Саша Харківський подасть до суду на телекомпанію «Аверс», – ЗМІ

21 Вересня 2017, 16:42
5857

Очільник громадського формування «БУГ» Олександр Калюжний (Саша Харківський) подасть до суду на телекомпанію «Аверс», яка опублікувала у сюжеті відео річної давності та, як він каже, звела наклеп на формування.

Про це чоловік повідомив у коментарі Інформаційному агентству «ВолиньPost».

Харківський розповів, що бійці «БУГу» спільно з правоохоронцями несли службу в лісах Маневицького району протягом 8-ми місяців 2015-2016 року, коли відбувалися масові навали бурштинокопачів. Згодом декілька бійців підписали контракти та пішли в армію, тож «БУГ» у травні 2016 року повністю покинув ліси. Про ситуацію у лісі, яка трапилася опісля, влітку 2016 року вирішив, очільник формування дізнався, коли перебував поблизу Докучаєвська під час чергової поїздки на Схід. 

Тоді йому зателефонував начальник лісової охорони на Волині та повідомив, що у лісі помітили чоловіків у формі з шевронами «БУГУ». Харківський запевнив, що його людей там давно немає та порадив затримувати самозванців.

Саме відео із затриманням цих чоловіків через понад рік з’явилося в сюжеті «Аверсу».

«Зі мною не намагалися зв’язатися, чи взяти якісь коментарі. Я хочу, аби вони спростували інформацію, що «молодики з БУГу» гуляють маневицькими лісами з бурштинокопачами». У сюжеті вони показували людину, яку арештували, можна сказати, з моєї подачі. Тобто мені передзвонили і спитали, чи там є мої люди. Я заперечив, і порадив «скрутити» всіх», - додав Харківський. До слова, відомо, що один з чоловіків з відео вже рік перебуває на заробітках в Росії. 

Зрештою, Харківський зауважив, що вимагатиме спростування інформації в сюжеті. Адже через таку брехню у формування - іміджеві втрати.

«Аверс» крутить, наприклад, 5 разів на день цей неправдивий сюжет. Люди, які були з нами на навчаннях, знають, що це маячня і ми таким не займаємося. Але є ще 20-30 тисяч людей, які просто дивляться телевізор і думають, що ми якісь нехороші люди», - додав Харківський. Він запевнив, що наразі готують позовну заяву, тож вже у п’ятницю, 22 вересня, її подадуть до суду.

Нагадаємо, канал втрапив у скандал щодо зв'язків з сепаратистами. 12 вересня стало відомо: «Аверс» подав запит до екс-нардепа від Комуністичної партії та прихильника «ЛНР» Спиридона Кілінкарова. 

Окрім цього, варто нагадати, що початку 2017 року суд виправдав Сашу Харьковського та ще двох осіб, звинувачених в організації у Ковелі грального бізнесу.

Коментарі
21 Вересня 2017, 20:03
Звела наклеп на формування? Калюжний (а не "харківський") таку фразу й вимовити не зможе. Сепаратистський виродок, злочинець, мародер і бандит та ще й тішить себе надією що комусь не байдуже що об нього хтось ноги витер.
21 Вересня 2017, 21:14
Колись Сашку Долара вже вчили
21 Вересня 2017, 21:43
Як колишній соратник Кнопи може говорити про честь і гідність.Як і нардеп Лапін зі своїм Народним Фронтом і його підпільними казино по всій області...
21 Вересня 2017, 21:44
Краще скотино подай собі грамотку
21 Вересня 2017, 22:17
нардепа Ігоря Лапіна мешканці низки населених пунктів Маневицького району звинувачують у «кришуванні» незаконного видобутку бурштину та бандитизму. Вимагаючи звільнення посадовців, селяни обіцяють перекривати автомагістралі та блокувати державні структури.<br/>Як повідомляють мешканці низки населених пунктів Маневицького району, в районі сіл Лісове, Гута-Лісівська, Серхів здійснюється незаконне видобування бурштину за прикриттям посадових осіб державної влади, місцевої міліції та організації «БУГ», Самооборони, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.<br/>«Громаду сіл Маневицького району та селища Маневичі не допускають до району лісу та земельних ділянок, де здійснюється незаконний видобуток бурштину з порушенням чинного законодавства. Селян залякують, погрожуючи вбивством, спричиняють стрілянину по мешканцях сіл та завдають каліцтва тим, хто виступає проти свавілля, проводять обшуки у помешканнях жителів з будь-якого приводу під дулом автомата, прикриваючись при цьому місцевою міліцією та прізвищем голови ОДА Володимира Гунчика та нардепа Ігоря Лапіна. Повідомляють про смертельний випадок, спричинений стріляниною, яку влаштували невідомі особи, у військовій формі. Цей випадок залишився поза увагою та жодного розслідування з його приводу не проводилося», ‒ стверджує видання.<br/>«Неодноразові звернення волинян до Володимира Гунчика, начальника УМВС України у Волинській області Петра Шпиги, СБУ та решти державних органів почули лише голослівні висловлювання та засудження цієї незаконної діяльності, однак жодних активних дій для запобігання діяльності видобувачів бурштину та бандитизму. Який чинять невідомі особи, не здійснюється, тож ці слова сприймають як брехню, що покликана прикрити незаконну діяльність саме вказаних посадових осіб», ‒ йдеться в тексті.<br/>Зі слів авторів повідомлення, саме Володимир Гунчик, Ігор Лапін, Петро Шпига та ГО «БУГ» кришують та прикривають незаконну діяльність, забезпечуючи копачів засобами для видобування та зброєю для охорони копанок, маючи при цьому мільйонні доходи.<br/>«Жителям сіл Маневицького району вже набридли дані обіцянки і бандитизм, який творить наша влада в особі Гунчика В.П., Лапіна І.О., Шпиги П.П. та інших. Їх не спиняє ні людське життя, ні людська кров, але ми не здамося та будемо захищати нашу землю та наші домівки всіма законними методами», ‒ йдеться у документі.<br/>«Дії влади та копачів-бандитів змусили людей вийти на мирну безстрокову акцію протесту, під час якої обіцяють блокувати автомагістралі та державні структури, допоки не буде звільнено Володимира Гунчика та Петра Шпигу, а органи державної влади не будуть належним чином працювати та допоки не наведуть порядок з беззаконням, яке чиниться з видобуванням бурштину у Маневицькому районі на Волині», ‒ переконує видання.<br/>Повідомлення адресували голові ОДА Володимиру Гунчику і підписали десятки мешканців району.
21 Вересня 2017, 22:32
Смішно читати. Який ще позов до суду? Можливо спочатку відповість за мародерство, гральний бізнес, бурштин, бандитизм і інші грішки?
21 Вересня 2017, 23:12
Сашка Долар не допустить щоби його підопічних зобижали
22 Вересня 2017, 00:29
О часи, о звичаї - казали древні. Бандити судяться за честь і гідність.... Скажи, скільки зброї звідти притягнули...
22 Вересня 2017, 00:55
Мочкануть гниду сеперську і вся проблема
22 Вересня 2017, 00:57
То може Харьковський хоче створити ще одну волинську ДНР
22 Вересня 2017, 00:58
От навіщо зброю сюди возять
22 Вересня 2017, 00:59
А НАРДЕП ЛАПІН ВСЕ ПОКРИВАЄ
22 Вересня 2017, 02:25
В Ахметова було газове вугілля у масона Лапіна волинський бурштин
22 Вересня 2017, 02:33
В нього добре обрізаний
22 Вересня 2017, 12:06
НЕЗАБАРОМ КОПАЧІ БУРШТИНУ ВІДІРВУТЬ ВСЕ ІНШЕ НЕОБРІЗАНЕ
22 Вересня 2017, 15:45
У нашому найсправедливішому суді харківський точно виграє
22 Вересня 2017, 20:54
В дечому програє
23 Вересня 2017, 11:34
ЦЕ ТОЧНО ВСІ ЗАРІБКИ НА БУРШТИНІ
23 Вересня 2017, 12:20
псевдонім (кличку, поганяло) треба писати в лапках - &quot; харьковський&quot;.
23 Вересня 2017, 18:43
Вангую, виграє харківський!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром