У мерії Ковеля вирішили знести самовільні сараї, але люди цього не дали зробити

25 Липня 2017, 17:53
5699

Дерев’яні халупи на вулиці Володимира Кияна у Ковелі були самочинно зведені в межах охоронної зони двох свердловин ще півстоліття тому.

На останньому засіданні виконавчого комітету міської ради одноголосно прийнято рішення їх демонтувати. Провести демонтаж доручили комунальному підприємству «Добробут», хоча ця територія належить УВКГ «Ковельводоканал».

Сьогодні вранці на місце події прибули працівники мерії, Національної поліції, комунальники. Місцеві жителі виступили категорично проти знесення незаконних споруд, якими користуються десятиліттями.

 


 

«Це все нічийне, а їм [чиновникам] просто треба участки землі. Мурай нам казала, що вона виділить землю, щоб ми перенесли свої сараї. Сказали, що могтимете і світло провести, і воду зробити. «Я вам дам землю», – говорила нам Мурай. Вона обіцяла у своєму кабінету. Вже пройшло два роки. Де та земля? Ми ждемо землю. Ми не підемо це зносити. А тепер вона [головний архітектор міста Людмила Мурай] не приходить, каже, що ми з вилами і пістолетами стоїмо, що ми її заб’ємо», – розповідають пенсіонери, посміхаючись з того, що чиновники «приписують» їм вигадані погрози.

«Ви тут «герої»?! А ми ніхто?! Наші діти захищають Україну», – казали люди приїжджим посадовцям.

«Два роки управління водопровідно-каналізаційного господарства пише листи про знесення цих будівель. Вже другий рік боремося», – мовить завідувач сектору планування та контролю за забудовою міста відділу містобудування та архітектури виконкому Марія Приступчук, показуючи журналісту «свіже» рішення виконавчого комітету.

 

 

Влада організувала акцію з демонтажу не будь-коли, а чомусь саме в той час, коли у відпустці перебувають причетні посадові особи – автор рішення виконкому Людмила Мурай та заступник міського голови Андрій Товстига, який має контролювати його виконання. Марія Приступчук підтвердила, що і Товстига, і Мурай перебувають у відпустці, а вона виконує обов’язки останньої.

«Дорогу перекриваємо, щоб ніхто не їхав! Будемо дєжурити цілу ніч», – чи то жартома, чи то всерйоз попереджає одна з пенсіонерок.

«Те саме, що і на «другому Ковелі». Буде загрязнення свердловини. Хто буде відповідати? Ось – працююча свердловина. У цьому приміщенні – одна свердловина, а слідуюча – за парканом, де башня. Вона резервна свердловина. Її в любий час насос запускає в роботу. А так, як водопостачання буде об’єднано два водопровода, постачати будемо з [вулиці] Ватутіна воду на «другий Ковель» і ця свердловина буде задіяна в роботу», – стверджує головний інженер УВКГ «Ковельводоканал» Вадим Огей.

Він вказує, що відстань від цих будівель до сараїв має бути не менше 30 метрів, а в наявності – паркан, три метри і сарай.

«Ці люди були у нас в кабінеті Юрія Івановича [начальник «Ковельводоканалу» Юрій Рибачок], вони самі понаписували розписки, обіцяли місяць-другий не трогати, поки вони з картошкою…, а потім позносять самі ті сараї… Вони думали, що воно так пройде, але воно в нас так не пройде ніяк», – пояснював Вадим Огей.

Національну поліцію представляв дільничний офіцер, капітан поліції Сергій Волощинський.

«Приїхали для забезпечення правопорядку і встановлення об’єктивної істини даної проблеми. Я не скажу законні чи незаконні підстави знесення. Тут необхідно міряти і все прочєє… Треба, щоб люди писали колективну заяву стосовно своїх будиночків. У подальшому подавати ці документи у виконавчий комітет Ковельської міської ради для вивчення з метою чи виділити ту землю чи перенести. А якщо знесення, тоді тільки рішенням суду можна знести оце все», – прокоментував ситуацію Сергій Станіславович.

«А людям пропонувалося щось взамін?» – поцікавився спецкор Микола Силюк у начальника відділу капітального будівництва і житлово-комунального господарства виконкому Андрія Стернічука.

«Я, як начальник управління капітального будівництва… Це не у моїй компетенції. Ну, то чого ви мене про це питаєте?! Ви мене цього не питайте. Це не моє питання. Я не знаю. Наше управління не займається розподілом землі. Ну, навіщо ви мені таке питання задали?» – доброзичливо «відмахувався» від спецкора Андрій Васильович, назвавши питання «каверзним».

Місцеві жителі нарікали на відставного офіцера міліції З., який неподалік правдами і неправдами «відхопив» земельну ділянку, мовляв, тут он «наступає» приватна житлова забудова, а влада не може їм під сараї надати тієї нещасної землі.

 




 

«Ми згідні перенести сараї, нехай тільки нам скажуть куди, але хоч би ближче, щоб ми могли дійти туди. Ми підписалися у Рибачка і тепер стали винні», – бідкалися жіночки.

Гурт мешканців зібрав навколо себе депутат Ковельської міської ради від «УКРОПу» Володимир Косцьов’ят, який обурювався, чому влада на засідання виконкому не покликала громадян, які мають ці самовільні сараї. Але люди все «штурмували» Марію Приступчук відносно головного архітектора міста.

«Вона нам обіцяла, що надасть землю, на якій можна буде провести світло і воду. Виділить нам землю. Ви розумієте?» – доводила пенсіонерка.

«Ну, як вона може вам виділити землю?» – дивувалася Марія Іванівна.

«Вона нам обіцяла. І ми чекаємо. Ми не будемо зносити сараї, поки не буде виділена земля», – стояли на-своєму власники самобуду.

«Я що, землю маю право надавати?» – риторично запитувала їх Марія Приступчук.

«Ви як хочте, а ми просимо», – настоювали громадяни.

На тому всьому, підписавши якісь «папери», посадовці роз’їхалися, а люди – розійшлися…
 











 

Коментарі
25 Липня 2017, 21:15
Нормальні сараї просто замісь ціх хлівчиків має бути платна стоянка
25 Липня 2017, 21:47
Товстигу в АТО!
25 Липня 2017, 21:48
Люди добрі, що ж то коїться. останню хлібину забирають кляті можновладці. Тримаю пару тих куроцок, щоб яйце було і те хочуть відібрати. Пора брати вила в руки мабуть
25 Липня 2017, 21:48
Люди добрі, відправте цих "блюстителів" порядку подивитися що зробили з мебельної фабрики , території військової частини , крохмального заводу , і обов'язково льонозаводу - де сьогодні кар'єр по видобутку піску / це в межах міста -ЖАХ /. Нехай покажуть документи під яку діяльність передавали ці об'єкти і кому за які гроші ???
25 Липня 2017, 22:43
Починати зносити потрібно котеджі, побудовані на &quot;воровское&quot; бабло. Щоб люди відчули що в нашій псевдо-Україні перед законом всі рівні. В районі Машзаводу на базарі також відбувається незрозумілий &quot;шухер&quot;. Першим етапом якого стало розвернення ларків першої шеренги на 180 гр. А що далі? Кому знову заважає простий люд?<br/> Перед тим як щось зносити - зберіть людей, запропонуйте гарну альтернативу. Наприклад - побудувати поряд гарні цегельні сарайчики, які б не портили загальний вид, за рахунок тієї особи яка поклала око на цю землю. Приблизно так.
25 Липня 2017, 23:18
Мабуть скоро будуть мочити Кіндеряку і Ко
26 Липня 2017, 00:29
Готель Comfort коли знесете? Теж самовільно побудований..
26 Липня 2017, 00:47
Знову кукукнутого занесло. Тепер точно сараї знесуть...
26 Липня 2017, 01:32
Ніяких самобудів в охоронних зонах стратегічних комунікацій (водозаборів, свердловин, каналізвцій, електромереж, газу і т.д. бути не повинно, принципово. І не...х там відстоювати ті незаконні споруди. Порядок має бути в усьому. А хто незаконно щось там збудував - наздоров'я, ніхто їм нічого не винен, ні Мурай ні мерія. Будуй на законній землі на основі державного акту, і крапка. А то виходить, що каждий дрочить, як хоче, і ще хтось йому щось винен. Ганьба!
26 Липня 2017, 03:59
Кіндер наш мер!!!Мурай +Логвінов і маємо Їбачок, отак лохини живіть козломорді знали, за, що продавались дятли.
26 Липня 2017, 09:04
Жидомасони збудували готель Комфорт самовільно
26 Липня 2017, 11:23
Охоронній зоні артезіанських свердловин бути!Чому депутати тут не показують свою активну громадянську позицію по захисту інтересів мешканців громади?!Ветсанзавод нічого не навчив?Чи їхні діти і внуки живуть не у Ковелі, чи вони не п&quot;ють воду?Правду кажуть: не дай Боже з Івана пана...Чому здоровий глузд у деяких ковельчан спить, коли мова йде про їхні шкурні інтереси...
26 Липня 2017, 11:49
На воротах &quot;Льнозаводу &quot; написали - &quot; ПРИВАТНА ТЕРИТОРІЯ &quot; і видобувають пісок - це законно ??? Хто за що і кому продав льонозавод , яка користь з цього громаді міста ...???
26 Липня 2017, 11:53
Користується майном громади злОдійській БЮТ.На чолі з НАШИМ ГРАДОНАЧАЛЬНИКОМ
26 Липня 2017, 12:13
Читаючи коментарі ,складається враження ,що наша &quot;народно обрана &quot; влада міста - хоче на сараях показати свою &quot; принциповість і чесність&quot; в роботі !!! Не думайте шановні мужновладці ,що всі люди наївні і сліпі ...
26 Липня 2017, 12:16
а чого оте хворе укропчення в док людей не переселить, завдяки його плідній праці там зараз території огого і вода є і світло
26 Липня 2017, 13:30
Перед тим як будувати щось треба брати дозвіл план забудови .Завтра я захочу будинок побудувати біля мерії незаконно і буду пікетувати щоб не знесли.Абсурт якийсь тай годі.Пора штрафи зробити такі щоб того яйця та курки не хотілося.Шкода пенсіонерів.Але ж закон є закон,треба виконувати.
26 Липня 2017, 13:43
а кто такой в киян, это тот херой, которого свои убили, вы с этого начните, головы промойте стекломоем, из крайности в крайность кидаеетесь и везде не довольны....
26 Липня 2017, 15:30
Ти - придурок
26 Липня 2017, 15:50
Знищення групи Ендрю Галущенка, яка боролась з контрабандою на фронті, виявилася дуже заплутаною справою з величезною кількістю версій, мотивів і можливих фігурантів. Але її розкриття може привести до викриття гігантської прифронтової змови, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень. Наступного дня після вбивства Ендрю на тій самій локації сталася ще одна загадкова смерть - бійця Володимира Кияна з позивним &quot;Тайфун&quot;. Офіційна версія - підірвався на міні і жодного відношення до боротьби із контрабандою не мав. <br/><br/>&quot;Вони вбили Тайфуна. Володимир Киян, позивний Тайфун підірвався сьогодні на фугасі недалеко від того місця, де вчора розправилися з мобільною групою по боротьбі з контрабандою&quot;, - розповів Касьянов. За його словами, останній раз з Кияном він розмовляв минулої ночі. &quot;Говорили про Ендрю, про контрабанду. Він сказав: &quot;Я не можу звинувачувати без фактів. Я завтра поїду, все перевірю, подивлюся сам...&quot; Ось, поїхав...&quot;, - написав волонтер. На думку Касьянова, до вчорашнього нападу на зведену групу причетні військовослужбовці з 92-ї бригади ЗСУ.<br/><br/>Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука також написав в соцмережі, що Тайфун їздив особисто перевірити версію загибелі мобільної групи. &quot;Тайфун&quot;. Легендарний боєць! Вирішив особисто перевірити свою версію загибелі мобільної групи і ... За відомостями з двох джерел: ніяка ДРГ в той район не виходила &quot;, - заявив Тука.<br/><br/>Однак матір загиблого Валентина Ізидорівна запевняє, що його вбили. &quot;Він не загинув. Його вбили. Я тепер знаю це напевне&quot;, - сказала вона. Матір бійця насторожило те, що один з бійців почав губитися та змінювати свої свідчення. Крім того, з гаджетів &quot;Тайфуна&quot; в день його загибелі зникла переписка з різними людьми. Ідеться, зокрема, і про його зв'язок з Ендрю. В одному з листувань Киян повідомляє про смерть волонтера, якого називає своїм товаришем, та висловлює підозру у тому, що у його смерті винні &quot;свої&quot; Більше читайте тут: https://tsn.ua/ato/zagadkovi-smerti-na-donbasi-nastupnogo-dnya-pislya-vbivstva-endryu-pomer-yogo-tovarish-tayfun-614185.html
26 Липня 2017, 18:03
это чисто для того еЛанька, а может просто нацика, читай документы урюк, а сердце матери никогда не обманишь
26 Липня 2017, 18:11
На сарайчик дозвіл взяти майже неможливо , а на &quot; прихватизацію &quot; , або в оренду на 49 років : - КовельМолоко, меблеву фабрику , крохмальний завод , льонозавод , ПМК ,торгові бази , вінзавод та багато чого іншого віддали &quot; своїм &quot; людям за безцінь . Опублікуйте на яких умовах це робилося і хто давав дозвіл ? А після цього розберетися з сарайчиками в овразі ...
26 Липня 2017, 18:54
Цікаво чи мешканці Ковель-2 знають про те, що мешканці району вул.Ватутіна , чиї дерев&quot;яні сарайчики побудовані біля свердловин, опосередковано перешкоджають їм отримати чисту воду з комунального водогону?Розібратися з &quot;прихватизацією&quot; заводів і фабрик треба, але питання чистої води необхідно вирішити негайно, а не потім.
27 Липня 2017, 00:57
Скоро на Ватутіна ті бабки будуть пити гноївку їз своїх справ, а не чисту воду з крана. Знайшли де курей і свиней тримати. Люди та навчіться вже ГОЛОВОЮ думати, а не чимось іншим.
27 Липня 2017, 12:23
У тебе стєкломой в щоденному раціоні а на нас він не діє
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024