Дубове: перша перемога, селяни отримали зарплату за червень і липень

02 Вересня 2017, 18:00
2137

У селян із Дубового появились перші перемоги у «війні» з власниками фірми СТзОВ «Україна».

Про це повідомляє Наталія Тхоржевська на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, раніше наше видання повідомляло, що хазяї господарства кілька місяців не платять людям заробітної плати.


Як зазначає жінка, люди отримали заробітну плату за червень та липень 2017 року.

Операторів машинного доїння, доярок було звільнено за ст.40 п.1 КЗпП України (скорочення) – оптимальний варіант, щоб люди могли стати на облік у центрі зайнятості й отримувати відповідну матеріальну допомогу, окрім цього людям погодились до кінця дня надати довідки про доходи за попередній рік.

Сільська влада на досить наполегливу вимогу людей таки надіслали офіційний інформаційний запит власникам СтзОВ «Україна» з відповідним змістом, оскільки на підставі ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до обов'язків виконавчих органів ОТГ належить здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

«На жаль, ані голова ОТГ,  ані його заступник не виявили бажання піднятись до людей  на 2-й поверх ( це в тому ж приміщенні), щоб хоч поцікавитись їх проблемою, не кажучи вже, щоб спробувати її вирішити», – ділиться Наталія Тхоржевська.

«І до честі керівника СТзОВ «Україна» Бориса Дричика він підтримав людей і прийняв нині деякі «непопулярні», але дуже важливі людям рішення», – пише жінка.

Коментарі
03 Вересня 2017, 11:17
кожен виживає, як може. Це за таталітарного режиму був Человек человеку друг, товарищ и брат. А тепер глотку перегризуть за копійку.
03 Вересня 2017, 12:49
Що до &quot;глотку перегризуть за копійку&quot; - трошки інфрмації для розуміння :-(<br/>Люди отримали лише ДЕЩИЦЮ із заробленого ...<br/>За минулий рік людям не виплачено ще за 3 місяці...А в минулому році в цю пору заробітна плата доярки була АЖ 200-300 грн./міс. І тепер заробітну плату нараховують за розцінками 2013 року. <br/>Власник встановлює людям &quot;ЛІМІТ&quot; ,який повідомляється не перед початком роботи, а вже тоді, коли нараховується заробітна плата :-( <br/>Скажімо, за липень було нараховано 65 тис.грн заробітної плати, а &quot;ЛІМІТ&quot; встановили ( вже після нарахування -тобто після того,як люди вже відпрацювали) -50 тис.<br/>Скажімо спеціалісту ,який за сумісництвом виконує ще 3 робти нараховано за червень 1779 грн. (без вирахувань) , трактористу (механізатору) -1150 грн (за 18 робочих днів), тракторист (механізатр) +сторож -2100(за 20 днів -200 роб.годин) . Може, для когось це й копійки ....але для цих селян єдине джерело прибутку - за ці копійки вони утримують,як можуть, свої родини ... Ба, навіть і ці копійки мусять &quot;вибивати&quot; :-( Ситий голодного не зрозуміє... А ,мабуть, за грандіозними (хай навіть найсучаснішими) КОСМІЧНИМИ проектами треба часом дивитись і трохи ПРИЗЕМЛЕНІШЕ й таки бачити простих &quot;маленьких&quot; людей з їхніми земними проблемами :-(
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39