Ковельським дітям показали, як працює швейна фабрика

15 Червня 2017, 16:04
4583

Останнім часом багато підприємств вийшли на зовнішній ринок, зокрема, Ковельське підприємство ВКФ «Ковель», що займається прошиттям одягу на замовлення країн Європи.

12 червня підприємство радо відкрило двері для 43 діток пришкільного табору Палацу учнівської молоді, що завітали на професіографічну екскурсію, – повідомляють у Ковельському МРЦЗ.

Екскурсію провела начальник відділу кадрів Ольга Демешонкова. Діток ознайомили з цехами фабрики, специфікою виробництва та професіями. Особливу увагу зосередили на професії кравець, адже це втілення краси, сучасного художнього стилю. Кравець може допомогти вибрати свій стиль, свою модель, дати ділову пораду щодо вибору одягу.

Цікаво порівняти професію кравця колись і тепер. В давні часи одяг шила одна людина — кравець. Отримавши замовлення від клієнта, він повністю виготовляв виріб, починаючи від зняття мірок і закінчуючи пришиванням ґудзиків.

До обов'язків сучасного кравця входить виготовлення індивідуальним методом виробу легкого одягу, верхнього одягу, білизни, трикотажних виробів. Кравець може працювати за індивідуальним замовленням. Але працює він у бригаді спільно з закрійником, швачками-мотористками і швачками-ручницями. Кількісний склад бригади залежить від потужності підприємства, проте в середньому в бригаду входить від шести до дванадцяти чоловік. Виготовлення на фабриці швейних виробів бригадним способом сприяє створенню кращих умов для використання найновішого обладнання і підвищення продуктивності праці, а значить, і підвищення розміру заробітної плати.

Дітям розповіли, що технологія виготовлення одягу постійно змінюється, оскільки змінюються засоби обробки виробів, впроваджуються найновіші машини і устаткування, з'являються нові тканини. З появою нових матеріалів і фурнітури асортимент одягу стає різноманітнішим, а це, в свою чергу, ставить підвищені вимоги до професіоналів підприємства

Діти з великим захопленням вислухали екскурсовода і подякували за екскурсію.




 

Коментарі
16 Червня 2017, 21:08
єдине підприємство яке найбільше сплачує податків і створює робочі місця . Честь і хвала таким керівникам. Це живий стовп націі . Зі святом Вас. Хай Вам повсюди фортунить.
16 Червня 2017, 23:21
Де можна в Ковелі придбати продукцію нашої швейної фабрики? Пропоную відкрити магазини від швейної фабрики. Освоїти пошиття найбільш потребуючих виробів (джинсів, тенісок, суконь, курток і т.д.) Впевнений що якісний і дешевий в рази (адже витрати на доставку по містові незначні) товар легко витіснить "заморський" ширпотреб.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром