У Ковельській міськраді придумали, як «відмазатися» від «конфлікту інтересів»

21 Червня 2017, 17:50
2360

На затвердження депутатам у Ковелі подали дуже цікавий документ – «Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Ковельській міській раді та її виконавчих органах».

Суть «порядку», який розписано на 13-ти сторінках разом із додатками, зводиться до того, що депутати, члени виконавчого комітету та посадові особи місцевого самоврядування зможуть письмово повідомити про наявність у себе потенційного/реального конфлікту інтересів під час голосування або виконання посадових обов’язків.

Але для чого, скажіть, тому самому депутату або члену виконкому писати заяву, коли це можна зробити усно, заявивши на засіданні про свою неучасть у голосуванні? Подібне стосується й посадовця.

Заступник голови постійної комісії міськради Андрій Мілінчук каже, що «порядок» для того і розроблявся, щоб «ми з вами його обговорили і прийняли правила, відповідно до законодавства, для себе… як пропишемо, так і буде».

«Коли починаються якісь слідчі дії, перевірки, то письмова заява – це є підтвердженням документальним того, що ти, маючи реальний конфлікт інтересів, повідомив і зняв із себе якісь там умисел чи будь-що інше. Це додатковий документ, який підтверджує те, що я повідомив», – розтлумачив Андрій Мілінчук.

Знаючи «методи» роботи ковельської міської влади, непорядність деяких її чиновників і те, як легко можна сфальсифікувати рішення, наприклад, виконавчого комітету, то в разі чого тут із такою ж легкістю напишуть заяву «заднім» числом. У суді під час притягнення особи до адміністративної відповідальності ця «липа» буде мати вирішальне значення. Як можна вважати чоловіка правопорушником, коли він «завчасно» письмово повідомив про свій конфлікт інтересів?!

На колегії міської ради про сумнівний «порядок» сказав лише депутат Володимир Косцьов’ят.

«Ці ваші додатки суперечать закону!» – «ткнув» він секретарю ради Вірі Федосюк, яка є автором цього проекту рішення, маючи на увазі Закон України «Про запобігання корупції» та доморощені зразки, як треба писати заяву.

Віра Іванівна звернулася до головного юриста міської ради, щоб той дав юридичну оцінку, але посадовець, посміхаючись, нічого не сказав, начебто у нього нічого й не запитувала друга посадова особа міста.

«Воно не узгоджене у правовому полі. Не робіть ноу-хау. Не видумуйте нічого. Які ще «свої» положення? Є закон, і виконуйте його, і не вводьте в оману депутатів», – доводив секретарю ради пан Косцьов’ят.

Коментарі
21 Червня 2017, 21:03
Коли вже цей БЮТ посадять на палю
21 Червня 2017, 23:13
Тільки після того, як останнього бандерлога закриють зоні.
22 Червня 2017, 16:57
коли він «завчасно» письмово повідомив про свій конфлікт інтересів - то і буде: діяв умисне, оскільки йому було відомо про конфлікт інтересів, що підтверджується такою заявою.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром