Добрі справи: у Ковелі восьмикласниця прибирає сміття за «нелюдами»

16 Вересня 2017, 15:28
12323

Активіста Сергія Панасюка вразила свідома школярка, яка добровільно прибирала сміття у лісі. 

Цією історією він поділився на своїй сторінці у Фейсбук. 

«МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ! НАЙСВІДОМІШОЇ, НАЙТУРБОТЛИВІШОЇ ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ЧИСТОТИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ТА ПРИРОДИ УЧЕНИЦІ 8 - Б класу НВК 11 - ВОРОБЕЙ ЯНА, яка в понеділок 13 вересня своїм одиноким прибиранням сміття навколо улюбленого багатьма Ковельчанами місця відпочинку у Смузі Здоров'я, змусила мене призупинити свою пробіжку та поцікавитися: «Що спонукало таку юну дівчину прибирати сміття після дорослих «нелюдей», які щоразу все більше засмічують територію де відпочивають в лісі, а тим паче завжди не звертають увагу на місце відпочинку, що воно засмічено та мало хто після себе забирає своє сміття з собою, вже не кажу про те, що хтось перед початком відпочинку прибере сміття після когось!?».

Відповідь Яни:«Я завжди стараюсь приходити прибирати в лісі коли є нагода, так як сьогодні мені потрібно іти на прийом до лікарів, а перед тим мала час прийшла прибрати. Коли плануємо з сім'єю відпочити на цьому місці то я приходжу за день і прибираю, але наступного дня коли ми приїздимо з батьками на відпочинок, спостерігаю жахливу картину знову насмічено».

Але, ніщо не зупиняє Яну приходити і знову прибирати сміття після когось, навіть без рукавиць!», – ділиться своїми враженнями активіст.

 

4

1

1

1




 

«Тому не міг побігти далі добігати заплановані 10 км, повернувся до дому, взяти рукавиці, мішки сміттєві, телефон та повернувся до Яни допомогти у прибиранні! Поки я повернувся Яна зібрала майже 4 мішки сміття, завершивши там прибирання ми направились розібратись з сміттям яке знову викинули ковельчани, швидше всього з гаражів мікрорайону Сільмаш на місці прибраного стихійного сміттєзвалища. Заповнивши багажник авто мішками з сміттям, постало питання куди вивезти такий об'єм сміття?», – продовжує він розповідь. 

«Прийшла гарна думка, щодо вирішення піднятої проблеми багатьма активістами, які хочуть бачити Чисто Ковель, а не засміченим сміттям яке викидають біля прибудинкових територіях не маючи можливості та бажаня викинути у відповідне місце. Погодив з директором ЖЕК 2, що кожен бажаючий має можливості викинути сміття в контейнери на території Жеку цілодобово, так би мовити варто створити «Пункт прийому сміття в Жеках та на Вересі». 

Тому закликаю всіх, лишній раз подумати і не везти сміття в ліс та не викидати біля бардюри, ато покарання гарантуємо відповідно до адмінвідповідальності штраф 2000 грн та максимальний репост по соцмережах, аби було соромно за свої дії перед знайомими та родичами! Тому краще дійте як Яна, якій не соромно за кимось прибрати сміття, а друзі, родичі повинні гордитись, що мають таку подругу, а Батькам Яни хочу висловити слова безмежної подяки за таке гарне виховання доньки! Раджу всім брати приклад з Яни Воробей!», – пише Сергій Панасюк.

 

2



 

У коментарях до допису користувачі дякують батькам за виховання доньки і сподіваються, що людям, які смітять у лісі стане соромно за свою «свинячу поведінку».

 


 

Коментарі
16 Вересня 2017, 19:08
Скидайте все сміття мені в двір!
16 Вересня 2017, 22:28
У-у-у-у-у <br/>Восьмиклассница. <br/>У-у-у-у-у <br/>Восьмиклассница. <br/>У-у-у-у-у <br/>Восьмиклассница. <br/>У-у-у-у
16 Вересня 2017, 23:44
Дівчина МОЛОДЕЦЬ ! Дорослі дядьки при владі і при смітті подумайтк що вам робити Поствте контенери для смття при віздах на дачи при дорогах при берегах Туріі і тд Хай вже туди скидають Пластикові пляшки і пакети стршніші за все А може обійтись без них ?
17 Вересня 2017, 00:54
Були смітники на Набережній і що з ними зробили &quot;свідоми&quot;ковельчани?А дівчинці і батькам хвала і честь.Молодець!Кожен повинен почати з себе тоді буде скрізь чисто і порядок
17 Вересня 2017, 02:49
СЕРГІЙ ПАНАСЮК пропіарився на дівчині
17 Вересня 2017, 12:23
там проходить траса якою свідомі возіть контрабас на польщу а після удачного рейсу там гуляють. ось тут у них свідомість і закінчується
17 Вересня 2017, 13:19
А чия це доця ? хто її батьки
17 Вересня 2017, 15:10
Це чудо-дівчинка. Дай Бог їй здоров,я, і усій сім,ї, де виховали таке добре дитя. У нас щось такі не виходять. Хоч щось позитивне в місцевій пресі))))
18 Вересня 2017, 00:03
З такими людьми як ця золота дівчинка, є майбутнє в України. Респект і Уважуха! Кіндер має нагородити чимось цінним, добро має бути піднесене!<br/>А пану Панасюку вже можна було завезти ті мішки на міське звалище за м&quot;ясокомбінат і додати знімки звідти!
18 Вересня 2017, 02:10
Дівчина молодець, безумвно, дай їй Бог здоровя та вдалої долі. В щодо &quot;З такими людьми як ця золота дівчинка, є майбутнє в України. &quot; не згоден. Ви самі в це вірите? Скоріше ці навики згодяться для роботи в Гейропі.
18 Вересня 2017, 02:34
Дуже гарна дівчина.Дякуємо за її роботу,яку вона не повинна робити із за тивановна прибутків які Надя тьотки свій ліс. вивозять сміттт у ліс..А потім і самі ж там колись будуть відпочивати,або їхні діти
18 Вересня 2017, 10:42
до чого тут навички? совок нещасний! Тут діло в самому світогляді дівчинки, яка ніколи і ні при яких обставинах не лишить сміття на природі! А те що в нас там є сміття, то дякуючи таким евроненависникам, яким ніякі закони(ні моральні, ні паперові) не писані і одна дорога в &quot;совєцькій союз&quot;. Знаходиться на вулиці Теремнівській 98, село Липини. Щасливої дороги!
19 Вересня 2017, 12:48
все таки СОВЕЦЬКiЙ СОЮЗ.........а может путин мусор набросал...?
19 Вересня 2017, 16:01
Цікаво, яка кількість смітників(не приватних) є, взагалі, в місті. І, чи було б так засмічено на місці прибирання цієї, безперечно, дивовижної дівчини(захоплююсь її вчинком), будь там смітник. Дуже цікаво, чи справа, саме, в людях, чи в відсутності смітників...
19 Вересня 2017, 18:07
Щоб виховати у людей культуру самообслуговування одними сміттєвими баками не обійдеться. Тут потрібна агітація , в місцях де люди те сміття розкидають ,в вигляді розклеяноі соц.реклами, введення штрафів ,і реальне штрафування а не балачки.
19 Вересня 2017, 18:11
Першими я пропоную штраФувати далекобійників, встановити камери відеоспостереження на перехрестях. Далекобіиники викидають сміття просто на зупинки,узбіччя .одне узбіччя в.варшавськоі чого варте.
20 Вересня 2017, 14:57
&quot;Дорослі дядьки при владі&quot;. Не тiльки. Взагалi всi дядьки i дорослi i малi могли б свою дупу пiдняти та й тим самим зайнятися, але ж кукарiкати i пiдтримувати лайками вдома легше
21 Вересня 2017, 00:00
Я не думаю що це нормально коли одні постійно смітять ,а інші прибиратимуть, а дівчинка краще свіи час вільний від школи(8 б-ліцейний клас,вимоги в навчанні більші)відпочивала б ,а не прибиралаб безоплатно причому за алкашнею і просто бичьем<br/>. <br/> <br/> ., й
21 Вересня 2017, 02:07
гарнюня така дівчюня.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024