Колишні працівники лікарні залізничників шукають роботу

19 Травня 2017, 16:24
4413

Понад 20 колишніх працівників лікарні залізничників приїхали на засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Ці люди мають намір працювати в комунальному закладі «Ковельська обласна поліклініка», – повідомляють у прес-службі Волинської обласної ради.

Нагадаємо, одним із рішень обласної ради державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця» реорганізовано шляхом перетворення в юридичну особу – комунальний заклад  «Ковельська поліклініка» Волинської обласної ради». Встановлено, що комунальний заклад «Ковельська поліклініка» Волинської обласної ради»  є правонаступником всіх майнових і не майнових  прав і обов’язків  державного закладу «Вузлова лікарня станції Ковель ДТГО «Львівська залізниця». Разом з тим, попередніми рішеннями ради, на базі вузлової лікарні, окрім поліклініки утворено ще один заклад – обласний хоспіс. Люди, які мають намір працювати в поліклініці, нарікають, що управління охорони здоров'я ОДА не сприяє в тому, щоб їхній заклад запрацював. В той же час, хоспісу надається підтримка посадовців.

Розпорядженням голови обласної ради був затверджений Статут комунального закладу, але управління охорони здоров'я ОДА має розробити штатний розпис та визначитися з об'ємами фінансування.

Виявилося, що для повноцінної роботи поліклініки до кінця цього року потрібно 1 млн 761 тис. грн. Між тим, начальник департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк заявляє, що фінансувати новостворену Ковельську поліклініку з обласного бюджету напряму не можна, бо вона не є медичним закладом третинного рівня, а, відтак, не виконуватиме функцій медичного закладу обласного значення. При цьому чиновник посилається на ст. 90 Бюджетного кодексу України.

На позитивному рішенні обласної ради наполягали депутат Сергій Слабенко, який представляє інтереси Ковеля, а також низка політиків та громадських активістів з міста залізничників.

Депутати Святослав Кравчук, Микола Бущук, Віктор Радчук вкотре заявили, що нинішніх проблем з вузловою лікарнею було б куди менше, якби місто, у свій час, погодилося забрати її до комунальної власності. Депутати нагадали, що обласний бюджет упродовж трьох років змушений фінансувати лікарню в той час, коли чимало обласних комунальних закладів не можуть дочекатися коштів.

Після доволі емоційного обміну думками між депутатами, чиновниками ОДА та медиками, комісія підтримала пропозицію Святослава Кравчука та Віктора Радчука. Рекомендовано бюджетній комісії при внесенні змін до обласного бюджету передбачити цільову субвенцію м. Ковелю для фінансування КЗ «Ковельська поліклініка».

Коментарі
19 Травня 2017, 20:53
йдіть до стасючки з пінісом та до того лисого укропівця з луцька хай вам дають роботу. ми вже в львов на комісію катаємся, назад не відіграєш. а як лисому палиці віслогузка в рот заглядала...... і загадково посміхалась.....
20 Травня 2017, 01:07
Якби нам так допомагали,ще й інші депутати,то все було б по іншому.А Пініс і Стасюк -патріоти.
20 Травня 2017, 01:11
Я неодноразово їздив до області,і насправді команда Палиці нам приділяє увагу.А от Гунчик блокує все.
20 Травня 2017, 01:34
Люди добрі,чого ви так гадите кращих за себе.
20 Травня 2017, 02:18
пініс та стасюк це дві істерички. ветеринар і провідниця, один худобу осіменяє, інша чай розносить . хоча ленін казав що державою будь яка кухарка може керувати... нам же гірше..
20 Травня 2017, 02:55
Так говорять про тих,яких бояться.Таких правителів як міста,так і країни,ще не було,всі мають вищу освіту,але ми котимось в безодню.Порада на чергові вибори обирати простих громадян .А до Пініса і Стасюк вам немає за що вчепитися,ото ж і пишете,ветеринар і провідниця,але вони в дуеті кращі за всю раду-зраду.
20 Травня 2017, 03:09
Писати вміють всі,а зробіть те,що зробила Стасюк.Ми все бачимо,і вклад кожного депутата буде оцінений на чергових виборах.Але велике прохання не чіпайте Галину,такий тягар роботи,як робить вона,не кожен на себе візьме.Не вірю,що в її мерські амбіції,їй воно не треба,а то що люди її поважають і вірять,це правда.Прохання велике не будьте маріонетками,вона цієї писанини не читає.
21 Травня 2017, 01:19
В облраду приїхали одні ледацюгі , які ніде не захотіли працювати . Вони тільки їздять і кричати тільки це й вміють. А всі нормальні спеціалісти вже давно працюють.
21 Травня 2017, 02:04
Якраз нормальні адекватні спеціалісти і відстоюють своє законне право на працю.Аот продажні жополизи Віслогузовій сраку вилизують.Саме Віслогузова знищила залізничну лікарню.
23 Травня 2017, 23:53
Коли вже запрацює поліклініка? Коли можна пройти медкомісію?Прошу не ображати один одного, залізничні лікарні закриті по всій Україні.І Віслогузова до цього немає ніякого відношення.Шкода що так сталося, але це факт, владі непотрібна відомча медицина.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024