У Ковелі обговорили проблему стихійного ринку на привокзальній площі

22 Жовтня 2017, 11:33
7958

У Ковельській галереї мистецтв відбулось засідання Ковельської громадської ради при Ковельській міській раді, де 20 жовтня обговорили проблему стихійного ринку на привокзальній площі. 

На засідання були запрошені новий начальник відділу торгівлі та колишній виконувач обов’язки начальника відділу торгівлі Ковельської міської ради Лілія Барна, заступник начальника Ковельської поліції, – повідомляється на сторінці «Ковель» у Фейсбук.

Першим питанням розглянули стихійну торгівлю на привокзальній площі. Проблему озвучив голова громади Микола Печенюк, який повідомив, що ковельська міська рада виграла грант у програмі розвитку «Єврорегіон Буг» певну суму коштів на реконструкцію привокзальної площі.

Щодо стихійного ринку взяла слово Лілія Барна, яка почала розповідати як їм, відділу торгівлю тяжко боротися із цим явищем як стихійна торгівля. Вона розповіла що працюючи з 2011 року на цій посаді, декілька разів підходила до продавців молока сиру та кропу і т. п. і з ними проводила роз’яснювальну роботу, випускала спеціально для них брошурки (невідомо чи всі бабці читати вміють) і роздавала.

Присутнім пояснили реконструкцію площі треба зробити тому, щоб унеможливити там торгівлю з асфальту (певно викладуть бруківку). Всім одразу стало зрозуміло для чого потрібна реконструкція площі за мільйони гривень, при таких сумах «круговерті» що в ліво що в право, хто робить що і за які гроші, хто купує і через чиї (прокладки) фірми будівельні матеріали, того ніхто не довідається, – йдеться в дописі. 

Також, Лілія Барна розповіла, що в базарі за 150 метрів є молочний павільйон, який майже пусткою стоїть і м’ясний також; і вже тихо додала, що там за один метр квадратний торгової площі, що бабці за пучок укропу, яка хоче продати за 4 гривні треба платити – 5 грн. А ті, що продають молоко, повинні ще його здати в лабораторію на ветеринарні аналізи, за що також треба заплатити.

«Ось,  людина, що приїхала з села поїздом потрібно хучій за годину до поїзду назад, додому, продати своїх 2 чи 3 пляшки молока та комок сиру - піде в критий ринок? Проплатить 5 гривень оренди,  10 гривень за аналізи, а от чи продасть чи ні за 10 хвилин,  що залишаються, то її проблема, представника влади це не цікавить.  Не промовили і слова, що тоді на всі продукти і ціна збільшиться», – ділиться своєю думкою автор допису.

Члени громади поцікавились, чи є можливість людям з сільгоспродукцією дати торгувати не відходячи далеко в ринок, тобто з правої сторони при виході з Залізничного вокзалу, біля магазинів поставити лотки. На що Лілія Барна категорично заперечила. А от щодо перекупників, які приписуються до приватних городників, то всі були за те, що б їх відділили і чемно через штрафи завели назад в ринок.

Ніхто із присутніх на засіданні так і не зрозумів, чому влада і поліція, маючи великі важелі, досі цього не зробила. Виступаючі конкретно говорили, що незаконна, не проплачена в казну міста, торгівля перекупників іде через (договорняки) з владою і поліцією, хоча доказів ніхто не навів.

В свою чергу представник поліції поскаржився на те, що з торговцями боротись дуже тяжко. Відводили, навіть, і відносили сумки бабцям в середину ринку з молоком, а вони знову з тим же молоком назад. Хтось гумористично зауважив що потрібно провести роз’яснювальну роботу серед ковельчан, щоб замість молока пили воду, що це дешевше, там мало калорій і організму краще, тоді проблема сама зникне.

«На засіданні про ковельчан, що хочуть швидко і дешевше купити сиру та молока, ніхто, навіть, не говорив, тим більше представники влади, їм мабуть однаково, бо зарплата дозволяє купувати за любі гроші», – підводить підсумок зустрічі автор допису.

 

 

Коментарі
22 Жовтня 2017, 14:55
нада бабулькам все сумки оставлять депутатам а те пусть на рынке торгуют пусть попробуют ироды
22 Жовтня 2017, 15:20
Вже не перше десятиліття обговорюють.
22 Жовтня 2017, 15:59
подбайте щоб людям було зручнішеопродати та купити те що їм потрібно, або не втручайтесь.
22 Жовтня 2017, 16:03
Кошарук з Шавою, коли балотувались в мери обіцяли влаштувати ринок на площі біля магазину "Слайга". Брехуни чортови.
22 Жовтня 2017, 17:13
Як же огидно це все читати.Вони до бабок чіпляються вже скільки років.Так,цього не має бути,щоб з землі люди купували продукти.Але чому не піднімається паралельно питання валютників.Це нормальне лице міста,бариги які не платячи податків,спокійно собі стоять і ніяка поліція до них діла не має-проплачено і владі і поліції. Цинізм зашкалює. Якби у влади не було б рильце в пушку-давно вирішили б питання і з бабками і з валютниками і всім іншим.
22 Жовтня 2017, 19:24
Як тільки бабей з привокзалки накопають, відразу в Ковелі порядок настане...
22 Жовтня 2017, 19:57
Не чіпайте нашу дійну корову...Ми самі знаємо кому і скільки відстьогувати
22 Жовтня 2017, 20:03
головна проблема міста...
22 Жовтня 2017, 20:23
жила в одному підїзді з Сергійом Кошаруком. зараз у селі живу. торгую деколи на привокзалці. була коли Кошарук перед виборами говорив про узаконення тимчасового ринку на привокзалці. про Слайгу то вже люди додумали. Якби Сергія обрали мером то він зробивби ярмарку на привокзалці для усіх. я його змалку знаю.
22 Жовтня 2017, 20:49
Cпоконвічна тема для піару будь-якої опозиції
22 Жовтня 2017, 21:07
Перед входом в ж.д.вокзал спорудити гарний павільйон для торгівлі .Думаю мільйон вистачить.
22 Жовтня 2017, 21:53
Чим торгівля на привокзалці відрізняється від "ярмарків " в центрі міста які проводить міська рада . Там і там санітарні норми = НУЛЮ , там і там незручності для проходу і проїзду громадян !!!!
22 Жовтня 2017, 22:21
от якраз за мерства Кошарука і став той стихійний ринок на привокзалці. Дітками ми всі були хороші. А коли повиростали то дехто став гнидою
23 Жовтня 2017, 00:25
Дайте людям заробити на прожиття достойними зарплатами і пенсіями, і стихійних ринків не буде. Тоді всі повірять, що країна в Європі, а не в дупі афроамериканця.
23 Жовтня 2017, 11:46
А НАМ ХАРАШО...
23 Жовтня 2017, 12:42
Подумайте,що сьогодні дуже складна і загрозлива ситуація щодо туберкульозу у людей.А торгівля з прохожої території ,де люди здорові і хворі за день проходять тисячами,це перше джерело небезпеки для по<br/>купців.Друге те,що ви зсилаєтесь на жалість до бабок і людей з села.А фоктично там більша половина перекупщиків і знову ж ви незнаєте яке молоко ,сир ,сметану ви споживаєте,Адже багато збудників захворювань улюдини і твари спільні.Скільки сьогодні отруєнь,скільки смертельних випадків від споживання про дукції власного виробництва.А скільки там продається різного сурогату.Потрібно поставити це все на вагу і задуматись ніж писати всяку єрунду бо вам так хочеться.Будьте свідоми.Бо коли біда то кажемо :а звідки вона?Все починається з нашої халатності і наросудливості.
23 Жовтня 2017, 15:57
А у нас в школі вчитель хворий на туберкульоз працював до лікування і працює після, бувають епідемії коклюшу, грипу. Підлога в школі в кабінетах не миється зовсім, бо прибирають лише учні, а там паркет (можуть воду пролити і здується). І нікому до того діла не має, а кому діло є -<br/> то санстанція дала відповідь, що в школі вологе прибирання двічі на день.
23 Жовтня 2017, 21:33
То ж Кіндер вже поставив був одного павільйона біля фонтану для торгу спиртним, рядом ще поставив би для торгу сметаною і молоком, а вздовж площі - овочами і фруктами, але не все зразу. Так дехто з депутатів і активістів роєрепенилися і зруйнували все, мусив тягу давати. Перед мерією якраз добре було б відкрити базарчик, обєднати з тим що навпроти вечірнього, зразу б всі проблеми вирішилися б.
24 Жовтня 2017, 16:17
Дуже надіюсь, що наведуть порядок! Дорогу перейти не можна- там торгівля, а до вокзалу лабіринтами потрібно йти. <br/>Ніде на вокзалі такого немає!!!!! Була в багатьох містах. Соромно перед гостями міста.
24 Жовтня 2017, 18:56
У НАС ВСЕ ПІД КОНТРОЛЕМ Я САМ ВСЕ ПРОБУЮ
02 Січня 2018, 20:16
А чому на місці платної автостоянки не зробити павільйон для такої торгівлі?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром