У Ковелі провели тренінг для молоді з обмеженими можливостями

25 Липня 2017, 10:07
1960

Громадська організація «Реабілітаційний центр» провела тренінг «Коло знайомств» для молоді з обмеженими можливостями.

Про це йдеться на офіційному сайті Ковельської міської ради.

Молоді люди розповідали про свої мрії, захоплення. Кожен мав можливість стати більш відкритим та щирим. З великим інтересом вони виконували вправу «Впізнай, хто це», адже вона дозволяла побачити себе через призму світогляду інших. Згодом всі почуття, що виникали під час такого своєрідного «душу», обговорювались. 

Завдяки своєрідному дослідженню «Що моя річ знає про мене» учасники тренінгу зуміли поділитися своїми вподобаннями та особливостями поведінки в тих чи інших життєвих обставинах. 

Правильно відрефлексувати, налагодити зворотній зв'язок у міжособистісному спілкуванні допомогла навчитися вправа «Дзеркало». Кожен спробував через невербальне спілкування зблизитися зі своїм співрозмовником, зрозумівши його настрій та бажання. Крок за кроком відкривались нові таємниці людської особистості, яка хотіла, щоб її побачили та почули. 

Хлопці та дівчата були позитивно налаштовані, тому всі завдання проходили невимушено, створилася дружня та доброзичлива атмосфера. Завершилась зустріч щирими аплодисментами, що символізували радість та посмішку.

 

2

1

2

1

 

Коментарі
25 Липня 2017, 15:20
Рано чи пізно Молодь з обмеженими можливостями "перетвориться" в Дорослих з ОМ. Поки живі їхні батьки - живуть і вони, а як далі, коли батьків не стане? Вони будуть предоставлені самим собі? Ні за квартиру заплатити, ні приготувати їсти, ні відремонтувати кран і т.д і т.д. ТОМУ НЕОБХІДНО створити "спілку", "організацію" (назву придумайте самі) де такі люди з ОМ проживали б, харчувались А ГОЛОВНЕ виконували якусь просту роботу. У Луцьку була (а може і зараз є) організація УТОС (позбавлених зору) - вони збирали розетки, вимикачі, нанизували керамічні "кільця" на проводку, тощо. Людина живе лише тоді, коли вона затребувана.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024