Влада має вибачитися перед сільськими людьми за забруднення Ковельщини відходами з ветсанзаводу

21 Липня 2017, 09:34
3493

Так вважає голова тимчасової контрольної комісії Ковельської районної ради Анатолій Корнійчук та інші депутати, які вивчали резонансну ситуацію.

Цю комісію депутати створили після того, як було зафіксоване вивезення відходів з місцевої філії ДП «Укрветсанзавод» на територію Ковельського району, внаслідок чого поблизу сіл Заячівка та Озерне громадяни обмежили рух автотранспорту в обох напрямках на автомагістралі міжнародного значення «Київ-Ковель-Ягодин», а згодом взагалі заблокували трасу.

«Хотів би своїм звітом привернути увагу і зрушити ганебну практику по відношенню до жителів нашого району і держави в цілому», – мовив Анатолій Корнійчук (фракція ВО «Батьківщина»).

Анатолій Авакумович розповів перипетії тих подій: про активність сільської громади, агресію «далекобійників», які «зривалися» і хотіли «монтіровками всіх кромсати», дії правоохоронців. Критикував він заступника голови Волинської облдержадміністрації Сергія Кошарука та першого заступника голови Ковельської РДА Романа Кульцмана. Звіт голови тимчасової комісії доповнювали десятки фотознімків з місця події, які демонструвалися за допомогою проектору.

 

 

Заступник начальника Ковельського відділу поліції Дмитро Антонюк, як один із співдоповідачів, був не багатослівним, пославшись на таємницю слідства, яке триває з травня.

 


 

«Слідством встановлено роль кожного: хто навантажував, хто перевозив і розвантажував, кому належали транспортні засоби, тобто це все встановлено. Проведені перевірки та експертизи. Проведений дуже великий обсяг роботи. Осталось прийняти процесуальне рішення. Це не моя компетенція. Є прокурор, є слідчий. Я коментувати цього не можу», – зізнався він.

Депутат райради Микола Чуль (Радикальна партія Олега Ляшка) назвав голову Волинської ОДА Володимира Гунчика «шанованим гостем, до якого важко потрапити», і висловив думку, що його потрібно запросити на сесію районної ради, щоб «виставити звинувачення» у тому, що саме він створив таку ситуацію із вивезенням відходів на землі Ковельського району. Мовляв, йому першому потрібно вибачитися перед мешканцями сіл.

«Голова обласної державної адміністрації – це є посадова особа категорії «А», якщо я не помиляюсь, згідно Закону України «Про державну службу». І приймати будь-які рішення про наявності в його діях якогось правопорушення це виходить за межі компетенції поліції. Є спеціальні органи, які цим займаються», – пояснив Дмитро Антонюк.

Записаний до виступу виконуючий обов’язки керівника Ковельської місцевої прокуратури Ігор Філімонюк взагалі не прийшов на сесію, надіславши лист, який озвучив голова райради Андрій Броїло. У листі йдеться про хід розслідування, проведені перевірки та виїмки документів.

 

 

В обговоренні звіту взяв участь голова Ковельської РДА Віктор Козак, який зауважив, щоб обласна комісія не визнала ситуацію надзвичайним станом, Депутат Василь Мичко (ВО «Батьківщина») звернув увагу на таке: у листі Ігор Філімонюк з прокуратури пише, що «невстановленими особами вивезено…», а ось Дмитро Антонюк з поліції стверджує, що ці особи – встановлені. Як же так?

Голова фракції ВО «Батьківщина» Володимир Андросюк заявив, що дії виконавчої влади були сплановані, а внаслідок вивезення відходів – забруднені селянські паї і за це чиновники мають перед людьми вибачитися.

«Наша влада – обласна і районна взяла людей на ізмор: а хто переможе? А оказалось, що люди сильніші наші над владою», – оголосив «вирок» керівникам Володимир Тимофійович.

Помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор Верчук зауважив, що не почув «ясних висновків комісії», і коли вони будуть готові, то попросив надати їх йому.

Більшістю голосів депутати затвердили звіт тимчасової контрольної комісії.

Коментарі
21 Липня 2017, 14:30
У "Азова" лежить заява Кошарука, про те що 28 квітня має бути вивезений останній килограм мертвечини з ковельського ветсанзаводу. В іншому випадку Кошарук звільняється з роботи. Сміття не вивезене, Кошарук працює. сергій, будь мужиком.дав слово - стримай його. ти ж влада. Будь авторитетним. Дотримайся свого слова.
21 Липня 2017, 14:33
Вибачте...
21 Липня 2017, 16:37
А перед ковельчанами влада не має вибачитись? Люди добрі,коли ми вже подолаємо це хуторянство , коли цікавить виключно лише своє своє "болото"
22 Липня 2017, 12:17
У Китаї за подібні злочини передбачена смертна кара. А ми надто любимо своїх злочинців. Є злочин - повинна бути й адекватна кара. А то побудували на свою голову Бандитську Народну Республіку. На жаль з такими гуманними законами ми остаточно розвалимо все що дісталось нам у спадок від СРСР
22 Липня 2017, 15:38
ніби і Верховна Рада прийшла з Майдану і керівництво держави з урядом, але за ці три роки не можуть збудувати правової держави, навіть зняти депутатську недоторканість не можуть...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39