На кладовищі у Ковелі злодій видурив фотоапарат у громадянина Польщі

12 Вересня 2017, 13:00
4542

Поляк на ім’я Гжегож дізнався з Інтернету, що у Ковелі є кладовище, де поховані польські солдати часів Першої та Другої світової війни, а тому вирішив приїхати сюди і сфотографувати могили.

11 червня 2017 року близько 15 години він велосипедом перетнув кордон та приїхав до Ковеля. Упродовж дня ходив по місту та опитував людей, де ці могили, фотографувався. На вулиці Незалежності зустрів дівчину з маленькою дитиною, якій намагався пояснити, що йому потрібно. Вона більш-менш зрозуміла та пішла з ним до кладовища. Тут він побачив жінок та двох чоловіків, один з них погодився показати могили поляків. На той час вже було близько 21 години.

Пан Гжегож і подумати не міг, що перед ним махровий злодій, який має шість судимостей за крадіжки, і три місяці тому звільнився з місць позбавлення волі, «відсидівши» відразу за чотирма статтями Кримінального кодексу, в тому числі за розбій.

Підійшовши до пам’ятників, «екскурсовод» запропонував поляку надати йому свій фотоапарат марки «Canon SX 160 IS», мовляв він його сфотографує біля пам’ятника. Гість з-за Бугу спочатку намагався відмовити, казав, що його не треба знімати, бо він просто робить фото монументів, але той наполягав. Не підозрюючи нічого поганого, поляк таки погодився, дав незнайомцю в руки фотоапарат і підійшов до пам’ятника.

Злодій відійшов десь на 5 метрів та зробив фото, відійшов ще на кілька метрів і знову «клацнув». В мить після цього він розвернувся та побіг разом з фотоапаратом в тому ж напрямку, звідки прийшов.

Від шоку Гжегож навіть не встиг нічого сказати йому в слід, бо шахрай швидко зник. За ним він не побіг, бо в нього із собою був велосипед. Внаслідок втоми не усвідомлював факт викрадення фотоапарату аж до того моменту, коли незнайомець почав утікати.

Потерпілий звернувся до поліції, яка встановила особу злочинця. За фактом шахрайства відкрили кримінальне провадження. Під час досудового розслідування злодій добровільно повернув викрадений фотоапарат, а громадянин Польщі заявив, що не має до нього будь яких матеріальних або моральних претензій.

Судом було враховано, що обвинувачений «позитивно характеризується по місцю проживання», одружений, має на отриманні двоє малолітніх дітей. Вироком йому призначено покарання у виді позбавлення волі на півтора року. Також він має сплатити в дохід держави судові витрати по справі за проведення товарознавчої експертизи в сумі 396 гривень.

Коментарі
12 Вересня 2017, 18:37
Полный идиот
12 Вересня 2017, 20:06
Не дав 4000 гривень судді і тепер топтатиме зону. Лошара. а не шахрай...
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39