На Ковельщині хочуть вивести громади поза межі ОТГ

05 Вересня 2017, 17:00
2660

У Ковельському районі запропоновано вивести Любитівську, Білашівську, Зеленську та Дрозднівську територіальні громади Ковельського району поза межі ОТГ.

Відповідний проект рішення, внесений ОДА, розглянула сьогодні постійна комісія облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Ініціатори внесення проекту рішення стверджують, що внесення змін до Перспективного плану розроблено з метою уточнення процесу формування моделі ефективного територіального устрою області на базовому рівні. Йдеться про дотримання принципу спроможності громад.

 



 

Голова постійної комісії Анатолій Вітів заявив, що для депутатів облради важливо знати, чи дотриманий і принцип добровільності об'єднання громад, гарантований українським законодавством.

 


 

Фахівець департаменту фінансів ОДА Володимир Горщар наполягає, що , згідно з дослідженнями результатів діяльності ОТГ, випливає, що чим більша громада, тим  вона фінансово спроможніша. «Можна й дві сільські ради об'єднати в ОТГ, а потім позакривати там садки, школи, ФАПи, залишивши левову частку невеликих доходів на утримання апарату ОТГ», – міркує пан Горщар.

 


 

Загалом же на Волині є ряд сільських рад, які знаходяться в так званому статусі «за межами ОТГ». Детальніше ознайомитися з цією інформацією можна в додатку до проекту рішення.

Комісія ремендувала сесії підтримати запропоновані зміни до Перспективного плану.

 

1


 

Коментарі
06 Вересня 2017, 04:48
то треба було отой цирк городити аби визнати що " згідно з дослідженнями результатів діяльності ОТГ, випливає, що чим більша громада, тим вона фінансово спроможніша". тобто укрупнення маленьких громад є ц е н т р а л і з а ц і є ю!!!!!!
06 Вересня 2017, 11:36
Розделяй, и властвуй.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024