Скандальний демонтаж будівлі почали розглядати у суді

15 Червня 2017, 10:16
4314

Мова йде про ситуацію на вулиці 1-го Травня. Тут у березні цього року найманий робітник почав розбирати частину дерев’яного будинку, де за стіною проживає сім’я учасника АТО.

Як повідомляло наше видання, під час емоційних «розборок» дійшло навіть до рукоприкладства. На місці інциденту побували працівники Ковельського відділу поліції, але у конфлікт вони не втручались, спостерігаючи на все зі сторони.

Власниця однієї з квартир Валентина Матасюк звернулася із позовом до суду. Відповідачами по справі є Віталій Зварич та колишній начальник Ковельської пожежної частини Валерій Троцюк, який безпосередньо займається демонтажем.

«07 березня 2017 року до нас прийшли обидва відповідачі і заявили, що вони є нібито власниками квартири № 2, яку придбали у Назарук Н.А., щоб ми дали погодження на знесення частини будинку, тобто цієї квартири, якої вони є власниками. Коли було пояснено, що даний дерев’яний будинок може призвести до руйнації всього приміщення і моя сім’я може залишитися без житла, то вони стали погрожувати, що будинок все одно знесуть, бо мовляв: «все вже порішали», – йдеться у позовній заяві.

Волинське обласне бюро технічної інвентаризації ще 2 лютого 2016 року видало офіційний документ, за підписами Т.В.Кулінич та М.М.Савчук, про те, що квартира № 2 уже знесена! Інертні правоохоронці з Ковеля відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення документів) лише 28 квітня 2017 року.

Валентина Матасюк просить суд зобов’язати Віталія Зварича та Валерія Троцюка припинити демонтаж частини будинку та відновити пошкоджене приміщення і дах у попередній стан.

У відповідачів – своя правда. Вони вказують, що Віталій Зварич є власником земельної ділянки, де розташована квартира, яка, згідно технічного висновку, не придатна для експлуатації та підлягає знесенню.


До речі, завідуюча сектором планування та контролю за забудовою міста відділу містобудування та архітектури виконкому Ковельської міської ради Марія Приступчук письмово повідомила заявницю, що «…при проведенні робіт по знесенню частини будівлі були порушені законні інтереси співвласників житлового будинку по вул. 1-го Травня, 25».

Цивільний позов у Ковельському міськрайонному суді розглядає суддя Ірина Логвинюк.













 

Коментарі
15 Червня 2017, 17:03
Відповідно до Конституції Україна проголошена суверенною, правовою державою. Однак, видана чиновниками КП "Волинське обласне бюро технічної інвентаризації" довідка від 02.02.2016 року, що квартира знесена, зневажається існування такої держави. А дальше, отримавши таку довідку Валера Троцюк діє по поняттям: знімає з державної реєстрації квартиру, отримує і продає земельні ділянки в подальшому разом з племінником Зваричем В. здійснює прибирання (зачищення) земельної ділянки на які знаходиться нерухоме майно, якого згідно довідки БТІ не повинно бути. Але саме цікаво те, як завідувач Ковельської філії КП ВО БТІ Кальковець А. характеризує своїх підлеглих Кулінич Т.В. та Савчук М.М., що видали фіктивну довідку Троцюку, як сумлінних та відповідальних осіб і не може усвідомлює навіщо вони це зробили.
15 Червня 2017, 18:58
Добре приплатили
15 Червня 2017, 22:03
Рижий циган добряче забашляв
16 Червня 2017, 14:24
Не можу сказати хто тут дійсно неправий, але сім"я Матасюків судиться не тільки по цій справі а й по інших, дуже скандальна родина і навряд Валентина Матасюк живе у тій халупі. Мабуть хоче щоб виділили житло чи землю, тому і судяться за таке старе житло.
17 Червня 2017, 01:40
Вангую - Матасюк програє суд. Вгадайте з трьох разів, чому...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024