Як у Ковелі відзначили Міжнародний день миру

22 Вересня 2017, 16:29
6349

У Міжнародний день миру учні ковельських шкіл провели патріотичну акцію «Голуб миру», аби разом висловити своє прагнення жити у мирі і вкотре сказати: «Ні – війні».

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

На початку зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності та у ході антитерористичної операції.

Методист міського методичного кабінету управління освіти Жанна Колеснікова розповіла, що сьомий рік поспіль міською Радою старшокласників проводиться акція «Голуб миру». Вона  пробуджує у дітей почуття патріотизму. «Сьогодні ми засвідчили такою спільною шкільною родиною про те, що учнівська молодь Ковеля не байдужа до того, що відбувається в країні, що ми – патріоти і дуже любимо свою землю», – наголосила Жанна Василівна.

Учасник АТО Леонід Хвещук, звертаючись до юних ковельчан, сказав, що вони  в першу чергу мають  тримати мир у своєму серці. А на фронті, на його переконання, воїнам допомагає незламний дух, віра в перемогу та патріотизм, бажання захистити свою Вітчизну.

Слова підтримки і вдячності школярам за їх активність висловили громадський діяч Анатолій Семенюк, старший офіцер відділення запасу і кадрів Ковельського військового комісаріату капітан Олексій Шумік.

Мир кожен розуміє по-своєму. За словами учениці школи №3 Ані Степанюк, мир – це коли кожна людина спокійна і не думає, що на війні хтось гине. Коли в кожній домівці лунає сміх, радість. І ніхто не хвилюється за своїх рідних, бо всі знають, що вони поряд.

Учень школи №1 Назар Білуха вважає, щоб повернути мир в Україну,  потрібно всім об'єднатися. Адже спільними зусиллями можна зробити багато для нашої країни.

Спеціально до акції учні підготували і танцювальний флешмоб та роздали ковельчанам символічні голуби зі своїми побажаннями, надіями та сподіваннями, що Україна буде мирною і щасливою державою.
 
Довідка: Міжнародний день миру проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році. Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН і Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 проголосила 21 вересня Національним днем Миру.

 
















 

Коментарі
23 Вересня 2017, 01:26
А ото глиною знову Косцьов'ят намалював?
23 Вересня 2017, 12:39
А де трактор дир-дир?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024