У Ковельському районі розповіли, як захистити врожай від рейдерського захоплення

31 Серпня 2017, 10:34
1688

У вівторок 29 серпня, на території Ковельського району забезпечили роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги за участю: начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика, заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгенія Блащука та директора Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василя Ковальчука.

Цього дня учасники робочих груп працювали у Колодяжненській, Голобській та Велицькій об’єднаних територіальних громадах, – повідомляють у РДА.

Подібні заходи проводять на виконання доручення Міністра юстиції України Павла Петренка і з метою забезпечення захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Під час роботи мобільних точок на прийом зверталися особи з питаннями, котрі лежали в площині земельного законодавства, зокрема: узгодження меж суміжних земельних ділянок, процедура затвердження проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, зміна цільового призначення земельної ділянки, вимоги до документації із землеустрою тощо.

Окрім того, учасники робочої групи обговорили з керівництвом сільських рад та іншими громадянами, які прибули на зустріч, питання захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення, надали роз'яснення у сфері антирейдерського законодавства, а також відповіли на інші правові питання, які цікавили громадян.

Так, Євгеній Блащук зосередив увагу присутніх на принципах та алгоритмах роботи системи безоплатної правової допомоги в Україні.

Валентин Кухарик ознайомив громадян з роботою юстиції у Волинській області щодо запровадження новацій у сфері державної реєстрації, діяльності з інших напрямків та просвітницького проекту Міністерства юстиції «Я маю право!»

Коментарі
31 Серпня 2017, 14:27
Приходь на безкоштовну консультацію, проплачену рейдерами...
31 Серпня 2017, 22:33
Треба Сашу Харківського замочити разом з його шестьорками
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром