На Ковельщині триває імунізація диких тварин проти сказу

05 Жовтня 2017, 14:21
2421

На щотижневійоперативній нараді у Ковельський райдержадміністрації начальник управління Держпродспоживслужби у Ковельському районі Микола Король розповів про епізоотичну ситуацію в районі та області.

Він зазначив, що згідно угоди між Міністерством аграрної політики та Міністерством сільського господарства і розвитку села Республіки Польща «Щодо виконання програми боротьби зі сказом» в жовтні місяці 2017 року на території району проводиться осіння компанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, – повідомили у Ковельській РДА. 

Імунізація проводиться шляхом розкидання вакцини у вигляді брикетів-приманок з літаків АН-2 на сільськогосподарських угіддях, лісах, чагарниках та болотах. Вакцина, яка використовується для імунізації, безпечна для інших тварин та людей.

«Ковельське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області звертається з проханням до жителів району: якщо знайшли брикети-приманку, не брати його до рук, нехай він залишається на своєму місці. Батьки та педагоги, повинні попередити про це дітей», – зазначив Микола Король.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024