На авіаційному полігоні «Повурськ» тривають військові навчання

15 Вересня 2017, 14:31
8696

У рамках стратегічних командно-штабних навчань, які тривають по всій країні, екіпажі бомбардувальної авіації відпрацьовували завдання на військовому авіаційному полігоні «Повурськ», який охоплює частину Ковельського району.

Зокрема, виконання завдань льотчики відпрацьовували на Волині 14 вересня, – повідомляє видання «ВолиньPost».

Протягом 12-15 вересня на території країни відбувається низка командно-штабних навчань «Непохитна стійкість - 2017». Учора, 14-го, на полігон «Повурськ» прилітали бойові літаки із Луцького аеродрому, аби відпрацювати низку цілей.

До слова, у рамках навчань пілоти не знали заздалегідь, куди доведеться летіти та які цілі вражати, адже бойова авіація приведена до готовності на низці аеродромів. За штурвалами перевіряли вміння і досвідчених пілотів, які зокрема, є учасниками АТО, і «молоді» - курсантів старших курсів авіаційного факультету Харківського національного університету. Відтак, отримавши завдання, спочатку рухався літак-розвідник, після якого до справи бралася бойова авіація – літаки скидали бомби та стріляли із ракет у визначені цілі. Таким чином, до навчань задіяли літаки СУ-24 та Л-39.

 

 

«У рамках цих навчань практично всі бойові частині повітряних сил підіймали у по повітряній тривозі власне для перевірки їх спроможності виконувати завдання за призначенням. Безпосередньо із авіаційних військових аеродромів завдання виконували екіпажі бомбардувальної авіації по визначених мішенях на зазначеному полігоні», - розповів Начальник прес-центру командування повітряних сил збройних сил України Роман Юрчило. Тож на полігоні проводили раптові перевірки спроможності виконання завдання.

Окрім того, у рамках навчань проводили навчально-методичні збори із резервістами. Основну увагу присвячували питанням логістичного забезпечення, прийняття особового складу резерву тощо.

Під час стратегічно-командних навчань розгорнули групи інформаційного супроводження військового та цивільного співробітництва. Вони повідомляли місцеве населення про проведення заходів на території авіаційного полігону на Волині. Тож група виїжджала в сусідні села, інформувала про заходи безпеки та проведення авіаційних навчань.

 












1

















 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024