На Ковельщині недостатньо приділяється уваги розвитку писемного слова

20 Серпня 2017, 14:00
2122

Так вважає голова депутатської фракції «УКРОП» у Ковельській міськраді Ігор Пініс, звернувшись до керівництва міста з проханням розробити програму підтримки письменників та поетів, які проживають у Ковелі.

«Місто Ковель і Ковельщина являються малою батьківщиною Лесі Українки. Звичайно, багато приділяється культурі у нашому місті. Але, на мій погляд, недостатньо приділяється уваги розвитку якраз писемного слова. Тому прошу створити робочу групу із залученням спеціалістів відповідних управлінь та відділів Ковельської міської ради по розробці програми підтримки письменників та поетів – жителів міста Ковеля», – запропонував він на сесії міської ради.

Цей депутатський запит сесія підтримала більшістю голосів.

До речі, головний «укропівець» міста й сам пише вірші, один з яких було опубліковано у газеті «Вісті Ковельщини» за 10 серпня 2017 року на сторінці «Літературна вітальня».

 


 

Коментарі
20 Серпня 2017, 17:12
так гроші на ковелькивщині ще ніхто не розпилював. оце результат кропіткоі праці, творчої фантазії та несамовитості бєзпредєла. одні 17 лямів вже в киівї думають як подєрибанити, а цей планує як би нажитись на поетах і письменниках яких до того всього зовсім немає.
20 Серпня 2017, 18:01
Хто сказав, що на Ковельщині недостатньо приділяється уваги розвитку писемного слова? Подивіться на стіни будинків, сортирів, на забори...
20 Серпня 2017, 18:20
Ти не бачиш скільки там помилок? Це саміздат зовсім не пи--дат!
20 Серпня 2017, 19:03
А Пініс добру справу затіває. Там гроші ніхто не вкраде, а талановиті люди якусь копійку зароблять. Може навіть, щоб надрукувати збірник. Молодець!
20 Серпня 2017, 19:43
Перші два рядки це з автобіографії ? І про те що нічого не робить до пуття.
20 Серпня 2017, 21:47
Нехай він напише нам мемуари про знищення ним ДОКу та видимість відчайдушної боротьби з тими, на кого вказали Куратори
20 Серпня 2017, 23:35
Тоді треба розвивати словесне письмо!
20 Серпня 2017, 23:48
Які ж бо мастаки щоб присмоктатись до бюджетної груді! На слово - гроші дай, а на письмо - ще більше!! Хорошу справу перш ніж починати, спочатку порахуй, чи маєш власні кошти, аби невдовзі не стояти попід муром облізлих стін колись місцями Білого будинку. Бюджетний рай для віршоплетів треба? Ні! Таланти пишуть твори не за гроші! Аби прославити дающу руку згодом от депутати й фонтанують популізмом. За наші ж гроші. Бо ж не за свої беруться помагати борзописцям...
21 Серпня 2017, 00:11
<p>погодьтеся це вже зовсім якась дикість. поет має бути голодним, тільки тоді, пройшовши всі ступені моральних страждань, відрізавши собі вухо або щось інше можливо виродити щось схоже на мистецтво.<br /> Ладно, тепер по суті. Піар план Пініса передбачає отримання від людей мистецтва підтримку, звідти і такі загони, він почав окучювати поетів, ну а потім потихеньку і всіх інших хто себе мнить людиною мистецтва. Тут є значна перевага над роздачею гречки в декількох площинах. Гречку потрібно купувати, потім її у вигляді взяток впарювати людям, правда люди вже не ті, візьме не кожен, тай велика можливість що зневірені в котрий раз люди гречку візьмуть, а підтримку не викажуть. Тай івахів заняв данну нішу, його не переплюнеш, як би не хотілось, бабла маловато. Ось і вишукує пініс можливість шоб і рибку з'їсти і на [ВИДАЛЕНО] посидіти. Але це виходить дуже негарно, неприродньо і взвгалі огидно. Люди мистецтва вони як діти, довірливі, голодні і бідні, а тому любі спекуляції на цих святих людях рахую неприйнятними.</p>
21 Серпня 2017, 01:19
То не піар це цивілізоване відношення до талановитих людей. Футболісту можна дати премію, а письменнику ні! Дикість совкова! В усіх країнах це практикується, а в Ковелі піар! Зараз автор якщо хоче видати збірник своїх творів платить редакції свої кровні, а ти сам пишеш, що вони як правило бідні. Ось таку премію і використає на видавництво!
21 Серпня 2017, 01:24
Не можна підтримувати борзописців. Бо потім на тебе і напишуть...
21 Серпня 2017, 02:28
Письменник і борзописець це різні категорії людей! Письменник це талант! а борзописець - бездарь. Як сьогоднішній випуск новин на цьому сайті. Повна бездарність і нема, що читати.
21 Серпня 2017, 10:50
Якщо доморощений поет чи письменнник має хобі шрайбати буквами у вільний від роботи час,то чим ця забавка відрізняється, наприклад, від збирання гербаріїв, коприсання на квітковій клумбі чи реставрування старих роверів у гаражі? Усе це робиться для душі самого аматора! Якщо ж витвори такого "самодєлкіна" подобаються комусь іншому, то той інший може придбати їх. За свій кошт. Чому я, платник податків до міської казни, маю фінансувати чиїсь віршоплутства, котрі декілька таких же маразматиків вважають нетлінним шедевром? Прекрасно розкидатися чужими грошима. Бюджетними. Хочеш допомогти? Допоможи своїми кровними!
21 Серпня 2017, 11:45
Головному ковельському укропівцю спочатку потрібно самому навчитися говорити з людьми. Пініс та активні укропи кричать, усіх в усьому звинувачують, самі займаються виключно популізмом.
21 Серпня 2017, 12:32
Хоть хтось кричить, а то всі в рот води набрали і мовчать! А влада робить все, що сама собі побажає. І в крикунів-популістів получається заставити владу працювати. Укропівці це вам не БЮТ!
21 Серпня 2017, 15:38
Яка писемність і яке українське слово, коли кожен день в ЗМІ ми чуємо львівсько-канадійський суржик, який повністю нівелює спроби навчити нормальній українській мові. За яку грамотність можна говорити, коли в шкільних програмах кількість годин для УКРАЇНСЬКИЙ мови і літератури зменшена в піврора раза і знання обовязкових норм і правил необовязкове. При Союзі було в два рази більше годин виділено на вивчення цих предметів, і це мала бути дійсно літературна українська мова, мова Лесі і Шевченка, а не галицька говірка всяких Антінів Мухарських чи мадам Фаріон, яка вважає, що розмовляє українською мовою.
22 Серпня 2017, 23:44
Ось тому Пініс і хоче захистити укр. мову від мухарських-фаріонів. Молодець!
24 Серпня 2017, 00:58
Нічого проти Пініса не маю. Слова ніби правильні, поступки- метушливі. Відчувається брак досвіду спілкування з людьми та ораторського мистецтва, те, чому колись ОБОВЯЗКОВО вчили в юридичних та інших гуманітарних ВУЗах- зарах надбати тяжко. До прикладу, довелось бути присутньою не один раз в судах у якості перекладача, ще в 90-тих поч.нульових років прокурори в судовому засіданні- це було щось , в більшості своїй вони демонстрували зразкові приклади ораторського мистецтва. Нинішня прокурорська дітвора - це щось жахливе...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024