У Ковелі відбудеться виїзне засідання земельної комісії

08 Червня 2017, 13:11
1923

Рішення про це було прийнято на сьогоднішньому засіданні тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань земельних відносин.

Депутати заслухали кількох громадських активістів з міста залізничників, які переконують, що в Ковелі  існують  системні зловживання при вирішенні  земельних питань.

"Атовці хотіли собі земельну ділянку, але їм це зробити не до снаги, бо ковельська міська рада "обросла" людьми, які ходять з папками до мера, до головного архітектора, і якщо там не проплачено,  то у вирішенні питання відмовлять.  Тим людям, які підписалися в цьому зверненні дають землю на болоті, а тим, що проплатили -- нормальну землю. Гроші знаходять своїх власників", -- розповідає директор ТОВ "ВКП "Каскад" Володимир Пархонюк.

 

«У нас в Ковелі хороші землі роздаються за принципом «Йшов-йшов – і знайшов». От не так давно деякі люди «знайшли» хороші земельні ділянки на вулицях Королеви Бони та Квітки-Основ'яненка. Між тим, є  атовці, які гинуть і калічаться на Сході.  Коли вони просять , то в першу чергу їм потрібно надавати, але так не відбувається. Люди йдуть в суди, міська рада вже дві справи в суді програла і за кошти міського бюджету сплачує ці судові збори. Скажімо, є земельна ділянка. на яку претендує мама загиблого і дев'ятнадцятирічна дівчина. Перевага надається дівчині, яка «йшла-йшла і знайшла» ту землю. Ця мама сьогодні буде ходити по судах і відстоювати своє право. Від імені громадської ради просимо допомогти громаді Ковеля навести лад», – просить представниця Громадської ради при міському голові Галина Артюшенко

До слова мама загиблого Олексія Тарасюка Надія Тарасюк також була на засіданні комісії.

«Але хай прокуратура гляне в очі цій матері і зверне увагу , що робиться Ковелі", -- закликав правоохоронців депутат Ігор Лех.
Олександр  Омельчук доповнив колегу: «Чому ковельчани постійно приїздять до Луцька зі своїми проблемами: то – залізнична лікарня, то – ветсанзавод. Скільки це може тривати?»

«Хотів би перед вами вибачитися, -- звернувся до Надії Тарасюк депутатСвятослав Кравчук. – Неприпустимо, щоб сьогодні атовці судилися за земельні ділянки. Соромно за це повинно бути всім  ковельським депутатам та меру. Треба мати совість».

Комісія має намір почути не тільки ініціаторів звернень до обласної ради, а й їхніх опонентів, а вже після того приймати відповідні рекомендації. Разом з тим, Ковельському міському голові рекомендовано терміново вирішити питання з наданням земельної ділянки для матері загилого воїна-атовця Олексія Тарасюка Надії Тарасюк.   Депутати   пообіцяли жінці  в сприянні у вирішенні її проблеми.




 

Коментарі
08 Червня 2017, 17:06
а хіба одній Тарасюк не дали черга за два роки продвинулась на 20 чоловік
08 Червня 2017, 18:19
А в нас тут є "профеесіонал" з земельних питань - Конащук, який вдало доопрацьовував та створював відповідні положення, які мали на меті забезпечити благополуччя Кіндера і К. Тому черга, як така ніби-то і є, однак по ній землю не отримаєш, пільгова черги ніби існують, а ситуація така ж. Навіть АТОвців навчились використовувати, щоб пропхнути разом "потрібних" при наданні земельних ділянок.
08 Червня 2017, 18:51
не чіпійте конощука він нормальний пацан
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024