Ковельчани з домашніми улюбленцями на ретросвітлинах

20 Серпня 2017, 18:00
3170

Фотографувати своїх домашніх улюбленців було модно завжди, але ось шкода, що у наших предків не було інтернету та соціальних мереж, для того, щоб потім ці світлини туди викладати. Ми вирішили допомогти нашим волинянам першої половини ХХ століття і зібрали добірку ретро фотографій з домашніми тваринами. На фото мешканці Луцька, Ковеля та Олики. На фото № 2 можемо побачити дітей з родини Радзивілів в Олиці, які катаються на домашньому ослику, а на останньому фото волинський воєвода Генрик Юзевський на луцькому стадіоні з своїм домашнім улюбленцем.

Деякі вчені вважають, що утримання в будинку домашніх тварин сприятливо позначається на стані здоров’я їх господарів. Наявність в будинку тварини допомагає знизити вплив стресу для людей, які люблять перебувати в оточенні своїх домашніх улюбленців.

Так, вигулюючи собаку, її господар фактично займається фізичними вправами і дихає свіжим повітрям, а крім того в умовах міського середовища таким чином забезпечується соціальна взаємодія з іншими любителями собак, які також вигулюють своїх собак в певних відведених для цього місцях.

Деякі недавні дослідження в Швеції і Фінляндії показують, що статистика захворювань дітей в сім’ях, що містять домашніх вихованців, нижче, ніж в сім’ях, які домашніх вихованців не містять; вчені пояснюють це активними етапами формування дитячого імунітету, коли агресивне середовище мікроорганізмів тваринного сприяє появі у дитини широкого спектру антитіл (хоча це, зрозуміло, всього лише гіпотеза).

Крім того, на думку деяких істориків, причиною масштабної загибелі індіанців Центральної і Південної Америки в післяколумбову епоху було не прямим винищення індіанських племен іспанцями, а вимирання індіанців внаслідок занесених європейцями хвороб (за тисячоліття утримання домашніх тварин у європейців з’явився імунітет, якого не було у індіанців, так як вони тварин не тримали. 

 







 

Тетяна Яцечко-Блаженко

Коментарі
20 Серпня 2017, 23:18
Народ і його слуги...
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024