У Ковелі розслідують крадіжки піску, а не наругу над похованнями

10 Травня 2017, 11:12
3958

Наше видання уже повідомляло про людські рештки, які вирили крадії піску в самовільному кар’єрі на землях Дубівської сільської ради, що неподалік міської вулиці Володимира Кияна (колишня Ватутіна).

Як заявляє у листі виконувач обов’язків керівника Ковельської місцевої прокуратури Наталія Ткачук, стихійне захоронення знайдено 11 квітня цього року. У ході проведення перевірки за вказаним фактом прокуратурою 20 квітня відповідні відомості внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017031110000033 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (Порушення правил охорони надр).

Порушення встановлених правил охорони надр, а також незаконне видобування корисних копалин, вчинені повторно, – караються обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування.   

Депутат Ковельської міської ради з фракції «УКРОП» Володимир Косцьов’ят, який неабияк переймається цією проблемою, вважає, що прокуратура повинна була порушити кримінальне провадження за статтею 297 КК України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання). Ще 18 квітня він звернувся із заявою до ковельського міського голови, голів Ковельської РДА та районної ради, керівників місцевих «силових» структур – прокуратури, поліції та СБУ, детально розписавши, що саме мають робити в даній ситуації правоохоронні органи.

Депутату-заявнику відписали майже всі, крім мера Олега Кіндера та начальника відділу поліції Івана Туся. Причому голова РДА Віктор Козак повідомив пану Косцьов’яту, що його звернення скеровано за належністю до Ковельської міської ради, а він сам може подавати депутатські звернення до установ, які розташовані на території відповідної ради. Втім, і кабінет Віктора Теодосійовича теж розташований на території громади міста Ковеля.

Однак, не дочекавшись і цієї реакції, Володимир Косцьов’ят надіслав до Генерального прокурора України Юрія Луценка та прокурора Волинської області Максима Киричука заяву «про скоєння очевидних кримінальних правопорушень» з проханням відкрити кримінальне провадження відносно голови РДА, керівника місцевої прокуратури, начальника міжрайвідділу СБУ, начальника відділу поліції та міського голови, оскільки «більше двох місяців вказані посадові особи скривають очевидні вбивства, чим самі скоїли кримінальні злочини».









1


1



 

Коментарі
10 Травня 2017, 20:39
А хто знав, що там могила? Тобто, якщо хтось, відкопав решти то це наруга?<br/>Пане Косцьов'ят ви здуріли?
10 Травня 2017, 20:42
хіба це могила? там цілі поховання, якщо судити по фото, то закопували рядами
10 Травня 2017, 20:46
наругою є танці на кістках.в тому числі й політичні
10 Травня 2017, 21:27
А завантажувати їх на самоскиди разом з піском і розвозити по Ковелю на вимостку ділянок, вдаючи вигляд що кісток не бачу, - це як кваліфікувати ?<br/>Однозначно, у певних відділах відповідних органів є відомості, що у цьому місці є масове поховання людей.<br/>Наруга - це образливе ставлення, грубе знущання, демонстрація зневаги до місця поховання чи праху покійного.<br/>Способи вчинення наруги в законів не визначені Це можуть бути: осквернення, у т.ч. шляхом розкопування місця поховання, розчленування трупа (це тіло померлого як ціле, так і розчленоване, чи його окремі частини, та виступає предметом злочину незалежно від його стану (&quot;свіжий', бальзамований, муміфікований)). Могила включає також насип.
11 Травня 2017, 01:02
Усім розумнікам починаючи від прокуратури поліції чиновників які покривають крадунів піску як ви робите так і на ваших могилах зроблять колись
11 Травня 2017, 03:51
То погані штунди стільки накрали
11 Травня 2017, 10:57
А не подалік від того карєру колись був Ковельський ДОК, правда касцявят???
11 Травня 2017, 11:10
ЖАХ .ЦЕЙ пісок по всьому місту продавали .НЕМАЄ сліа .... чи потрібно ще щось говорити . НЕЛЮДИ ПОСТУПАЮТЬ ТІЛЬКИ ТАК .
11 Травня 2017, 12:19
Тепер всі хто купив пісок співучасники наруги!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024