Сільмаш: «невідомі» загородили доступ до рекреаційної зони – водойми

04 Вересня 2017, 12:09
6267

Вже майже два роки тому по вулиці Мрії у Ковелі «невідомі» загородили рекреаційну зону – водойму, біля якої відпочивали дорослі та діти найближчий вулиць та даного мікрорайону.

Про це пише Олександра Ткачук на своїй сторінці у Фейсбук.

Територія гарно загороджена великим забором та добре закритими воротами, – зазначає жінка.

За даним загородженням живе собачка, немаленьких розмірів, яку годують невідомі особи, які вирішили одноосібно користуватися даною зоною для відпочинку. Мешканці найближчих вулиць обурюються такою ситуацією та стверджують, що там постійно відпочивають одні і ті ж люди.

«Напевно наша влада знає про це ... та, як завжди, «покриває своїх»! Ніяких змін у державі не буде – поки ми громадяни нашої країни не почнемо припиняти ось такі злочини проти себе самих», – пише Олександра Ткачук.

У коментарях до допису голова депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс повідомив, що зроблено депутатське звернення щодо законності цього забору і отримано відповідь. Заперечення та аргументи виправдовуючі перешкоджання у доступі до водойми громадян – відсутні.Та приймати міри не поспішають «Треба допомогти владі здійснити передбачені кодексами кроки по дотриманню законів Украіни», – зазначив він.

2

 




1



Коментарі
04 Вересня 2017, 15:15
Опублікуй відповідь на звернення щодо законності цього забору щоб було ясно
04 Вересня 2017, 15:44
Це "барабашка"- бешкетник!
04 Вересня 2017, 16:18
еххххх погуляю я скоро по ковелю.!!!
04 Вересня 2017, 17:06
Може то інопланетяни загородили <br/>)))
04 Вересня 2017, 17:11
Той,що загородив,живе навпроти.
04 Вересня 2017, 17:44
Більше того, він ще й цю водойму викопав.
04 Вересня 2017, 19:09
До заводу ноги ростуть.......
04 Вересня 2017, 19:32
1. ЗАПИТ В ЗЕМЕЛЬНИЙ ВІДДІЛ ХТО ВОЛОДІЛЕЦЬ АБО ВЛАНСИК ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ, ТА НА ПРЕДМЕТ ПРИНАЛЕЖНОСТІ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ДО собливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання.<br/>2. ВНЕСЕННЯ ВІДОМОСТЕЙ ДО ЄРДР ЗА Ч. 1, Ч. 3 СТ. 197-1 КК УКРАЇНИ за самовільне зайняття земельної ділянки; самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, , у сукупності, чи за ч. 2, ч. 4 цієї статті, пізніше, про накладення арешту, і все зясується.
04 Вересня 2017, 20:09
Дві літри бензини трохи соляри
04 Вересня 2017, 20:15
купляєш в аптеці пару пачечок борної кислоти, змішуєш з буханкою хліба і...... капець рибі в тому ставку.
04 Вересня 2017, 20:16
кНавіть якщо ділянка і є то там чітко вказано -заборонено зміна вертикального рівня, тобто копати заборонено.
04 Вересня 2017, 21:00
А ДЛЯ РОДИННОГО СКЛЕПУ МОЖЕ МОЖНА
04 Вересня 2017, 21:06
Не дуже шановний Ваш Пініс робив депутацький запит на який отримав вичерпну відповідь і облажався, так як дана земельна ділянка надана в оренду по всіх буквах Закону. Включіть будь-ласка в роботу свої голови і поясніть, кому необхідно дати доступ на ПРИВАТНУ ТЕРИТОРІЮ? Водойма викопана власними коштами років 5-6 тому і до поки всі необхідні документи на оренду не оформились ніхто нічого не городив, так і риба запускалась власними коштами і ловили всі кому не лінь і сітками також. Шановні редактори статті перестаньте нести людям у вуха не правду, орендаря ділянки знає вся вулиця і пів мікрорайону, щодня його можна там побачити і по спілкуватись, не треба говорити що не відомі та ще й Пініс запит робив все знає.<br/>Тепер поясніть : людина влаштовує водойму для осушення вулиці (за власні кошти), 5 років розроблює погоджує необхідну документацію ( знову власні кошти), влаштовує там рекреаційну зону (і знову власними коштами) щороку сплачує кошти в міський бюджет за оренду земельної ділянки і потім люди ідіть користуйтесь?
04 Вересня 2017, 21:09
Живу особисто біля згаданого участка і щось не чув щоб сусіди скаржились. Було нещодавно не зрозуміло хто ходив якісь підписи збирав відносно тієї водойми але точно що не мешканці ближніх вулиць.
04 Вересня 2017, 21:10
мабудь жаба душить
04 Вересня 2017, 21:23
&lt;p&gt;та це знову ці [ВИДАЛЕНО]&amp;nbsp;з&amp;nbsp;диванного війська, дивилися коли копав і рибу запускав, і думали що будуть на халяву ловити і купатись. а тут тільки шара почаласт і зразу закінчилась.&lt;br /&gt; мужик, я не знаю хтоти, але ти крутий! цим диванним [ВИДАЛЕНО]&amp;nbsp; тєму обломив)&lt;/p&gt;
05 Вересня 2017, 00:55
Як і 100 років назад оті Швондєри плюють на закон. Галдять і мітингують. Якщо на депутацький лист Швондєра написана відповідь що ця ділянка є в оренді то які можуть бути притензії? Не нравиться Швондєру то хай іде в суд. То є цивілізовано і поєвропейському. А не по комуняцькому
05 Вересня 2017, 01:06
Як там твій партійний шеф говорив із несхожого приводу щодо ділянки його дружини??<br/>http://ipress.ua/mainmedia/zahopleni_beregy_spetsreportazh_176600.html
05 Вересня 2017, 10:11
де твоя банда з Азова? чи від господаря команда фас не поступила. патріот херов.
05 Вересня 2017, 10:51
Спочатку дати землю людині,а пізніше з неї 'доіти' ще гроші під приводом цього,що люди незадоволені.
05 Вересня 2017, 12:12
Таких хитрих, які під виглядом рекреаційної зони, або акумулюючої водойми біля свого обійстя користуються БЕЗКОШТОВНО, АБО ЗА СМІШНУ ПЛАТУ земельною ділянкою хоч греблю гати. Руйнувати те, що створено вважаю неправильним, але закон має бути для всіх один. Якщо людина хоче використовувати землю в рекреаційних цілях для себе особисто - нехай платить відповідний податок за землю (а він в даному випадку, аж як чималий), знову ж, раз запустили рибу - йде комерційне використання водойми з відповідним податком, який у десятки разів відрізняється від житлового. Справа за земельним відділом міськради, який очолює корупціонер Логвинов - акт перевірки і всі карти розкрито. За все в житті треба платити...а руйнувати нічого не треба, хоче людина, може потянуть - нехай користується на здоров,я та благо громади.
05 Вересня 2017, 13:03
Потрібно відкривати полювання на БЮТ
05 Вересня 2017, 13:06
Хто ТИ такий, аби визначати смішна плата чи ні? Поки, що ми живемо в державі де поки, що є закон. Той закон і говорить яка має бути плата. Якщо ця земля в оренді то 100% та оренда платиться і стількі скількі пораховано по закону і написано в договорі оренди. Вчипились за те слово рекреація. Пошукай в неті і побачиш, що рекреація то не значить, що будь хто має право ходити по тій землі і ділянці. Дача і то є рекреаційна ділянка. Це не означає, що на людській дачі має хто небудь ходити бо так хоче.
05 Вересня 2017, 13:33
В такій же оренді як і твоя халабуда по Незалежності, 61
05 Вересня 2017, 13:36
Все вірно, в договорі має бути чітко вказано, в яких цілях використовується земельна ділянка, чи в рекреаційних, чи в комерційнх цілях, чи для обслуговування житлового будинку. Ото й треба перевірити, чи фактичне використання...і тоді буде зрозуміло, чи правильно платиться оренда, чи відповідає сума в договорі закону. Якщо не відповідає, то хто знов з кіндерлогів накосячив?
05 Вересня 2017, 13:45
Все прави<br/>льно ви пишите. От і запитайте в Пініса про предмет договору про суму оренди (не смішна) а риба не для комерційного призначення а для задоволення.
05 Вересня 2017, 15:21
Стаття 58. Склад земель водного фонду<br/><br/>1. До земель водного фонду належать землі, зайняті:<br/>а) морями, річками, озерами, водосховищами, іншими водними об'єктами, болотами, а також островами, не зайнятими лісами;<br/>б) прибережними захисними смугами вздовж морів, річок та навколо водойм, крім земель, зайнятих лісами;<br/>в) гідротехнічними, іншими водогосподарськими спорудами та каналами, а також землі, виділені під смуги відведення для них;<br/>г) береговими смугами водних шляхів;<br/>ґ) штучно створеними земельними ділянками в межах акваторій морських портів.
05 Вересня 2017, 15:24
Частина друга статті 3 ВК України визначала, що до водного фонду України належать 1) поверхневі води: природні водойми (озера), водотоки (річки, струмки), штучні водойми (водосховища, ставки) і канали, інші водні об’єкти; 2) підземні води та джерела; 3) внутрішні морські води та територіальне море.
05 Вересня 2017, 15:25
ВАЖЛИВО: Таким чином, до земель водного фонду України відносяться землі, на яких хоча й не розташовані об’єкти водного фонду, але за своїм призначенням вони сприяють функціонуванню та належній експлуатації водного фонду, виконують певні захисні функції.<br/>Чинним законодавством установлено особливий правовий режим використання земель водного фонду.
05 Вересня 2017, 15:26
Так, положеннями статті 59 ЗК України передбачено обмеження щодо набуття таких земель у приватну власність та встановлено можливість використання таких земель для визначених цілей на умовах оренди.<br/><br/>Частиною четвертою статті 84 ЗК України визначено, що землі водного фонду взагалі не можуть передаватись в приватну власність, крім випадків, передбачених законодавством.
05 Вересня 2017, 15:28
Випадки передачі земель водного фонду в приватну власність, зокрема громадян, передбачені положеннями частини другої статті 59 ЗК України (у редакції, яка була чинною на час виникнення правовідносин), зокрема громадянам та юридичним особам органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування із земель водного фонду можуть передаватися на умовах оренди земельні ділянки прибережних захисних смуг, смуг відведення і берегових смуг водних шляхів, а також озера, водосховища, інші водойми, болота та острови для сінокосіння, рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт тощо (частина четверта статті 59 ЗК України).
05 Вересня 2017, 15:29
&lt;p&gt;Випадки передачі земель водного фонду в приватну власність, зокрема громадян, передбачені положеннями частини другої статті 59 ЗК України (у редакції, яка була чинною на час виникнення правовідносин), зокрема громадянам та юридичним особам органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування із земель водного фонду можуть передаватися на умовах оренди земельні ділянки прибережних захисних смуг, смуг відведення і берегових смуг водних шляхів, а також озера, водосховища, інші водойми, болота та острови для сінокосіння, рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, проведення науково-дослідних робіт тощо (частина четверта статті 59 ЗК України).&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; Класифікація земель рекреаційного призначення&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; 1. Землі рекреаційного призначення поділяються на такі, що:&lt;br /&gt; 1) призначені для короткочасного відпочинку населення &amp;mdash; земельні ділянки зелених зон і зелених насаджень міст та інших населених пунктів тощо;&lt;br /&gt; 2) призначені для розміщення стаціонарних об&amp;rsquo;єктів рекреаційного призначення &amp;mdash; землі в межах та за межами населених пунктів, на яких розміщуються соціально-культурні, туристичні, туристично-оздоровчі, інші заклади та об&amp;rsquo;єкти рекреаційного призначення.&lt;br /&gt; Залежно від місця розташування землі рекреаційного призначення поділяються на землі:&lt;br /&gt; 1) на яких розташовані зони відпочинку населення, об&amp;rsquo;єкти туризму для проведення спортивних та культурно-розважальних заходів у межах населених пунктів;&lt;br /&gt; 2) землі зелених зон і зелених насаджень;&lt;br /&gt; 3) на яких розташовані зони відпочинку населення, об&amp;rsquo;єкти туризму для проведення спортивних заходів за межами населених пунктів.&lt;/p&gt;
05 Вересня 2017, 15:31
Використання земель рекреаційного призначення<br/><br/>1. Землі рекреаційного призначення використовуються у загальному і спеціальному порядку.<br/><br/>2. Загальне використання земель рекреаційного призначення здійснюється громадянами безоплатно для задоволення потреб під час відпочинку, туризму, проведення спортивних та культурно-розважальних заходів.<br/>До земель рекреаційного призначення загального використання належать землі, зайняті парками, скверами, бульварами, спортивними майданчиками, іншими об’єктами рекреаційного призначення.<br/>Загальне використання земель рекреаційного призначення може здійснюватися без їх вилучення у власників або користувачів з дотриманням обмежень, установлених відповідно до закону.<br/><br/>3. У порядку спеціального використання землі рекреаційного призначення надаються для розміщення об’єктів рекреаційного призначення (будинків відпочинку, пансіонатів, яхт-клубів, стаціонарних і наметових туристично-оздоровчих таборів, інших аналогічних об’єктів) з метою провадження господарської діяльності, пов’язаної з експлуатацією таких земель, інших природних ресурсів відповідно до їх цільового призначення.<br/>Спеціальне використання земель рекреаційного призначення здійснюється за плату.
05 Вересня 2017, 15:36
&lt;p&gt;Використання земель рекреаційного призначення&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; 1. Землі рекреаційного призначення використовуються у загальному і спеціальному порядку.&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; 2. Загальне використання земель рекреаційного призначення здійснюється громадянами безоплатно для задоволення потреб під час відпочинку, туризму, проведення спортивних та культурно-розважальних заходів.&lt;br /&gt; До земель рекреаційного призначення загального використання належать землі, зайняті парками, скверами, бульварами, спортивними майданчиками, іншими об&amp;rsquo;єктами рекреаційного призначення.&lt;br /&gt; Загальне використання земель рекреаційного призначення може здійснюватися без їх вилучення у власників або користувачів з дотриманням обмежень, установлених відповідно до закону.&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; 3. У порядку спеціального використання землі рекреаційного призначення надаються для розміщення об&amp;rsquo;єктів рекреаційного призначення (будинків відпочинку, пансіонатів, яхт-клубів, стаціонарних і наметових туристично-оздоровчих таборів, інших аналогічних об&amp;rsquo;єктів) з метою провадження господарської діяльності, пов&amp;rsquo;язаної з експлуатацією таких земель, інших природних ресурсів відповідно до їх цільового призначення.&lt;br /&gt; Спеціальне використання земель рекреаційного призначення здійснюється за плату.&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; ст. 51 ВК України визначено порядок користування водними об&amp;#39;єктами, що надані в оренду, й чітко визначено, що водні об&amp;#39;єкти надаються в користування на умовах оренди без обмеження права загального водокористування, крім випадків, визначених законом.&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; Орендарі водного об&amp;#39;єкта зобов&amp;#39;язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо).&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; При визначенні таких місць перевага надається традиційно розташованим місцям масового відпочинку.&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; У межах населених пунктів забороняється обмеження будь-яких видів загального водокористування, крім випадків, визначених законом.&lt;br /&gt; &lt;br /&gt; Заборона загального водокористування водними об&amp;#39;єктами, наданими в користування на умовах оренди, та їх нецільове використання є підставою для розірвання договору оренди.&lt;/p&gt;
05 Вересня 2017, 15:38
Стосовно водойм ще раз зазначаємо, що купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв для громадян є безкоштовним і не потребує надання дозволів.<br/><br/>Обмеження можуть застосовуватись з метою охорони життя і здоров'я громадян, охорони навколишнього природного середовища та з інших передбачених законодавством підстав уповноваженими на це органами державної влади та місцевого самоврядування.<br/><br/>Місцеві ради зобов'язані повідомляти населення про встановлені ними правила, що обмежують загальне водокористування.
05 Вересня 2017, 15:44
Згідно договору оренди-це рекреацйна зона.В договорі вказано що на ділянку існує обмеження як прибережну захисну смугу.Ще питання є?Маємо черговий випадок зловживання владою та використання службового становища у корисних цілях.ПІНІС молодець!Банду -НА НАРИ!
05 Вересня 2017, 16:06
Умова аукціону-обмеження у використанні ,як прибережноі смуги навколо водойми,як земель водного фонду.В документах вказано,що всі непорозуміння будуть вирішуватись Ковельською міськоі ради.Тож злочин очевидний.
05 Вересня 2017, 16:35
Ну і розумники, сидячи на дивані вібкрили кримінальну справу розслідували і розкри. Браво
05 Вересня 2017, 19:10
А яка суть статті не можу зрозуміти. Судячи з усього людина взяла землю в оренду і поставила паркан а комусь все не так. Сміх тай годі
05 Вересня 2017, 19:41
Хитровзутий Заікін зробив все це разом з Кіндером з вигодою в першу чергу для себе (Кіндеру може яка сотка-дві баксів перепало, все-одно не його) та в збиток громаді. Бо на такій території в 20-ть соток могло побудуватись два будинки, а рибки вирощеної в ставку хватить на десять річних орендних плат. Та й задоволення получить чоловік, паном себе відчує в тій кошарі...
05 Вересня 2017, 21:10
А жаба все душить та й душить. Схаменіться вже заздрість теж один із гріхів. Давайте дивитись вже на себе більше а не по сторонам, гляди й лад прийде.
05 Вересня 2017, 22:47
Як з.....и п...ри які захоплюють громадське майно і простір-собі коханому, а особливо це помітно коли таке падло виїзжає повільно заднім ходом в центрі біля Фокстроту чи Вопаку і його мають пропустити
06 Вересня 2017, 14:33
Пініс буде молодець, коли доведе це до кінця.
06 Вересня 2017, 16:24
Правильно буде молодець а молодці ... кінці (ще з дитинства пайтаємо)
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024