У Ковелі біля військкомату п’яний чоловік розбив собі голову

29 Серпня 2017, 17:28
7757

Сьогодні з міського військового комісаріату направляли групу ковельчан, які пройшли медичну комісію, на навчальні збори. П’яний чоловік, очевидно, когось проводжав.

Після того, як стрій резервістів розійшовся і люди мали йти до автобусу, він впав на асфальт, розбивши голову. До військкомату викликали «швидку допомогу».

 

1


 

Сцену надання першої медичної допомоги травмованому, який лежав на асфальті, сфотографував спецкор газети «Вільна думка» Микола Силюк. Побачивши це, ковельський військовий комісар Сергій Гладун заматюкався на останнього, почав руками закривати об’єктив фотоапарату. Сергій Андрійович, напевно, нічого не чув, що за умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста передбачена кримінальна відповідальність, відповідно до статті 171 КК України. Розпускали руки до спецкора й інші особи.

«Що ви провокацію робите?! Ну, дивіться, щоб вам теж не зробили…», – вигукував Миколі Силюку запальний молодик.

«Що ви провокації разні робите? І що це буде? Що ви хочете написати? Він прийшов поздороватися, цей хлопець. Він навіть не призовнік. А ви ждали спеціально цю подію, чи як?! А де воно буде напечатано? Ми ж свідки, хочемо провірити, яку ви правду говорите», – допитувався другий.

 





 

Трохи пізніше у своєму службовому кабінеті військовий комісар, дещо «схолонувши», сфотографував посвідчення спецкора газети і тільки після цього прокоментував йому інцидент.

«Ні, це не призовник. Це вообщє лєва людина. Я так думаю, що цю людину і ви могли привести. Понімаєте?» – заявив Сергій Гладун.

«У нього були тут родичі?» – поцікавився Микола Силюк, не відреагувавши на закид щодо «ви могли привести».

«Ні, я цю людину взагалі не знаю… Вам же сказали, що це аказиваєцца ваш знайомий. Це ваш знайомий аказиваєцца… Без понятія, що з ним сталося. Я з лікарями не спілкувався. Лікарі його забрали. Ви бачили… Сьогодні відправляли людей на навчальні збори, які пройшли медичну комісію, кого визнали придатними. А не такі во бля[…]! Ми таких не призиваємо до Збройних сил», – сказав Сергій Андрійович.

«А для чого ви закривали об’єктив фотоапарату?»

«Я прикривав для чого, щоб не було думки дурної про Збройні сили. Щоб деякі товариши не могли там написати допустім, що от в Збройні сили призивають кавота. Понімаєте? В Збройні сили таких не призивають. Він – не призовник. Я не знаю, чого ця людина туда попала. Строй стояв. Все було нормально», – пояснив військовий комісар.

 



 

Коментарі
29 Серпня 2017, 21:02
Той Силюк якийсь пальнутий трохи.
29 Серпня 2017, 21:06
Новину про дитячу патріотичну акцію на цей час переглянуло 24 особи, а про п'яного чоловіка, який розбив голову на 100 більше, хоч ця новина на півгодини вийшла пізніше. Ось так і живемо...
29 Серпня 2017, 21:09
в даному випадку пальнутий саме Гладун
29 Серпня 2017, 21:37
<p>Пальнутий не Г лазун а ті хто таку [ВИДАЛЕНО] викладає в новинах Ковеля .Вкрав 3 кг картоплі кримінальна справа. РОЗІСРАЛИ КОВЕЛЬ ДАЮТЬ МЕДАЛІ .ОДНИМ СЛОВОМ ДУРДОМ</p>
29 Серпня 2017, 21:47
Журналісти показують те, чим насправді живе Ковель, показують без прикрас і без заказної показухи від органів влади та різних гладунів. А цензура, по якій ти плачеш, залишилася в СССР!
29 Серпня 2017, 21:52
Селюк, а яким чином розбивший голову біля військомата чоловік, який епілептик з дитинства та ще й проживає з тобою в Скулині по сусідству, раптово опинився в Ковелі на території комісаріату, вийшовши з твого автомобіля? Чому не допоміг своєму сусіду, а почав фотографувати? Може працюєш по сумісництву на рашатудей?
29 Серпня 2017, 22:09
На момент коли стався цей випадок, я теж там була. Як медпрацівник мені потрібно було пройти медкомісію, і саме по цій причині була там. Не знаю,що мені буде, але я вирішила написати правду. Чоловік, котрий отримав травму голови внаслідок падіння, був не родичом чи близьким з призовників, а власне призовник. Він впав не тому що був п'яний, а тому що у нього стався епілептичний приступ. Не хочу вдаватися в подробиці, але швидку допомогу викликав власне Гладун і диспетчера сказав, що у людини припадок епілепсії. Тобто він знав причину травми в безпосередньо не хотів відповідальність нести тому і закривав камеру.
29 Серпня 2017, 22:10
<p>у всі часи до війська проводжали усією ріднею. і в часи Богдана Хмельницького і в радянські часи, і в часи незалежної України. Ну випила людина трішечки зайвого. Буває. Що робити з того сенсацію. Подивіться краще як все розкрадає влада. земельні участки по блату, по блату, паспорт зробити без черги по блату. Корупція зросла на 3 роки на 3000 % - ось де біда а не те що людина побила голову. Ця новина - замануха для [ВИДАЛЕНО].</p>
29 Серпня 2017, 22:32
Фотографує чи треба, чи не треба аби "роздути" ситуацію.
29 Серпня 2017, 22:47
Можливо все писати та подавати фейкові матеріали . Журналістом треба бути , а не "журналюгою" . Хто дав право писати про людину , яка хвора і має вади з епілептичяними приступами і ніхтоне не знає коли буде наступний приступ . Якщо так фотографував пане Силюк , то чому не зняв відео , коли в людини були конвульсії . Те що подано так званим спецкором (спецпровокатором) не може бути "Вільною думкою" , а "Вільною дуркою". Люди та дорогі Ковельчани фільтруйте всю інформацію яка тут подається . Бажаю всім Ковельчанам та жителям Ковельщини та читачам міцного здоровя , щастя , добра благополуччя , благшословіння та мирнного неба . З повагою людина зі сторони .
30 Серпня 2017, 01:32
Все дуже просто. У цій мало не трагічній ситуації знайшлася винна особа. Хто цей негідник? Це не лікар, який дозволив хворого на епілепсію забрати до армії на навчальні збори. Це не військовий комісар, який збрехав, що травмований не є призовником і був п'яним. Виявляється винен у всьому Силюк Микола. Це він створив провокацію: записав хворого дядька до війська, викликав у нього епілептичний приступ, штовхнув на асфальт, що той розбив голову і почав фотографувати, бо йому вкрай треба сенсація, так як він працює на рашатудей, за це отримує десятки тисяч доларів. Зловіть негідника і порвіть його на шматки! Якби не він, то ніхто не дізнався би про цей ПРИГОЛОМШУЮЧИЙ випадок, яких людей визнають "здоровими" і відправляють до армії. Його фотографії - цей фейк, тобто брехня, бо на них не Ковель, якесь інше місто, зовсім не на Волині, а бравий комісар Гладун, якому місце на передовій, каже щиру правду про "п'яного", називаючи його бл@ддю. Я б цього всього не писав, але після "роздумів" "людини зі сторони" не втримався.
30 Серпня 2017, 01:33
Як би не було, але що за всране діло Силюку? І хто вирішив, що він журналіст? Є Спілка журналістів України, на яких поширюється відповідне законодавство щодо їх прав та свобод. Такого підара, як Силюк в переліку немає. Порвати самозванця!
30 Серпня 2017, 01:46
топчіть і надалі Селюка, це він в усьому винен, але не смійте патякати на медкомісію та Гладуна, які призвали до війська хворого на епілепсію чоловіка
30 Серпня 2017, 01:53
Якщо правдв, що це призваний в військо то Гладуна в тюрягу і усіх причетних до цього ,хотя Гладун заслужив своїми діями під час війни на довічне в уранових копальнях,КОМУНЯЦЬКИЙ КЕРІВНИК ВИКОНУЙ А ПОТІМ ОСКАРЖУЙ СКОТИНЯКА.
30 Серпня 2017, 01:54
А що всі художники є членами Спілки художників України? Далеко не всі музиканти також входять до своєї творчої Спілки. Так само і журналісти. Перечитай законодавство про друковані засоби масової інформації (пресу), там написано, хто підпадає під визначення "журналіст".
30 Серпня 2017, 02:10
Остап Бендер теж вважав себе художником. На щастя, часи, коли всякі там Мікеланджело, Рафаелі та Рєпіни з Суріковими вважали себе художниками минули. В нашій демократичній державі, йолопе, ти можеш бути художником, чи себе ним рахувати - справа особиста. Для тебе, нещастя пояснюю: кримінальна чи адміністративни відповідальність за перешкоджання ЗАКОННІЙ діяльності журналіста наступає тоді, коли потерпілий є ЖУРНАЛІСТОМ, тобто входить до Спілки журналістів, має відповідне посвідчення і т.п.<br/> Коли всякий психічнонездоровий почне себе називати журналістом, деюре це ще не значить, що він є журналіст. <br/> Для особливо тупих : можеш себе вважати героєм нації або президентом, але це не значить, що ти ним є. Ти часом не зі Львова? Як правило там такі тупі.
30 Серпня 2017, 02:27
Хто дав право писати (життя наше цілковитий фейк) &quot;пяний&quot; ти що його нюхав , проводив обстеження мединчне і маєш на руках лікарське освідчення про його степінь спяніння ти такий самий як і &quot;журналюга&quot; Силюк . Раджу завтра зайти на швидку допомогу чи прийомне відділення центральної лікарні і дізнатись правди , там буде остаточне заключення .
30 Серпня 2017, 10:26
В чому проблема ??? Впав розбив собі голову , нехай б'є ! Його голова,що хоче те і робить, а при чому тут військомат ??? Шановний воєнком і журналіст - не мішайте людям розпоряжатися своєю головою за &quot; призначенням &quot; !!!
30 Серпня 2017, 11:47
А ЧИ Є У КОГО (прокураткра, поліція, суд, сбу)
30 Серпня 2017, 11:49
А ЧИ Є У КОГО (прокураткра, поліція, суд, сбу та ін.) ДОВОДИ (УХВАЛИ, ПОСТАНОВИ) НЕ ДІЙСНОСТІ (НЕЧИННОСТІ) ПОСВІДЧЕННЯ ЖУРНАЛІСТА У СИЛЮКА М.В., ЧИ ТОГО, ЩО ВІН НЕ МАЄ СТАТУСУ ЖУРНАЛІСТА ?
30 Серпня 2017, 11:51
За своєчасність та об’єктивність надання доповідей про події, кримінальні правопорушення, адміністративні корупційні та військові адміністративні правопорушення, скоєні (вчинені) військовослужбовцями або працівниками (під час виконання службових обов’язків, у робочий час), що сталися у військових частинах, відповідають командири (начальники) військових частин.(ч. 1 розділу ІІ Наказ від 28.07.2016 № 388).
30 Серпня 2017, 12:51
Кому на хрен потрібна ваша Спілка журналістів і хто який статус має? Чому ніхто не пише, що винними в цій дикій ситуації є медкоміся та військкомат, які хворого на епілепсію призвали до армії? Не вигідно про таке писати? Краще з@срати того, хто сфотографував, підняв тему. Мабуть сам Гладун і строчить недолугі коментарі.
30 Серпня 2017, 13:00
На запитання журналіста Силюка «А для чого ви закривали об’єктив фотоапарату?» військовий комісар Гладун особисто зізнався «Я прикривав для чого, щоб не було думки дурної про Збройні сили. Щоб деякі товариши не могли там написати допустім, що от в Збройні сили призивають кавота&quot;. Точка! <br/><br/>Чи є Силюк журналістом? Безперечно є. Незалежно від того, як би хто не ставився до нього. Головне, що журналістом Силюка визнає Закон. Почнемо, наприклад, зі ще чинного й понині Закону СРСР &quot;Про пресу та інші засоби масової інформації&quot;, згідно статті 29 &quot;Журналістом відповідно до цього Закону є особа, яка займається збиранням, створенням, редагуванням або підготовкою матеріалів для засобу масової інформації, зв'язана з ним трудовими чи іншими договірними відносинами або займається такою діяльністю за його уповноваженням&quot;. Отож навіть перебування журналіста в договірних відносинах зі ЗМІ (трудових чи цивільно-правових) не є обов'язковою умовою факту журналістської діяльності. Достатньо бути уповноваженим це робити. <br/><br/>Доказом наявності такого повноваження у випадку, що розглядається. є редакційне посвідчення журналіста Силюка, яке навіть сфотографував Гладун. <br/><br/>Наступним є Закон України &quot;Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні&quot;, в якому стаття 25 гласить, що &quot;Журналістом редакції друкованого засобу масової інформації відповідно до цього Закону є творчий працівник, який професійно збирає, одержує, створює і займається підготовкою інформації для друкованого засобу масової інформації та діє на підставі трудових чи інших договірних відносин з його редакцією або займається такою діяльністю за її уповноваженням, що підтверджується редакційним посвідченням чи іншим документом, виданим йому редакцією цього друкованого засобу масової інформації&quot;. Отож, знову утверджено нашою Державою, що стосунки журналіста з редакцією можуть бути, як у формі різного роду договірних відносин, так і наданням повноважень згідно виданого посвідчення. &quot;На особу, якій видано редакційне посвідчення чи інший документ, що підтверджує повноваження, надані їй редакцією друкованого засобу масової інформації, або її професійну належність, поширюються права і обов’язки, зазначені у статті 26 цього Закону&quot;, - тобто права та обов'язки журналіста редакції.<br/><br/>Намагання деяких тут коментаторів дискредитувати Силюка відсутністю у нього посвідчення члена Спілки журналістів України не витримують жодної критики, так як у цій же 25 статті вказаного Закону зазначено, що поряд з редакційним посвідченням &quot;Професійна належність журналіста може підтверджуватися документом, виданим професійним об’єднанням журналістів&quot;. Може, але не зобов'язана. Апріорі журналіст вправі не входити до будь-якої з добровільних ГО, якими є НСЖУ та й багато нині інших рівних в своєму статусі професійних організацій журналістів.<br/><br/>Крім того, статус журналіста залежить не від формальних ознак або наявності певних документів, а від роду діяльності людини, і повністю узгоджується із баченням Ради Європи того, хто вважається журналістом. Так, в Рекомендації Комітету Міністрів РЄ № (2000) 7 “Про право журналістів не розкривати свої джерела інформації” міститься наступне визначення - “Журналіст” – будь-яка фізична або юридична особа, яка регулярно або професійно задіяна в зборі та публічному поширенні інформації через будь-які засоби масової інформації. При цьому “Інформація” – будь-яка констатація факту, думки або ідеї у формі тексту, звуку та/або зображення.<br/><br/>З огляду на обставини, згадані в публікації, журналіст Силюк, маючи редакційні повноваження згідно виданого посвідчення перебував на території державної установи - військового комісаріату на офіційних заходах, пов'язаних із призовом резервістів для проходження військової служби. В ході реалізації своїх, як журналіста, прав та повноважень Силюк, збираючи та готуючи матеріали для засобу масової інформації в публічному місці відкрито здійснював записи, в тому числі із застосуванням дозволених законом технічних засобів.<br/><br/>Підсумовуючи, можна стверджувати, що на території Ковельського ОМВК проти журналіста вчинялися дії, які містять не лише ознаки злочину згідно статті 171 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку службової особи, а й з боку невстановлених осіб згідно ч.1 статті 345-1 Кримінального кодексу України &quot;Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності&quot;, яка карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.<br/><br/>Примітка. Під професійною діяльністю журналіста у цій статті та статтях 171, 347-1, 348-1 цього Кодексу слід розуміти систематичну діяльність особи, пов’язану із збиранням, одержанням, створенням, поширенням, зберіганням або іншим використанням інформації з метою її поширення на невизначене коло осіб через друковані засоби масової інформації, телерадіоорганізації, інформаційні агентства, мережу Інтернет. Статус журналіста або його належність до засобу масової інформації підтверджується редакційним або службовим посвідченням чи іншим документом, виданим засобом масової інформації, його редакцією або професійною чи творчою спілкою журналістів&quot;.
30 Серпня 2017, 21:15
НЕОБХІДНО ЩОБИ ВЕЛЬМИШАНОВНИЙ КОМІСАР ГЛАДУН С. ПІДТВЕРДИВ АБО СПРОСТУВАВ ВИКЛАДЕНУ ІНФОРМАЦІЮ, ІНАКШЕ ГРОМАДСКІСТЬ НЕ ТАК ЗРОЗУМІЄ.
30 Серпня 2017, 22:38
Гладун вже дав інтервю Силюку і воно опубліковано тут, а тепер він буде спростовувати свої слова, чи як? Бо журналісти про епілептичний припадок не писали та й сам Гладун натякав на те, що чоловік, який розбив голову, був п'яний. За спростування своїх слів з полковника Гладуна начальство може зробити майора і відправити у відставку! А воно йому треба?!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром