Винуватиця ДТП, в якому постраждали люди, уникла відповідальності

31 Серпня 2017, 11:29
5994

Аварія трапилася 12 квітня цього року о 17 годині на автодорозі сполученням «Ковель – Володимир-Волинський – Жовква» у селі Городелець Турійського району.

39-річна ковельчанка Тетяна Поліщук, керуючи легковиком «Dacia Logan», не вибрала безпечної швидкості та не врахувала дорожньої обстановки під час обгону транспортного засобу, який рухався попереду, завершуючи маневр повороту праворуч. Жінка виїхала на зустрічну частину та врізалась в пасажирський автобус «Еталон» ковельського «АТП 10706», який рухався в зустрічному напрямку.

Внаслідок зіткнення 8 пасажирів автобуса отримали тілесні ушкодження, двоє із них та 62-річний водій автобуса, були госпіталізовані.

За фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Однак кримінальну справу невдовзі закрили.

Посадовою особою Ковельського відділу поліції 21 липня було складено протокол щодо Тетяни Поліщук за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), що тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Розгляд цієї адміністративної справи у суді було призначено на 22 серпня. Однак в судове засідання Тетяна Поліщук, яка працює в управлінні соціального захисту населення, не з’явилась, хоча належним чином повідомлялась про дату, час та місце розгляду справи. Однак поштове повідомлення повернуто до суду з відміткою «Через не запит».

Суддя Ковельського міськрайонного суду Микола Миронюк констатував, що жінці відомо про наявність в провадженні суду справи про адміністративне правопорушення відносно неї, однак вона не бажає одержувати адресовану їй поштову кореспонденцію, тобто уникає отримання судових повісток, рухом справи не цікавиться та не вживає заходів, щоб дізнатись про стан відомого їй судового провадження. Неявка до суду не стала на перешкоді розгляду справи по суті.

Поліцією долучено постанову про закриття 30 червня кримінального провадження №12017030200000100 щодо винуватиці ДТП за відсутністю складу кримінального правопорушення, протокол огляду та схему місця події, акт обстеження ділянки вулично-шляхової мережі, протокол свідка та інші матеріали справи. Госпіталізованих з травмами та інших пасажирів із тілесними ушкодженнями, начебто, й не було?

Дослідивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що провадження у справі слід закрити в зв’язку з пропуском строку притягнення Тетяни Поліщук до адміністративної відповідальності, який закінчився 13 липня, а справа до судді надійшла, згідно протоколу розподілу судових справ, 1 серпня.

В даному випадку Ковельський відділ поліції спрацював на «відмінно», аби винуватиця аварії уникла реальної відповідальності, хоча «на папері» вона й визнана винною.

 

Коментарі
31 Серпня 2017, 17:50
Добре помазала
31 Серпня 2017, 19:36
Треба цій падлі свічечку поставити де треба
31 Серпня 2017, 19:52
скільки забашляла мусарам?
31 Серпня 2017, 21:22
Так і хочуть крові! Вампіри ви а не люди! Хто з вас самих пострадав в тій аварії? Ніхто. То яке ви маєте право кого тут винити? Нема питань аби хтось загинув в тій аварії. Тоді би кримінальна відповідальність мала би наступити. Слава богу всі живі осталися. Може та жінка якось з тими людьми порозумілася. Може лікування оплачувала. Якщо ніхто з постраждалих в аварії не оспорював закриття кримінальної справи то хо ви проти них. Кровосісі.
31 Серпня 2017, 21:40
та жінка вертіла всіх на ...., а постраждалих немає через те що водій автобуса не гнався як та прикоцана на лохані і відвернув автобус від бетонного блока на узбіччі. Але це нічого що тут суд пройшов, є ще Вищий суд і там строку давності немає! А ця пані навіть перд постраждалими не вибачилась, просто не вибачилась.!!!
31 Серпня 2017, 21:56
Подивися на запис реєстратора. Хто де гнався??? Всі їхали нешвидко. І джип Тойота і жінка на Логані і бус за нею їхали нормально. Просто коли Тойота повертала вправо Логан 5 секунд тормозив і його на скользкій дорозі кинуло під автобус. То є випадок.
31 Серпня 2017, 22:25
Всеодно здохне
01 Вересня 2017, 00:44
Є таке правило, як тримай дистанцію.
01 Вересня 2017, 10:39
Яка дистанція коли в голові одні хабарі
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024