Ковельська дитяча художня школа ім. Андроника Лазарчука відзначила 30-річчя

13 Жовтня 2017, 18:16
10171

З цієї нагоди учні та викладачі школи підготували виставку робіт, яку презентували в культурно-просвітницькому центрі.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Привітати колектив прийшли заступник міського голови Ігор Прокопів, начальник управління культури Вікторія Савлук, депутати міської ради, батьки, друзі, колеги.

Директор закладу Олена Цьомик розповіла про діяльність школи, яка розпочала свою роботу у 1987 році і стала третім державним закладом естетичного виховання на Волині, створеним для навчання дітей та юнацтва основам образотворчого мистецтва.

Першим директором школи був Олександр Литвинович. До слова, до свята він надіслав вітальну телеграму. У ній йдеться: «Дорогі учні! Наш світ сповнений несподіванок. Він просто всіяний діамантами краси і перлинами гармонії. Але,  на жаль, багато людей цього не помічають. Опановуючи мистецтво творчості, ви набуваєте хист бачити світ таким, яим він є – чарівним, приголомшливим, несподіваним і незвіданим. Бажаю кожному розкрити свій талант і, як птахи, розправити крила».

У мистецькому закладі займається 250 учнів. Діти отримують базові знання і практичні навички з таких дисциплін: «рисунок», «живопис», «скульптура», «історія образотворчого мистецтва».

З часу заснування її випускниками стали понад 2000 дітей. 215 учнів продовжили навчання за художніми спеціальностями у вищих та середніх навчальних закладах. Вихованці беруть активну участь та перемагають у міських, обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсах та виставках дитячого малюнка.

З 1995 року традиційними стали виставки-конкурси «Зимовий калейдоскоп» та «Великодня веселка». 

Олена Степанівна зазначила: «Учнів відбираємо без конкурсу. Наша школа не покликана вчити тільки обдарованих дітей. Ми працюємо з тими, хто прагне естетичного виховання, хто хоче наблизитися до мистецтва. Поруч з педагогом дитина виростає, розвивається. Неможливо відразу вгадати, хто є талановитим...”.

Підтвердила слова свого наставника Анастасія Годовицька. Дівчина розповіла: «Педагоги мене навчили малювати “з нуля”. І я дуже за це вдячна. Тут наставники не дають опустити руки, вони допомагають повірити в себе ”.

Заступник міського голови Ігор Прокопів від себе особисто, міського голови Олега Кіндера привітав колектив школи з ювілеєм та подякував педагогам, учням за цікаву виставку. На його думку, майстерність вихованців закладу постійно удосконалюється. Часто важко зрозуміти - це роботи досвідченого майстра, чи того, що тільки розпочинає свій шлях. 

Ігор Ярославович відзначив, що за роки своєї роботи художня школа стала престижним мистецьким закладом і завоювала авторитет у мешканців нашого міста. 

У цей день звучало ще чимало теплих слів. Їх адресували – начальник відділу культури Вікторія Савлук, голова правління благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутня Волинь – Україна» Галина Голубович, директор Володимир-Волинської художньої школи Адам Михалик, благочинний УПЦ КП м.Ковеля Анатолій Александрук, директор історичного музею Маргарита Матвійчук, директор школи мистецтв Андрій Мигуля та інші.

Всі бажаючі впродовж місяця зможуть оглянути виставку робіт учнів художньої школи у культурно-просвітницькому центрі.

 





















 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром