Волошки: у місцевій школі провели майстер-клас з бочче

07 Жовтня 2017, 17:00
5916

В рамках реалізації Ковельською районною радою проекту Vol Kov Tur «Щодо сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення в Україні» Міжнародної організації з міграції, 3 жовтня пройшов черговий майстер-клас з гри в бочче в загальноосвітній школі села Волошки.

Про це повідомляється на сайті Ковельської районної ради.

Метою та основним завданням проведення такого заходу є популяризація бочче, як виду спорту. Зважаючи на те, що для деяких людей з порушеннями опорно-рухового апарату це єдиний можливий вид спортивних занять, ця гра дає змогою привернути увагу до проблем людей з особливими потребами, проблем постраждалих у конфлікті на Сході, налагодити взаємопорозуміння між громадами та вимушеними переселенцями.

Бочча є відносно новим видом спорту, що розвивається в Україні, заняття нею впливає на фізичний розвиток і стан організму гравців, на їх настрій. Ця гра відновлює в першу чергу рухові можливості, розвиває спритність, реакцію, координацію рухів.

З вітальним словом  звернувся заступник голови районної ради Олександр Пасенковський, який  побажав учням та вчителям успіхів у засвоєнні спортивної майстерності. Потому призер обласних змагань серед осіб з обмеженими можливостями, учень 9-го класу цієї школи Богдан Сметюх розповів присутнім історію виникнення гри в бочче та провів майстер-клас. У дружній та теплій атмосфері діти та дорослі спробували засвоєні навички у грі, суддею спортивних змагань виступив Володимир Лисюк (заступник голови ГОІ «ДОБРОДІЯ В ДІЇ»). Незвичний урок фізкультури викликав масу задоволення, позитиву та креативних ідей. 

 





 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром