Прокуратура хоче притягнути мера Ковеля до відповідальності за неповагу до суду

17 Травня 2017, 14:51
4540

У Ковелі знову не змогли судити міського голову Олега Кіндера за невчасно подану декларацію про доходи, бо останній вкотре не прийшов до суду.

Головуючий по справі суддя Петро Бойчук повідомив, що від Олега Кіндера надійшло клопотання з проханням відкласти розгляд у зв’язку з тим, що з 10 по 21 травня він буде перебувати у щорічній відпустці, знаходитиметься за межами території України, а тому, відповідно, не може з’явитися до суду.

Прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Волинської області Надія Артиш заявила, що слід перенести засідання, оскільки, згідно статті 268 Кодексу України про адміністративні правопорушення, в суді передбачена обов’язкова участь особи, яка притягується до адмінвідповідальності.

«Прошу відкласти розгляд справи, але разом з тим вирішити питання про притягнення Кіндера до адміністративної відповідальності за прояв неповаги до суду. Оскільки вже п’ятий раз ми сьогодні збираємося: я, представники громадськості, а останній не з’являється з різних причин, мотивуючи це лікарняним, відпусткою, відрядженнями в різні місця.

Я вважаю, що таке ставлення міського голови до судового засідання і до суду є його проявом неповаги. Вважаю за необхідне все таки вирішити питання про складання даного протоколу», – сказала Надія Артиш.

Заслухавши думку прокурора, суд ухвалив відкласти розгляд справи до 25 травня, 14:30.

Також, наказав письмово попередити міського голову Олега Кіндера про можливе притягнення до адміністративної відповідальності за неповагу до суду в разі наступної неявки в судове засідання.

«На даний час, зважаючи на поважність причин, складення такого протоколу не вбачається можливим», – констатував суддя Петро Бойчук.

До речі, 25 травня відбудеться пленарне засідання 26 сесії Ковельської міської ради. 

Коментарі
17 Травня 2017, 21:43
Краще ці примати не вертались
18 Травня 2017, 11:47
прокуратура хоче чи надя хоче?не смішіть людей.якби хотіли то притягнули б і не тільки до адміністративної !!!
18 Травня 2017, 12:10
Хіба що цю БЮТівську падлюку витягнуть з кабінету в мерії
18 Травня 2017, 14:57
для того щоб втратити посаду мера достатньо рішення суду про притягнення до адміністративної відповідальності, через те й не йде в суд, знає Кіндер що декларацію не подав, протокол прокуратура склала не безпідставно, питання в одному, як відтягти справу і вийти з неї сухим. заставити Кіндера піти в суд може тільки громада, взявши білосердечного під білі рученьки і доставити в суд.
22 Травня 2017, 01:07
Прокурор немає такого права притягувати за неповагу до суду. І нема чого його циплятися.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024