Голоби: «Чим отець Ніфонт підкупив місцевих жителів?»

09 Вересня 2017, 13:41
12780

Після новини про те, що собака священника жорстоко покусала 3-річну дитину, це спонукало єпархіальну редакцію звернути серйозну увагу на діяльність архімандрита Ніфонта (Омельчука), котрий є настоятелем храму Української Православної Церкви у селищі Голоби.

Про це йдеться на сайті УПЦ Володимир-Волинської єпархії.

«Зізнаємося одразу, на шпальтах нашого єпархіального інтернет-видання ім’я отця Ніфонта з’являлося не часто – ну, трудиться добросовісно молодий священик на своєму пастирському поприщі – і добре. Яка тут сенсація?», – пише видання.

Цього разу, Телевізійна Служба Новин на прикладі голобського священика, провела майстер-клас, як можна банальну прикрість зробити сенсацією всеукраїнського масштабу.

Виявляється, для справжньої сенсації знайомитися з героєм сюжету зовсім не обов’язково, досить знати його собаку. Та й з самим собакою краще діла не мати, досить знайти місцевого аноніма, котрий знає про отого собаку все і тільки з «достовірних джерел».

А собака той, хоч і живе в священицькому дворі і годується з рук отця Ніфонта, а ось недавно скоїв лихо. Якимось чином у собачому вольєрі виявилася відірваною дошка. Собака втік і встиг вкусити малу дитину. Дитині надали у лікарні першу допомогу і відправили додому. Отець Ніфонт взяв усю собачу вину на себе і поспішив з вибаченнями на допомогу родині потерпілої дитини.

На тому конфлікт було би вичерпано, якби не отой самий анонім, котрий вже аж дуже довго чекав, щоби хоч якийсь компромат знайти на голобського священика з активною громадянською позицією.

І ось, завдяки майстерній подачі ТСН, в уяві читача вимальовується картина, в котрій вже не собака, а сам отець Ніфонт перевтілюється у людожера і, за словами видання, «тримає у страху весь населений пункт». «Всі бояться» – цитує ТСН невідому жінку. «Тих, хто виступає проти Ніфронта, у селищі переслідують», – все більше і більше розпалює уяву читача всеукраїнське видання, перейменовуючи принагідно священика «НіФронтом».

Мало того, як запевняє нас ТСН, отець Ніфонт є дволикою людиною, бо «він відкупився і в лікарні, і дав гроші батькам постраждалої дитини». Але і цього йому здалося замало і, щоби зовсім замести собачі сліди, священик взагалі «кругом всіх підкупив».

О жах! Чому ж ми раніше не збагнули секрет популярності серед голобчан цього молодого та енергійного священика. Він «кругом всіх підкупив»! Це виявилося чистісінькою правдою!

 

3

 

Архімандрит Ніфонт народився у Голобах і пять років тому повернувся на малу батьківщину в сані священика та очолив місцеву православну громаду. В цій громаді, при храмі великомученика Георгія, батюшка сам духовно зростав у юнацькі роки, тому питання життя і діяльності громади є справою його життя і честі.

Щира віра і чернечі обітниці, ентузіазм і відкритість, наполегливість і любов до людей скоро об’єднали навколо отця Ніфонта чимало однодумців та помічників. Та й і він не обмежився діяльністю в церковних стінах. Поряд з чудовими богослужіннями, глибокими проповідями та вмілою господарчою діяльністю при храмі, архімандрит Ніфонт втілює чимало громадських проектів, котрі реально об’єднують і розвивають голобчан. Молодіжні табори, Центр сімейної культури та цілий ряд заходів при ньому, місцева газета та літній кінотеатр, юнацький хор та мистецька галерея, мандрівки-паломництва та диво-піч, що годує смачним хлібом голобчан, зустрічі для земляків з відомими і цікавими людьми та… хіба все перелічиш тут. А ще – особиста щира проукраїнська позиція у всіх суспільних питаннях, активна підтримка об’єднуючих ініціатив органів місцевого самоврядування, допомога учасникам АТО і членам їх родин та дієвий патріотизм поєднаний з внутрішньою незалежністю, котрим можна, хіба що повчитися.

Усе це, та багато іншого, спонукають і місцеву владу, і самих голобчан побачити в особі архімандрита Ніфонта неформального лідера та людину, здатну об’єднувати навколо інтересів громади. От вам і секрет тої валюти, котрою він «кругом всіх підкупив»!

 

4

 

Однак, не всім такий образ монаха-священика подобається.  Адже він зовсім не вписується у ті сформовані карикатурні штампи на священнослужителів Української Православної Церкви, котрими ТСН забиває голови простим українцям. А в Голобах, при усій єдності та монолітності громади, наявний церковний розкол. Представники Київського патріархату не наважуються об’єднатися у патріотичних починаннях на благо місцевої громади з «московським попом» та його помічниками і, залишаючись на одинці, пасуть задніх, заздрять своїм односельцям та бажають…  Ні, не єдності, не порозуміння, не спілкування!, – констатує автор статті. 

Коментарі
09 Вересня 2017, 17:15
"А ще – особиста щира проукраїнська позиція у всіх суспільних питаннях" - у співробітника ФСБ!
09 Вересня 2017, 17:39
Адміністратор сайту, ти на кого працюєш? Кого піариш?<br/>Полковник ФСБ Солодуха (бульш відомий під кличкою &quot;ніфонт&quot;) - професійний гіпнотизер, нейролінгвістичний програміст. Ось чим купив не тільки лохів, а й людей із слабкою волею.<br/> Це Ворог України. Років 15 зайвих ходить на свободі.
09 Вересня 2017, 18:12
Шо ти мелеш,дядько?Митрополит Ніфонт Солодуха помер півроку назад.Це зовсім про іншу людину стаття.
09 Вересня 2017, 18:36
Всі священники, що навчалися в Російських семінаріях мають військове звання співробітника ФСБ!
09 Вересня 2017, 18:49
Мені байдуже що і хто мав чи має.Бог всім суддя.Ти перекинувся на глобальні загальноцерковні питання і робиш вигляд, що не помічаєш неприємного для себе факту - ти мелеш дурниці. Я не адвокат і не прокурор, щоб виправдовувати чи засуджувати Ніфонта, це не моя справа.Слава Богу що дитина залишилась жива, а далі священик, батьки, прихожани хай роблять висновки щоб подібного не повторилось,Я тобі конкретно кажу по обговорюваній темі, що ти виглядаєш ,м*яко кажучи, неадекватно, бо апелюєш до померлої людини навіть не потрудившись переглянути зміст статті.Зрозуміло, що суть тобі не цікава, тобі головне кидати голосні лозунги.Ти виступаєш тут проти ФСБ і совка але при тому сам користуєшся совковими методами.То чим ти кращий, дядько?
09 Вересня 2017, 19:37
Це його собака покусав дитину?
09 Вересня 2017, 19:42
Іловайський котел благословляли сподвижники московського попа.
09 Вересня 2017, 19:42
Так це його пес покусав дитину, якій 3 роки.<br/>Це отець з церкви Московської!!!!!!!!<br/>Веде війну за допомогою собаки!!!!
09 Вересня 2017, 19:51
Допоможіть ворогам України померти
09 Вересня 2017, 20:10
Люди,схаменіться! Не гнівіть БОГА,не заробляйте собі гріхів поплюжуючи священника. Вже і покійного Владику Ніфонта приплели... Але часи бачу повертаються... Владика Ніфонт заважав радянській владі,бо люди до ньго йшли звідусіль. Пам'ятаю в 80х статтю в &quot;Радянській Волині&quot;,що через ньго поля не убрані,бо кличе в неділю дзвонами на церковну службу... Ну,а тепер взялися за архімандрита Ніфонта...???
09 Вересня 2017, 20:52
Як кажуть у народі насильно милий не будеш проти волі ніхто нікого не може заставити ходити у той чи інший храм коли священик має таку довіру то до нього і йдуть люди
09 Вересня 2017, 21:13
люди йдуть у справжню церкву а не в розкольницьку чортівню. А бандерню зло бере і жаба душить.
09 Вересня 2017, 23:16
А ЩО РОБИТИ З ШЕФОМ ГУНДЯЄВИМ ТА ПУТІНИМ
09 Вересня 2017, 23:43
Якщо Батюшка такий щирий українець, то чого він паству не переконує, що потрібно перейти в КП?
09 Вересня 2017, 23:50
В кого ти віриш? Чи в що, вірніше, сказати? Справжня віра людину возвеличує і робить світлою, а ти, я бачу, злобою і ненавистю бризкаєш, як отой собака про якого мова в статті.Може ти, як каже зараз молодь &quot;патірялась&quot; трохи в житті і у своїй вірі? Ця &quot;бандерня&quot; , як ти висловилась віруюча людино, там на сході проливає свою кров, щоб ти тут могла (чи міг) спокійно сало їсти, горілку жерти, свою телевізійну муть вечорами дивитись і по мобільному годинами болтати язиком, розказуючи кому і куди в яку церкву ходити.Комуняку з зебе вивітри, легше жити стане, а то за своєю &quot;справжністю&quot; світу білого не бачиш.
10 Вересня 2017, 00:06
Куди,куди перейти,в секту з православним обрядом...??? Адже ніхто в світі її не визнає і не визнає ніколи. Зайди ще в інші віросповідування--нехай всі в КП... Ох і прочухана дадуть за таку пропозицію.
10 Вересня 2017, 00:50
Справа в тому, що християнство почалось ось тут на наших землях, а патріарх Петро Волинський патріарший престол переніс до Москви, з переляку. І тепер його нам не вертають. Так, що це питання достатньо спірне. Апостольська церква знаходиться в Україні, там де зародилась! А табуретка в Москві і нехай там буде, може вони до Бога прийдуть колись. Читаю! Сьогодні Москва святкує 870 років, а коли був заснований Зимненський монастир?))) Лучанко! Про що ти мелеш, ти хоть сама себе розумієш?
10 Вересня 2017, 02:26
Слугу Сатани Солодуху чорти забрали? Приємна новина... не знав, що цей ФСБшник кипить у смолі.
10 Вересня 2017, 11:54
томум наша україна й бідує, що бандерня з антихристами - сектантами хоче відвернути нас від Бога. ви є бандерлоги і прокляті усім світом. йдіть моліться свому обрізаному ч...у.
10 Вересня 2017, 17:33
Дико читати коментарі &quot;щиро віруючих&quot; з їхніми прокльонами і &quot;побажаннями &quot; смерті. Дякувати Богу, що не всі ще стали жертвами шкіряківсько-геращинківської зоибопропоганди і бандерлогівських гасел. Думаю, що ці люди не вірять ні в чорта, ні в Бога..
10 Вересня 2017, 23:21
Це ти про себе багатонікий гермафродит?
11 Вересня 2017, 00:09
Люди обережно! В москалів не тільки собаки кусаються!
11 Вересня 2017, 12:33
Я так зрозумів, що антихрист у твоєму &quot;розумінні&quot; - це той, хто не ходить до українського представництва ФСБ російської педерації, зовні схожого на церкву і не б'є поклони &quot;богу&quot; ФСБ путіну і не віддає десятину на вбивство українських хлопців в Донбасі? Так, дурню чи запроданцю чи хто ти там є насправді?
11 Вересня 2017, 13:05
не в БОГА.который последний.............но и бред же ты понес, Господи, помоги стать таким на путь истинный, вылечи ихние зомбированные головы, отверни от них телевизор...
12 Вересня 2017, 01:28
Московський патріархат був неканонічним з 1441 по 1589.
12 Вересня 2017, 02:13
Дурдом ,жахливі слова прокльонів що ви люди пишете,висловлювання неграмотні,звичайна тупість.Дикунство.....................
12 Вересня 2017, 02:13
Дурдом ,жахливі слова прокльонів що ви люди пишете,висловлювання неграмотні,звичайна тупість.Дикунство.....................
12 Вересня 2017, 02:21
вчіть історію своєї держави України,і не цурайтеся свого. Ато лижите зади москальським попам- їх навіть не можна назвати священником.Тому і собаки кусаються в них,а вони все скривають.Що ж ти за ПІП,що боїшся правду сказати, а жереш то УКРАЇНСЬКЕ САЛО
12 Вересня 2017, 12:31
вчіть історію своєї держави України, ее начали писать 25 лет назад, когда отделились....
14 Вересня 2017, 23:18
А в 1589-му дали хабара... Не Богу, звичайно ж...
30 Вересня 2017, 01:44
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39