На ветсанзаводі у Ковелі залишилося ще 2 тисячі тонн відходів

18 Травня 2017, 16:03
3130

За словами заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, на момент, коли громадяни почали блокувати ковельську філію ДП «Укрветсанзаводу», тут було орієнтовно 3 тисячі тонн відходів, крім того були ще відходи зі шкір, яких вже вивезли 800 тонн.

«Станом на сьогодні відходи частково переміщені на інші філії ДП «Укрветсанзавод», частково захоронені на місцях, визначених обласною комісією, у спосіб, який запропонували ветеринари. Частково перероблено на самій філії. Залишилося близько 2-х тисяч тонн відходів», – говорить Сергій Кошарук.

Паралельно відпрацьовується декілька варіантів ліквідації відходів. Основний – це переміщення на інші філії, але підприємства і не можуть відразу брати стільки сировини.

«Ті відходи, які не довезли до місця утилізації біля Заячівки, забрали на інші філії. Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів приїхав і десь силовим рішенням зобов’язав.

Інший напрямок, це відпрацювання компостування технології, який з самого початку аграрії і фермери пропонували свої послуги в цьому плані, щоб вони через компостування утворили добрива. Але піднімалися громади, які забороняли фермеру брати таку сировину з ковельського ветсанзаводу, вважаючи, що ця сировина є заражена», – каже Сергій Кошарук.

Як твердить заступник голови ОДА, розглядається ще кілька варіантів. Один з них, щоб розмістити відходи у залізобетонних ємкостях колишнього крохмального заводу. Зараз йде їх обстеження і готується висновок спеціалістів. Є думка утилізувати на самому заводі із застосуванням піролізного котла. Ну і ще один варіант – захоронення відходів на території Поворського авіаційного військового полігону.

«Якщо військові підтримають, то потрібно буде говорити з мешканцями сіл, які поруч із полігоном, щоб вони погодили такі заходи. Завдання стоїть, щоб до 10 червня, використовуючи всі ці напрямки, повністю ліквідувати чи компостувати 2 тисячі тонн відходів і зайнятися зачисткою території, ґрунту, заходами щодо оздоровлення води», – заявив Сергій Кошарук.

Коментарі
18 Травня 2017, 19:11
Ще не по всім лісам розвезли
18 Травня 2017, 20:20
Уже просто не знають куди вести ....<br/>Уже так всі ліса заповнені....
19 Травня 2017, 01:24
&quot;Ті відходи, які не довезли до місця утилізації біля Заячівки, забрали на інші філії....&quot; І де ж ти, гнида, мав їх &quot;утилізувати&quot;?
20 Травня 2017, 09:46
вже знайшлись ті &quot;філії&quot;...в маневицьких лісах..гриби будуть краще рости
22 Травня 2017, 09:37
Їдеш по трасі авоно так все смердить з лісу.Таке враження що кругом ветсанзавод
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024