Ковельчани можуть отримати документи в електронному вигляді

20 Липня 2017, 15:20
2202

У рамках реформ системи реєстрації бізнесу та нерухомості Міністерством юстиції України запроваджено онлайн сервіси для користувачів адміністративних послуг.

Про це йдеться на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Вже зараз громадяни, представники юридичних осіб мають можливість отримати послуги онлайн через кабінет електронних сервісів, за посиланням https://kap.minjust.gov.ua/services/registry.

У сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань можна скористатись такими послугами:

  • виконати безкоштовний запит на отримання відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;
  • отримати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у вигляді виписки, витягу;
  • провести пошук запитів (витягів, випискок);
  • подати заяву та електроні документи для проведення наступних реєстраційних дій: державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем, державна реєстрація юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи за допомогою використання комп’ютерної програми «Реєстраційний портал» за посиланням: http://rp.irc.gov.ua/.

Усі необхідні дані у вигляді витягів чи виписок, інформації можна отримати в електронній формі не виходячи з дому, через мережу Інтернет. Переваги такої системи:

  1. Можливість оплати послуг в режимі онлайн;
  2. Отримання відомостей в режимі онлайн;
  3. Надання електронному документу статусу офіційного.

Усі отримані документи в електронному вигляді мають такий самий офіційний статус, як і їх паперові аналоги. Користування онлайн сервісами Мін’юсту значно заощадить час і забезпечить зручність отримання послуги.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024