Ковельських дітей англійській мові навчала волонтерка з Іспанії

26 Червня 2017, 09:23
2324

З 29 травня по 16 червня у міській гімназії в Ковелі діяв англомовний табір GoCamp з волонтеркою з Іспанії Крістіною Імез.

GoCamp – це новий, інноваційний формат табору з поглибленим вивченням англійської мови. Протягом трьох тижнів табору гімназисти 5-8 класів взяли участь в реалізації проектів напрямку STEAM (наука, технологія, інженерія, мистецтво та математика), а також поглибили свої знання з англійської мови, спілкуючись із волонтером та вивчаючи англійську мову через інтерактивні форми роботи. В англомовному таборі працювали вчителі англійської мови гімназії, – повідомляють «Вісті Ковельщини».

Протягом першого тижня таборяни створили девіз, пісню Go Camp, розробили правила поведінки у таборі, взяли участь у численних заходах, днях української та іспанської культур, відвідали «Місто професій» у міському парку. Таборяни охоче провели екскурсію англійською мовою для волонтерки Крістіни, із задоволенням взяли участь у виготовленні янголів Go Camp, візитних прапорів Mypersonalflag, вивчили основні рухи іспанського танцю – макарени, а також успішно виконували завдання на навчальних станціях STEAM.

Протягом другого тижня в англомовному таборі Go Camp було проведено чимало заходів. Серед них – гра-інтерв’ю Treasure Hunt, запис відео ролика Mannequin Challenge, настольні та мовні ігри. Таборяни навчалися працювати в команді під час виконання завдань на Funny Stations, разом з вчителькою танців С. Ковчегіною вивчили основні рухи іспанського, грецького та французького танців, взяли участь у вікторині Happy English, виготовили маски, листівки, готували смачні фруктові салати у день Healthy Food, взяли участь у танцювальному флешмобі. Закінчився тиждень днем природи та походом у ліс.

Третій тиждень англомовного табору Go Camp був багатим на яскраві події. Серед них – День яскравих футболок, Олімпійських ігор, ярмарок солодощів, екскурсія до Шацького національного парку, похід у с. Вербку. Разом з волонтеркою Кріс Імез таборяни Go Camp виготовляли паперових звірят для лялькового театру, працювали над дизайном футболок Go Camp, грали у мовні та настольні ігри. У фінальний день табору було підбито підсумки роботи, організовано солодкий стіл. Кожен учасник табору отримав сертифікати англійською та українською мовами.

У таборі GoCamp вивчення англійської мови – це не мета, а засіб, за допомогою якого гімназисти перебувають в багатокультурному середовищі, навчаються працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших. Мета GoCamp – виховати нове покоління всебічно розвиненої та освіченої молоді, яка готова до життя в 21-му столітті, вільно володіє іноземними мовами.

Як повідомив редакції начальник управління освіти міськвиконкому Віктор Бичковський, цьогоріч з 29 травня по 16 червня у Ковелі діяло 17 таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі загальноосвітніх шкіл міста та позашкільних навчальних закладів. У них оздоровилося 1620 хлопчиків та дівчаток.

Для школярів проводилися різноманітні заходи, екскурсії, змагання, розважальні програми, вони чудово відпочили  і цікаво провели час у дружньому товаристві.

Діти також мали можливість поліпшити свої знання з іноземної мови.  Крім англомовного табору, що діяв в міській гімназії, мовна група працювала при таборі у СШ № 3 ім. Лесі Українки.

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець у ході роботи міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей відвідала у Ковелі міську гімназію.

Коментарі
27 Червня 2017, 12:31
Люблю Іспанію. Люблю іспанок ))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром