПЕР ЙОГО НЕМАЄ!!!!Так я виношу до дороги, бо знаю щоранку приїжджає трактор і забере. ..<br/>Ніка підскажіть мені інший вихід? !Бо я зверталась ,і скарги писала, нічого абсолютно не допомагає! !!!..
19 Квітня 2017, 10:34
Якщо живете в центрі то несіть до міському .......Це і е великий сміттевий бак
19 Квітня 2017, 11:06
Сміття до дороги виносять свині!!!!!! Коли там лишаєте &quot;хрюкайте&quot;..... На сільмаш і машина їздить за графіком, проте свиней, які думають, що те , що відбувається за дверима квартири квартири їх не обходить. <br/>Пропоную робити фото таких і нехай слава знайде свого героя.
19 Квітня 2017, 11:37
Поставивши сміття біля дороги раз, стаєш бидлом на все життя. Такі люди і знати не хочуть, коли та мусора їздить.....Вони знають лише про трактор. Таким те сміття треба назад під двері!!!!!! Як тільки рука піднімається лишати на вулиці....БИДЛО!!!!!!
19 Квітня 2017, 11:41
Для всіх шоком став ветсанзавод. Люди! Ви ще більшу катастрофу робите розкидаючи сміття. <br/>Робити фото тих хто &quot;свинячить&quot; підтримую.
19 Квітня 2017, 11:45
Первый день Пасхи.Территория пятиэтажных домов в районе привокзальной площади.Во дворах валяются мешки с мусором.На мой вопрос о проблеме вывоза мусора местная жительница ответила,что машина ездит регулярно,Даже два раза в день.Тоже самое и на Втором Ковеле Мусор умудряются сложить прямо у входа в школу.
19 Квітня 2017, 12:34
хай кидають я мусорник не поставлю нема грошей все потратив на Мерса за 80 шт $
19 Квітня 2017, 14:38
Ті хто не викидає сміття у сміттєвози, ті і в баки не носитимуть. Баки лише стануть узаконеним сміттєзвалищем.
19 Квітня 2017, 15:06
собі колеса поріж на задніх ногах .
19 Квітня 2017, 15:40
деградація людей... засранці!!!!!
19 Квітня 2017, 16:51
Сміття регулярно забирають по всіх вулицях Ковеля, а для бидла яке кидае сміття на узбіччях доріг потрібно штрафувати це робота Громадської ради м.Ковеля.
19 Квітня 2017, 19:25
Шановні Громадські активісти і Василь Козак! Перш ніж публікувати персональні дані громадян, необхідно володіти правом поширення таких даних. Жоден суд не визнав їх винними у скоєні даного &quot;правопорушення&quot;. Своєю статтею ви завдали моральної шкоди порядним громадянам міста, які добросовісно дотримуються норм угоди укладеної з відповідними підприємствами міста щодо вивозу сміття. А ось куди вивозять сміття ці підприємства - інше питання.
19 Квітня 2017, 19:35
Адвокат, мабуть, з числа тих хто засмічує.
19 Квітня 2017, 23:34
Якби це було сміття вивезене підприємствами там би прізвищ було набагато більше. А можливо ці люди відмовились від послуги вивезення сміття і в їх взагалі договору нема, от і возять самі....
20 Квітня 2017, 00:01
Згідно адміністративного кодексу можна затримувати порушників
20 Квітня 2017, 15:43
Це жах! Дайте штраф цим&quot; патріотам&quot; які так люблять матінку Україну і так її загажують Перед паскою так вигрібають подалі від свого подвіря чистьохи а далі і трава не рости. Пройдіться дорогою до АТП по Володимирській Там житлові будинки а що на проти біля траси жах . Невже мер- бер зранку не робить обїзди і не бачить це все і не викличе керіників і не може дати такого пенду щоб на другий раз знали А дорога до санаторію &quot;Лісова пісня&quot; напроти МРЕО весь ліс загажений Ці мєнти з красними носами такі хабарі буруть і не можуть поставити мусорники. Там же далі ліцей військовий приїзжають люди з усієї області і любуються &quot;Краєвидами Ковельщини&quot; Вельмі шщанованому редактору написати пару гарних репортажів , фото зробити з знімками мусорщиків, а не тільки всіювати газету одними рекламами і заробляти по більше грошей Сидить там і не телиться.
20 Квітня 2017, 15:52
Ая яй як жаль&quot; порядних громадян&quot; обідив Козак назвав призвіща правильно зробив ще б пару фото може хоч трохи прошибло. А то насадять вишиванку руку на груди Слава Україні а потім везе сміття на трасу і він великий українець і ще дітей так виховуютиь Немає закону про штрафи. А місцевому саиоврядуванні міській раді начхати Ім би самим збагатитися скоріше а вдруг вижинуть завтра
20 Квітня 2017, 16:23
Чому всі бачать і говорять за мусор, який за межами міста. Подивіться що робиться &quot;в середині&quot;. Мусорні пакети &quot;люди &quot;викидають в невеличкі баки для сміття, що біля магазинів або підїздів. Звалища мусору просто на дорогах (для прикладу - на розі вулиць Відродження,8 та Відродження,10; Заводської,3 та Відродження,4) І це сміття потім розносить вітер, пакети рвуть собаки. Жахливо дивитися коли після відїзду мусорної машини , буквально через 10 хвилин наші громадяни спокійно ставлять свої мусорні пакетики і йдуть на роботу. Бо ж бач мусорка приїжджає за рано і лишній раз спуститися тяжко. Оцих людей треба карати і фотографувати напамять
21 Квітня 2017, 02:08
отож зробімо висновки....хто смітить? якщо всі такі чемні і викидують до сміттєвозів?всі хто звертався до мене вище, скажу що сміттєвози приїжджають вчасно завжди)))це тільки лінивим немає як викидувати .......все це ваші відмазки...і невихованність....
21 Квітня 2017, 19:56
Пропоную фотографувати бидло,що смітить і викладати фото у спільноті ТИПОВИЙ КОВЕЛЬ. <br/>Хай прославляться.
21 Квітня 2017, 19:56
Пропоную фотографувати бидло,що смітить і викладати фото у спільноті ТИПОВИЙ КОВЕЛЬ. <br/>Хай прославляться.
22 Квітня 2017, 08:01
то давайте їх з контактів і фейсбука фото опублікуємо , хто кого знає то афішуйте...інакше діла не буде ((
24 Квітня 2017, 00:02
Всі хочуть у Європу, щоб жити по європейськи. Але від того, що президент підпише якісь папірці про входження в Євросоюз нічого не зміниться. Для цього треба міняти свій совковий менталітет, кожному починати з себе. І пам'ятати одну просту істину: чисто не там де прибирають, а там де не смітять.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024