Уховецьк: місцева школа відсвяткувала 50-річний ювілей

02 Вересня 2017, 14:25
10693

Вчора, першого вересня, школа у селі Уховецьк відсвяткувала 50-річний ювілей.

Про це йдеться на сайті Ковельської районної державної адміністрації.

З нагоди такої визначної події до школи завітали мало не всі жителі села, багато гостей, випускників минулих років, вчителів, що натепер перебувають на заслуженому відпочинку, але головні на цьому святі звісно ж першачки. Одинадцять засмаглих хлопчиків і дівчаток з щирими посмішками, з кульками патріотичних кольорів та букетами пахучих айстр і  хризантем поспішають на шкільне подвір’я, щоб стати частинкою дружньої шкільної сім’ї.

 



2

1



 

А ось не менш хвилююча мить – до школи завітали уже зовсім дорослі, колишні першокласники, які  у 1967 році вперше переступили поріг Уховецької школи і які були її першими учнями. За руку їх теж веде перша вчителька – Ірина Григорівна Самсонік. І як годиться щирі слова вдячності за нелегку працю, за материнське серце, за знання і науку, численні побажання та подарунки для мами – вчительки від випускників. 

 



 

А далі знову слово мають першокласники 2017 року, їх тремтячі, боязливі голосочки звучать на шкільному подвір’ї хоч і вперше, але доволі впевнено, адже від сьогодні вони вже не малеча, а школярі.

 



 

Традиційно, як  на кожному святі – щирі привітання та подарунки від гостей. А гостей  і подарунків сьогодні було багато. Ігор Ващенюк, начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, як лікар звісно ж бажав усім міцного здоров’я і щиро позаздрив першокласникам, адже саме у них попереду багато цікавих днів навчання та дозвілля.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак говорив про те, що вперше перебуває на святі де присутні два перші класи з різницею у 50 років. «Історію кожної країни творять її люди, історію школи творять педагогічні та технічні колективи, батьківські громади та звісно її діти. Славну історію Уховецької школи справді поповнили випускники, які стали відомими не лише в Україні, серед них Андрій Рибачок, мастей спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів світу та Європи з веслування на байдарках та каноє, Віктор Штендер та Оксана Климчук, кандидати хімічних наук, Василь Рудень, доктор медичних наук, професор та багато інших не менш відомих особистостей».

Від Ковельської райдержадміністрації та Ковельської районної ради педагогічному колективу села Уховецьк, в особі Галини Омелянівни Юрчик,  було вручено Почесну грамоту за багаторічну, творчу  працю, досягнуті успіхи у справі навчання, виховання  учнівської молоді Ковельщини та з нагоди ювілейної дати.

 





1

1

 

Продовженням свята стала пізначально – історична та концертно – розважальна програма підготовлена до 50-ти річного ювілею школи.

 

1


 

 

Коментарі
02 Вересня 2017, 22:59
Дякую автору за змістовну статтю та фото. Свято було надзвичайно урочистим і щемним!
03 Вересня 2017, 00:06
День села Дроздні 13.08.2017 D-S<br/>https://www.youtube.com/watch?v=9mkfYpA3Vcg <br/>Любитів день села 2017 <br/>https://www.youtube.com/watch?v=mprqOAOWjVY<br/>День Незалежності України в Голобах, 2017р.<br/>https://www.youtube.com/watch?v=I6YVSb5_GX0<br/>Уховецьк 2017 школі 50 років<br/>https://www.youtube.com/watch?v=dWkKMYME0rM
04 Квітня 2019, 23:12
мені подобається я в захваті
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024