Легенда медицини консультував ковельчан

09 Червня 2017, 18:00
2514

Безпрецендентна подія медицини відбулася на базі Ковельського МТМО 8 червня.

Насамперед, в рамках зустрічі мера Ковеля Олега Кіндера та головного лікаря Ковельського МТМО Олега Самчука зі світилом сучасної української кардіохірургії Борисом Тодуровим був укладений меморандум подальшої співпраці ДУ «Інституту Серця МОЗ України» з медиками Ковельщини, – повідомляють на сторінці Ковель МТМО у Фейсбуці.

Це дасть змогу покращити рівень місцевої медицини та зберегти відповідно здоров’я, а інколи й життя пацієнтів.

Так, мешканці Ковельщини були оглянуті фахівцями ДУ «Інституту Серця МОЗ України», а поряд з тим наші медики мали можливість прослухати змістовну лекцію Бориса Тодурова, лікаря-кардіохірурга, доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (2009), директора Інституту серця МОЗ України.

Таки чином, мешканці Ковельщини мали можливість проконсультуватися у висококваліфікованих фахівців-кардіохірургів по місцю проживання. Ось це і є наближення медицини до пацієнта. Було оглянуто понад 50 дорослих пацієнтів і стільки ж діток. Відібрані хворі, яким з тих чи інших причин необхідне оперативне втручання на серці.

Свій професіональний рівень мали можливість підвищити лікарі Ковельського МТМО. Так, в актовій залі Центральної районної лікарні відбулася змістовна лекція Бориса Тодурова, який відомий в Україні та за її межами як висококваліфікований спеціаліст та вчений у галузі кардіохірургії і трансплантації серця. В 2001 році Борис Тодуров вперше в Україні здійснив пересадку серця людині. За останні 10 років він створив самостійну школу кардіохірургії, у якій рівень та результати операцій відповідають найкращим світовим стандартам.

Присутні мали можливість прослухати дуже цікаву лекцію живої легенди кардіохірургії, яка була присвячена сучасним методикам діагностики та лікування тромбоемболії легеневої артерії та гострого інфаркту міокарда.

Коментарі
10 Червня 2017, 12:22
Принимаю на Павлова13.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39