У Ковелі заступника міністра шокували реалії місцевої медицини

22 Жовтня 2017, 13:24
30540

П’ятниця, 20 жовтня, ознаменувалася для Волині несподіваним візитом столичних високопосадовців. Перша половина дня була, з-поміж іншого, заповнена відвідинами Волинського обласного перинатального центру в рамках робочої поїздки Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Цього року на пренатальний центр виділили 65 мільйонів гривень, 45 з яких надійшли нещодавно. Лікарня однозначно буде завершена, – запевнив глава Уряду, додавши. – Діти повинні народжуватись і лікуватись у гарних умовах. Так мають виглядати всі лікарні України!

Важко не погодитися з очільником Кабміну! Аби ще не лише народжені в хороших умовах обласного лікувального закладу діти, а й решта немовлят з околиць Волинської області могли починати життя у не гірших умовах. Та й батьки цих маленьких українців щоб могли лікувати власні болячки, не долаючи сотні кілометрів, наприклад, з Великої Глуші до обласканих владною увагою і фінансами лікарень обласного центру.

Напевно, аби переконатися на власні очі, як виживають в Україні периферійні, віддалені від коридорів владних достойників лікувально-профілактичні заклади, яким і не снилося отримати на свій розвиток понад стомільйонне фінансування з державного бюджету, в другій половині дня до Ковеля в супроводі начальника Волинського обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка прибув заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк. 

 


 

Вочевидь, що професійний погляд на локальні реалії одного з найвищих керівників української медицини спонукав головного лікаря Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання Олега Самчука показати гостю як досягнення цього комплексного лікувального закладу (функціонує система управління якістю на відповідність вимогам IS0 9001), так і обговорити проблемні питання практичного функціонування діючої системи охорони здоров’я в контексті проголосованих цього тижня українським парламентом законів з медичної реформи.

Павло Анатолійович – дипломований магістр менеджменту в охороні здоров'я, котрий в своїй стрімкій кар’єрі впродовж неповних десяти років по закінченні Національного університету «Києво-Могилянська академія» зумів пройти навчання в австрійській та швейцарській Літніх школах з питань політики та соціальних систем, економіки і управління в охороні здоров'я; голландські курси з управління якістю в охороні здоров'я, вашингтонський Флагманський курс та барселонський курс ВООЗ з фінансування охорони здоров'я.

«Я шокований!», – так лаконічно охарактеризував побачене у Ковелі  заступник міністра.

Ковельське МТМО - це сучасний комплекс лікувально-профілактичних закладів, які пов'язані між собою за територіально-галузевим принципом. Уже впродовж чверті століття з часу створення його працівники у нелегких умовах сьогодення намагаються не лише не знижувати обсягів і якості медичної допомоги, а й впроваджують нові ефективні засоби лікування та профілактики захворювань.

Що ж так вразило Павла Ковтонюка? Напевно, не в останню чергу, що у Ковелі вже який рік поспіль здійснюється те, до чого закликають медичну громадськість урядові реформатори: залучення коштів з різних законних джерел: бюджетних, спецкоштів за послуги, благодійних пожертв та спів-фінансування громадян; накопичення високотехнологічних матеріальних ресурсів медичного призначення за рахунок комунально-приватного партнерства; вирішення кадрових проблем через поступове вирішення соціально-побутових запитів медиків – будівництво службового житла; впровадження медичних інформаційних технологій в ланцюжку ФАП – АЗПСМ – ЦПМСД - ЦРЛ – МТМО з включенням до загальної мережі сучасних медичних приладо-комп'ютерних систем задіяних в установі. І не названих пріоритетів залишається чимало.

Як театр починається з вішалки, так і лікарня починається з приймального відділення, у якому пацієнт вперше потрапляє в шпитальні умови. І не лише від вміння лікарів, медичних сестер залежить його подальше одужання. Не в останню чергу в сучасних умовах життя людини залежить від умов лікування: стану лікарняних палат, організації робочого місця медперсоналу, забезпечення медичним обладнанням та технікою…

Ще не пройшло й року після реконструкції приміщень та встановлення новітнього обладнання, на які з бюджету міста Ковеля виділили понад мільйон гривень. Нині тут облаштовано діагностичну палату, де проводиться УЗД, експрес-аналіз цукру крові. Розгорнуті два зали - для прийому пацієнтів та реанімаційний. Маніпуляційна, ординаторська та санвузол також відповідають високому рівню. Придбано хірургічну лампу для нескладних операцій та іншу необхідну апаратуру.

 


 

Тут у цілодобовому режимі медичні працівники надають екстрену допомогу і обслуговують пацієнтів за направленням лікарів та осіб, що звертаються самостійно. Щорічно у відділенні приймають близько двадцяти тисяч хворих.

Комп’ютеризація стала надійним помічником лікарняного персоналу і супроводжує пацієнта з перших кроків його реєстрації при госпіталізації. Запроваджена у Ковельському МТМО новітня медична інформаційна система вітчизняного виробництва «Доктор Елекс» забезпечує не лише систематизацію роботи медичної установи та гармонійну співпрацю усього персоналу, а й контролює процес лікування, підвищує якість обслуговування наших пацієнтів. Медична інформаційна система «Доктор Елекс» функціонує як в закладах амбулаторно-поліклінічної мережі медоб’єднання, так і в умовах стаціонару, надаючи переваги в централізованому зберіганні інформації, плануванні та забезпеченні електронної черги запису на прийом до лікаря, веденні електронної медичної картки тощо.

До слова, за останні роки парк комп’ютеризованих робочих місць ковельських медпрацівників зріс із кількох десятків до кількох сотень і продовжує розширюватися. Сучасна обчислювальна техніка надходить медичному об’єднанню з різних джерел: за власні та бюджетні кошти, за рахунок благодійників і меценатів, також за рахунок міжнародних донорів.

Наприклад, наприкінці червня цього року Ковельська центральна районна лікарня в рамках реалізації субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» отримала 25 комплектів комп'ютерного обладнання, на базі яких створено спільний електронний реєстр пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. 

 


 

Таким чином, минулорічна ініціатива МОЗу та особисто Павла Ковтонюка щодо впровадження в Україні загальнонаціональної  електронної системи охорони здоров’я E-HEALTH у Ковелі була не лише ідейно підтримана, а й реалізована практично спільними зусиллями МТМО, Управління охорони здоров’я Волинської ОДА, Ковельської міськради та НДО. Заступник міністра охорони здоров’я України на прикладі роботи приймального відділення Ковельської ЦРЛ зміг особисто пересвідчитися, що ведення електронної медичної документації в Ковельському МТМО – не міф.

 


 

Черговим етапом ознайомлення високопосадовця з лікувально-діагностичним процесом райлікарні стала введена в експлуатацію у серпні місяці нова  біохімічна лабораторія. Просторі і світлі приміщення для роботи персоналу та розміщення інструментарію з апаратурою, сучасні меблі, освітлення, система очистки та кондиціонування повітря, новітній біохімічний аналізатор, потужністю 240 тестів на годину, – ось результат реконструкції, інвестором якої виступила міська влада, профінансувавши з бюджету на усе це майже 400 тисяч гривень.

Наступний крок – кімната реабілітації - реконструйована з кабінету лікувальної фізкультури в березні цього року. І суть не в зміні назви приміщення. Придбане нове обладнання, застосування сучасних технологій підвісної терапії - так званої «реабілітаційної клітки» піднесло на новий рівень систему надання фізіотерапевтичних методів лікування. 

 


 

Крім цього, серед новацій-процедур, що надаються фізіотерапевтичним відділенням,  є лазеротерапія, ударно-хвильова терапія, пресотерапія. Чималим попитом у пацієнтів користується унікальний немедикаментозний лікувально-профілактичний засіб – «соляна шахта» (галокамера).

 


 

На черзі – реконструйоване терапевтичне відділення. Уже наступного тижня його коридори і затишні палати заповнять численні пацієнти не лише з Ковельщини, а й з усіх навколишніх районів Волині.

З великою цікавістю познайомився заступник міністра Павло Ковтонюк із роботою відділення трансфузіології ЦРЛ, яке заготовляє цільну донорську кров до 100 літрів за місяць. У відділенні проводиться переробка крові на її компоненти (нативну плазму, морожену та свіжоморожену каріоплазму, еритроцитарну масу), що використовуються для потреб лікувальних закладів МТМО.

 


 

Темп відвідин наростав, не спиняючись: реконструйовані наприкінці минулого року хірургічне та отоларингологічне відділення, відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії, травмопункт теж удостоїлися уваги високого гостя…

 





 

З огляду на обмежений час візиту заступнику міністра охорони здоров’я України не вдалося побувати ще на чималій кількості об’єктів, де, не очікуючи команд із Києва, місцеві послідовники клятви Гіппократа творять навколо себе нову Україну.

Ковельчани реформуються співвідносно з вимогами самого життя. Лише за останні роки, що минули від Революції Гідності в Ковельському МТМО відкрили кабінет літотрипсії, першу на Волині пральню для обслуговування медичних закладів, стали оперували на сучасному обладнанні, ковельські медики отримали службове житло, а згодом іще ордери, на базі медоб’єднання відкрито кабінет комп’ютерної томографії, для охорони здоров’я жінок встановили сучасний мамограф.

Уже цьогоріч медицина Ковеля отримала сучасну кисневу станцію, додатково до функціонуючих у спеціалізованому відділенні – нові апарати для діалізу крові з новою потужною системою очистки води, бронхоскоп, відкрили  оновлене інфекційне відділення.

За підтримки народного депутата України Степана Івахіва, обраного від Ковельщини, МТМО систематично отримує матеріально-технічні ресурси медичного застосування. А завдяки зусиллям і добрій волі іншого народного депутата, лідера парламентської фракції партії «Об'єднання «Самопоміч» Олега Березюка започатковано програму підвищення кваліфікації медичних кадрів, впровадження новітніх практик лікування, можливість нашим спеціалістам пройти стажування у кращих клініках Польщі, Німеччини, США. І перші наші стажисти уже навчаються за кордоном.

Напруженою працею більш як півторатисячного колективу Ковельського МТМО подолано чергові віхи майстерних досягнень: успішно здійснено першу кардіохірургічну операцію – імплантацію штучного водія ритму, виконано першу нейрохірургічну операцію з видалення чималої гематоми головного мозку у пацієнта внаслідок важкої закритої черепно-мозкової травми. На черзі – пластична хірургія.

Аби не лише високо тримати «планку» професіоналізму, а й розвиватися, адміністрація Ковельського МТМО розпочала співпрацю із столичними академічними медичними установами з питань кардіології, хірургії серця і магістральних судин та трансплантології, в проведенні заходів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації лікарів.

Велику увагу приділяє Ковельське МТМО співпраці з меценатами. Завдяки безкорисливій допомозі одного з них вдалося викласти якісною бруківкою чималу територію ЦРЛ. Також безоплатно отримано і використано для лікарняних потреб і комфорту пацієнтів десятки сучасних дверей та вікон на ряд поверхів реконструйованих лікарняних відділень.

Безумовно, не було би таких масштабних досягнень, якби не підтримка міської влади в особі Ковельського міського голови Олега Кіндера, виконавчих органів Ковельської міської ради та її депутатів, незалежно від їх політичного «забарвлення». Усі вони разом, як еліта громади, спільно з мешканцями Ковеля – реальними виробниками матеріальних благ і платниками податків є основою розвитку місцевої медицини. Тому їх роль та увагу до медичної галузі важко переоцінити.

 


 

На запитання заступника міністра Олега Ковтонюка «Чому маєте такий результат?» головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук відповів:

«Тому що увесь наш майже двохтисячний колектив – від двірника до головного лікаря установи – кожного дня працюють на кінцевий результат – здоров’я наших пацієнтів.  Це тяжка командна робота, яка потребує максимальної віддачі від усіх без виключення колег. Поряд з цим, ми розуміємо, що лише змінюючись самі, ми змінимо і навколишній світ. Відтак, Ковельське МТМО в рамках діючого законодавства системно реформується самостійно. А від київського політичного бомонду хотілося б отримати практичну допомогу.

На моє переконання, саме територіальні медичні об’єднання, як тип лікувально-профілактичних закладів, в даних умовах найкраще адаптуються до швидкоплинних умов, зберігаючи при цьому цілісність та ефективність системи управління, оптимізацію непродуктивних витрат, маневр кадровими та фінансовими ресурсами в умовах їх перманентного дефіциту. Саме організаційно ТМО унікально «лягають» на карту функціонально утворених реформою госпітальних округів», - сказав на завершення Олег Олегович.

 


 

«І це все в практично рівних умовах бюджетного забезпечення решти вітчизняних медзакладів…», – промовив, залишаючи уже надвечір Ковель заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк, повторно наголосивши: «Я шокований!». 

Коментарі
22 Жовтня 2017, 17:08
А чому не провели екскурсію і не показали гостям із Києва як розвалюється приміщення госпіталю або хоспіс у якому лежить дві людини, а інші місця використовуються на власний розсуд. Роздерибанили лікарню для власного бізнесу на чолі з Ващенюком!
22 Жовтня 2017, 17:15
за госпіталь відповідає міністерство оборони а не охорони здоровя. за хоспіс палиця з волинською радою. претензії до них
22 Жовтня 2017, 19:01
Щеб сюди нормальних лікарів і не булоб цьому ціни
22 Жовтня 2017, 19:13
На зарплату в 3200 гривень нормальних?
22 Жовтня 2017, 19:22
Ех, якби до цього всього ще й медичну допомогу простому смертному надавали!
22 Жовтня 2017, 19:30
Дуже добре що лікарні роблять ребрендінг але мало лишилось спеціалістів нам би таких як - Шимків, Войтюк,Гульчук, Лопуховська і Сироватка побільше і був би точно результат а поки залишається сподіватися і їздити в інші міста
22 Жовтня 2017, 19:48
ЦЕ НЕ СТОСУЄТЬСЯ ПОРЯДНИХ ЛЮДЕЙ ЛІКАРІВ.ЧАС ПОКАЗАВ, ДО ДУПИ УСЕ ТЕ, ЩО ПИШЕ КОРИСПОНДЕНТ КОЛИ ПАЦІЄНТИ ЇДУТЬ ЛІКУВАТИСЬ ДО ЛУЦЬКА, НЕДАЙ БОГ ДО НИХ ПОПАДАТИ ПІД НАРКОЗ І ОПЕРАЦІЮ.БАРАНИ КОВЕЛЬСЬКІ ДІАГНОЗІВ ВІРНИХ НЕ МОЖУТЬ ВСТАНОВИТИ.РЕФОРМА ПОКАЖЕ ДО КОГО ПІДУТЬ ЛІКУВАТИСЬ ЛЮДИ.ЗАВЖДИ ТАК НЕ БУДЕ, ЩО ВСЕ ДЛЯ СЕБЕ КОХАНИХ, НЕЗАЛЕЖНУ ФІНАНСОВУ ПЕРЕВІРКУ ДО СОМІКА І УСЕ СТАНЕ ЯСНИМ ХТО ЯК КРАДЕ ЗІ СВОЄЮ КОМАНДОЮ ПІД КЕРІВНИЦТВОМ КІНДЕРА ОЛЕГА.
22 Жовтня 2017, 19:53
Як приємно прочитати гарні новини. Дякую! Це класно - те, про що пишуть у цій статті. Надіюсь, Олег Олегович і увесь колектив МТМО зможе мінімізувати вплив на лікувальний процес вбивчих положень нещодавно прийнятої медреХформи.
22 Жовтня 2017, 20:03
Надіюсь Олег Олегович вже "відбив" кошти заплачані за посаду. Бо побори в лікарні це тягар для пацієнтів.
22 Жовтня 2017, 20:06
ДО ДУПИ КОЛИ ВСЯКУ ТУТ ГУЙНЮ ПИШУТЬ КОНТРАБАНДИСТИ ЩО ОБІКРАЛИ УКРАЇНУ. КОНФІСКУЙТЕ У НИХ ВКРАДЕНЕ ПРОДАЙТЕ З МОЛОТКА А ГРОШІ В ЛІКАРНІ. ЩЕ ПЕРЕВІРТЕ У НИХ ПРАЦЮ НЕОФОРМЛЕНИХ РАБІВ.
22 Жовтня 2017, 20:20
В злодія завжди на думці злодійська як вкрасти. Не всі злодії як ти. Думай дальше може до думки додумаїся
22 Жовтня 2017, 20:21
До дурки
22 Жовтня 2017, 20:40
Самчука О.О. - в міністри! Він швидко наведе лад в українській медицині!!!!
22 Жовтня 2017, 22:08
Де їхні бахіли, за 1,50 гривні, які продають при вході в лікарню , і халатів я не бачу, а на людях заробляють гроші Самчуку
22 Жовтня 2017, 22:15
коли кілька медиків пойшлися по коридорах то прибрати за ними шваброю видать простіше чім за пятьсотьма хворими до яких прийде 1000 провідати. найшовся блін економіст на півтори гривні
22 Жовтня 2017, 22:18
а коли вже вільно буде в продажі дімідрол і промідол? а то жити стало якось нецікаво
22 Жовтня 2017, 22:21
Не здумайте захворіти, любі мої, голі мої українці! Після моєї медреформи це небезпечно для життя!
22 Жовтня 2017, 23:05
і звідки та біда прийшла на Україну? Чим ми так Бога прогнівили,що така нечисть творить що хоче. Невже ж то вже кінець нашій ненці Украхні приходить?
22 Жовтня 2017, 23:06
і звідки та біда прийшла на Україну? Чим ми так Бога прогнівили,що така нечисть творить що хоче. Невже ж то вже кінець нашій ненці Україні приходить?
22 Жовтня 2017, 23:22
Розвиток технічної бази це добре, але техніка сама не вилікує, основа це персонал. Який без належних умов праці, поваги та матеріальної зацікавленості (бажано законної) якісно працювати небуде. Тому і потрібна медична реформа щоб системно прив'язати якість послуг до рівня оплати праці. Щоб хто може, вміє і хоче лікувати цим і займався, бо це вигідно, а не відбував зміну з купою непрофільної, неоплачуваної і паперової роботи, де всі вважають що ти комусь щось винен, за копійчану зарплату. Крім того необхідно кардинально реформувати медичну профспілку (з тими ще радянськими функціонерами), яка знімаючи із зарплати 1% щомісяця, починає подавати якісь ознаки життя лише коли їх намагаються зняти з фінансових потоків.
22 Жовтня 2017, 23:32
Показали гарний ремонт як кажуть " що на вітрині а що всередині...." А пацієнтам важливо щоб були вмілі спеціалісти щоб був результат лікування...а в нас цим не похвастаєшся ...Тому ідуть хворі в інші міста лікуватись а там не признають навіть аналізу які робили в Ковельські лікарі..та й призначення невірні....
22 Жовтня 2017, 23:37
В Ковельських лікарнях не вміють лікувати.Вони тільки вміють калічити людей.Один позор.Діпломи купляли за сало.
22 Жовтня 2017, 23:45
Я б небув таким категоричним.
22 Жовтня 2017, 23:57
показали б краще палати матраси
23 Жовтня 2017, 00:15
Роддом у ковелі найхабарніший в Україні
23 Жовтня 2017, 00:21
Потрібно було завести і у неврологічне відділення. В палатах обірваний леноліум, люди після інсультів ледве ноги пересувають, так вони їм своїми "прекрасними" умовами допомагають.На стінах грибок. А найбільше вражає, коли медсестри питають у пацієнтів: Що вам колоти? Оце сором і ганьба!!!!
23 Жовтня 2017, 00:21
Потрібно було завести і у неврологічне відділення. В палатах обірваний леноліум, люди після інсультів ледве ноги пересувають, так вони їм своїми "прекрасними" умовами допомагають.На стінах грибок. А найбільше вражає, коли медсестри питають у пацієнтів: Що вам колоти? Оце сором і ганьба!!!!
23 Жовтня 2017, 00:29
Хто з вас там гроші брав?
23 Жовтня 2017, 00:49
У нас ні в роддомі ні в лікарні гроші ніхто не бере і ніколи не брав . А медицина як в коституції написано була була безкоштовною. Ні які побори ніхто не бере. І Самчуки за те щоб в лікарню на роботу влаштуватись гроші ні зкого ніколи не брали. В лікарні працють високо маральні освідченя люди для яких матеріальне не має значення, для них головне люди.
23 Жовтня 2017, 00:58
Як поясниш тугодуму, що аналізи робить апаратура, а призначення виписані в протоколах, однакових що в Ковелі, що Хацапетовці з Києвом? І для того щоб зробити аналізи можна не їхати в інше місто, а здати, наприклад, в пунктах забору міжнародних компаній тієї ж Сі--во на Грушевського. Як поясниш телепням, що апаратура в Ковелі постійно оновлюється і є сучасною. Бач, якийсь "колега" в білому халаті з іншого міста "втирає" по вухах ковельському пацієнту з нестабільною психікою про недолугих ковельських колег лише з одною метою аби заробити банального бабла. Для себе, а не залишити його ковельським медикам. Як поясниз звізді немитій, що в неврології ремонт робився кілька років тому. А лінолеума вічного не буває, як і швидко бігаючих інсультників. Так, люди совають ногами і протирають той лінолеум. Який ремонтують, а при потребі й замінять. Як пояснити звіздоболам, що в усіх відділеннях замінені ліжка з пружиних совєцьких на функціональні разом з матрацами, які запісюють наші ж хворі родичі пацієнти. А купувати одноразові матраци під кожну спину ніяких фінансів не вистачить. Не приходило в голову любителям очпуітєльних історій про "не признають навіть аналізу які робили в Ковельські лікарі..та й призначення невірні....", що з вас недоумків просто тупо деруть гроші за нові аналізи і дослідження? Правду кажуть, що можна зробити на мільйон, а загадять щирі за гривню. Так і тут. Бо одні бачать в ставку зорі, а інші мул.
23 Жовтня 2017, 01:34
Самчук хапуга ще той!!!!! Дуже мало лікарів, які можуть щось... 90%-барани, хабарники...
23 Жовтня 2017, 01:38
Зате дОцентів розумних аж жуть як багато! Хто ж лікарів то вчить не дОценти на прОценти??? Якщо тебе Самчук і хапнув то лише за короткий твій кінець. Він уролог класний. Видовжить! І комплекси твої пропадуть. Записуйся і буде тобі щастя!!!
23 Жовтня 2017, 01:39
І хто це пише, що не беруть хабарі,Ви ж добре знаєте, що беруть і всі це знають, що беруть і беруть відкрито. і беруть всі.Правда є і совісні, які хоч не кажуть скільки дати.і такому лікарю хворий віддячить сам, а є наглєци, нахалюги, які бачать людину тільки коли дає багато, а якщо не маєш то ніхто на тебе не хоче дивитись і це правда.І ще хтось за тих нахалюг заступається Ви ж знаєте, що це правда!!!!!!!!!!!!!!!!
23 Жовтня 2017, 01:43
всі знають, що маруся всім дає. правда ніхто в неї не просив. але на базарі розказав
23 Жовтня 2017, 02:13
Нормально все йде!!! Вже скоро сім тисяч людей прочитало статтю, а лише десяток тут заслинився від сказу. Точно нормально. По пропорції на двадцять нормальних українців один психічно хворий. Поки що на цьому сайті здорових значно більше ніж по державі!
23 Жовтня 2017, 02:26
Ви серйозно ? Апаратуру привезли, ремонт більш-менш зробили, а лікарів толкових як не було так і немає...( Ковельська лікарня-це мрак... Краще сюди не попадати. Одне лічить, друге калічать!
23 Жовтня 2017, 02:41
Всі прекрасно знають правду. Скільки беруть. Беруть у кожному відділенні. Всі знають скільки коштує операція. Скільки коштують роди. Тут пишуть проплачені коментатори? Чи не хватає сміливості написати скільки беруть за операцію? Чи не знають як батько сину передав лікарню? Чи не знаєте про бізнес та стоянки? Боїтесь писати правду-о не маєте совісті. За це вас чекає таке ж безпросвітне майбутнє та й для ваших дітей. Тільки потім не робіть круглі очі- ні... Не знали... Не чули...
23 Жовтня 2017, 02:50
Та знаємо ми правду. А що можемо зробить? Пізніше лікарню отдадуть внукові чи онукчці
23 Жовтня 2017, 02:52
Ти Міша не всі! Ти Міша проплачений троль. Знаєш скільки беруть і хто то сміливо пиши заяву в поліцію або тут прямо називай по прізвищах і по сумах і по датах. А про бізнес чи стоянкі чи про ще про магазини? То в ковелі тисячі мають бізнеси і магазини і майстерні. Ти Міша лузер. Неудачнік по жизні. Тобі до Самчука ніколи не дорости. І жінки тебе не люблять. Дрочи далі
23 Жовтня 2017, 02:53
Хоч пара людей правду написало шо там робиця.
23 Жовтня 2017, 02:56
Всім в тій больнице очи грошима закриті. Нема грошей... Жди... Зроблять...
23 Жовтня 2017, 02:57
Так,апаратури нової багато,ремонт зробили,лікарів нормальних 5....ну може 6....А якщо цей нАчальник повірить ,що все так класно і зробить ще якусь реформу......Боже помилуй Україну від такого!!!
23 Жовтня 2017, 03:07
домогосподарка. откудава такі познанія про лікарів і реформу? знаєш як робити то чого сидиш дома?
23 Жовтня 2017, 03:17
успішних не навидять лузери.умілих не навидять криворукі.працьовитих не навидять нероби.тверезих не навидять алканавти.нормальних не навидять психи
23 Жовтня 2017, 03:29
Добре пишуть прихлєбателі... Видно установка така... Самчук старий святий.. А малий ще святіший... І гроші ні той не брав і цей не берет.. Бояця люди правди писати... Ну нічого.. Пройде трохи время і очи у вас откриюця.. Хоча якщо совісті нема писати, шо все безплатно і добре - так з брехнею і живіть
23 Жовтня 2017, 04:00
Амінь!
23 Жовтня 2017, 09:54
Дехто хоче своїми "критичними" зауваженнями перебити ту правду яку пишуть люди ,про що навіть знають учні в школі "окрім нашої прокуратури і поліції ", навіщо це робити ? При поступленні в лікарю напів офіційно беруть побори в : - муніципальну касу , "благодійний" внесок ( на які блага ? ) , пожертву на відділення . Якщо все законно чому я не можу оплатити банківською карткою ??? Далі пішло - поїхало , за ренген , аналізи ,УЗІ , всі фіз.процедури, МРТ - ПЛАТИ . Про ліки не говорю ... Лікарі хабарі "не беруть" - ( тільки ПОДЯКИ ) Подивіться яка в них офіційна зарплата і як вони класно на неї живуть ... Акцій протесту чомусь не проводять по підвищенню платні , все їх влаштовує ...!!!!!!!
23 Жовтня 2017, 11:18
Вимагати подяку з хворих людей у вигляді плати за свої послуги на державній роботі , коли згідно Конституції медицина безкоштовна, а люди при своїх мізерних статках і так за все платять - це не що інше як вандалізм шановні мед. працівники. Хто таке робить йому ГАНЬБА і позор . Давйте такі ганебні факти викладати в інтернет , не мовчіть. Якщо лікар не соромиться брати хабарі - ми не повинні про це мовчати.
23 Жовтня 2017, 11:44
&quot;......На запитання заступника міністра Олега Ковтонюка «Чому маєте такий результат?» головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук відповів:<br/>«Тому що увесь наш майже двохтисячний колектив – від двірника до головного лікаря установи – кожного дня працюють на кінцевий результат – здоров’я наших пацієнтів.....&quot; ЦЕ - БРЕХНЯ . Працюють на свій імідж , показуху , в статті класне політичне забарвлення , пацієнти для більшості із них , це дійна корова ....
23 Жовтня 2017, 13:29
Критикувати може кожен, а ти стань і зроби. Триндіти - не мішки носити. Я нікого не захищаю, але керувати такою структурою, як МТМО це не злісні коментарії писати... Мені як пацієнту приємно зайти в лікарню, а не в хлів. А за послуги треба платити. Всі хочуть в Європу, це і є Європа. За кордоном нема безкоштовної медицини, а записатися до сімейного лікаря черга на 2-3 тиж вперед, треба вже - плати... Це реалії...
23 Жовтня 2017, 13:29
Карткою ніде не можна заплатить - роблять круглі очі - тільки готівка. На запитання- чи можна чек- очі робляться ще кругліші і можуть вилізти- який чек??? А далі йдуть пояснення- ну ви знаєте.. В нас тут так... Керівництво сказало робити... Куди йдуть гроші? Керівництву... І ще мають совість тут гаввкати, що гроші не беруть. Зробили з лікарні приватне сімейне виробництво. Зараз налетять писаки які вищати - все чудово, безплатно, Самчук благодійник- знайте що це учасники цієї схеми, яка їх влаштовує. Гроші гребуть. Попробуйте попросити Чек. Або нехай тут пояснять
23 Жовтня 2017, 13:33
Ніхто не каже - не платити. Питання кому платити? Ти в Самчука хоч один чек взяв? Отож бо. Мова йде за те, що вони збагачуюттся за гроші бідних людей на Державній Установі
23 Жовтня 2017, 13:34
За вопрос про чека виженуть на двір
23 Жовтня 2017, 13:40
Ото вже брехун то брехун! В лікарні гроші беруть. Але через спеціально відкриті каси в яких видають касові ордери і чеки за отримані гроші.
23 Жовтня 2017, 13:44
Сидить на дивані і триндить.В житті напевно ні в чому себе не реалізував.о то лишилось тільки язиком молотити
23 Жовтня 2017, 13:54
Давайте гуртом навалимося і напишемо!!! То все брехня!!!! Лікарня найкраща!!! Лікарню батько синові не передавав!!!! Грошей в карманах додому не несуть!!! Живуть тільки на зарплату!!! Чеки на гроші в карманах дають!!!! Прості люди брехуни недостойні!!! Не дають пожити!!! Брехуни
23 Жовтня 2017, 14:02
Ковель МТМО -найкраща лікарня!!!!
23 Жовтня 2017, 14:11
Говорил, ломая руки,<br/>Краснобай и баламут<br/>Про бессилие науки<br/>Перед тайнами Бермуд...<br/><br/>Все мозги разбил на части,<br/>Все извилины заплел<br/>И канатчикові власти<br/>Колют нам второй укол...
23 Жовтня 2017, 14:22
Так - МТМО найкраще! Так - МТМО найуспішніше! Так - МТМО має найкращий персонал! Так - МТМО має найкраще обладнання! Так - МТМО має найкращих партнерів! Так - МТМО має найкращих пацієнтів! Так - МТМО має найкраще керівництво! Так - МТМО має! Усім, кому не подабається МТМО, щасливої дороги в пошуках кращих лікарень! Там, де 90% не баранів, де правдиві аналізи, де правильні призначення, де стерильні матраци, де не дякують лікарям - туди, де все безплатно! Не забудьте при поверненні в Ковель написати де такий знайшли &quot;комунізм&quot; і викладіть фото отого кращого. Успіхів!
23 Жовтня 2017, 14:24
Я сегодня спросил на обходе врача:<br/>&quot;Почему у нас нет от палаты ключа?<br/>Почему в голове и в бюджете дыра?<br/>Почему вместо завтра сегодня вчера?&quot;<br/>..........<br/>Из розетки я принял секретный сигнал.<br/>Говорят, что в больнице есть нал и безнал,<br/>Что завхоз отожрался, а я похудел.<br/>Где же, где же ты, вождь? Прекрати беспредел!<br/><br/>Я писал в Белый Дом, что тут вор на воре,<br/>Что масоны хотят меня сжечь на костре,<br/>Что кругом разгильдяйство, распил и раскол.<br/>Нет ответа. А на тебе, в жопу укол!
23 Жовтня 2017, 14:38
не нада нам розказувать що все у вас там хорошо.у ковельській лікарні є проблема.велика така.в лікарні нема психвідділення.бачете скільки безумних кругом.срочно треба одкривать.і санітарів треба.і рубашки купити довгі іще з довшими рукавами
23 Жовтня 2017, 14:54
Ті хто в долі хочуть своїми &quot;критичними&quot; зауваженнями перебити ту правду яку пишуть люди ,про що навіть знають учні в школі &quot;окрім нашої прокуратури і поліції &quot;, навіщо це робити ? При поступленні в лікарю напів офіційно беруть побори в : - муніципальну касу , &quot;благодійний&quot; внесок ( на які блага ? ) , пожертву на відділення . Якщо все законно чому я не можу оплатити банківською карткою ??? Далі пішло - поїхало , за ренген , аналізи ,УЗІ , всі фіз.процедури, МРТ - ПЛАТИ . Про ліки не говорю ... Лікарі хабарі &quot;не беруть&quot; - ( тільки ПОДЯКИ ) Подивіться яка в них офіційна зарплата і як вони класно на неї живуть ... Акцій протесту чомусь не проводять по підвищенню платні , все їх влаштовує ...!!!!!!!
23 Жовтня 2017, 15:11
Потрібно провести анонімне опитування жителів Ковеля про : - якість надання медичних послуг в ММТО , - за що ,де, кому і як громадяни дають гроші . На 100% впевнений що все підтвердиться .
23 Жовтня 2017, 15:36
В лікарні гроші беруть офіційно. На підставі законів. Так як визначений правилами бухоблік. Через касу з видачею чека. Ви лобіюєте інтереси банка, платіжних систем і власників терміналів? То для чого вам ці посередники що беруть за свої послуги грошову комісію? Вам, наприклад, треба за аналіз заплатити 3 гривні. А комісія посередників буде ще дві. Внесіть гроші в касу напряму і матимите виданий на руки чек. Тепер щодо плати. Переважну більшість реактивів на аналізи, плівки на рентген, досліджень МРТ взагалі державою не фінансується. Вам буде краще коли лікарня буде без цих засобів. Можете поїхати в інший лікувальний заклад чи області, чи України. Ситуація скрізь однакова. Будете платити. Тільки оплатите ще й переїзд. Не факт, що умови лікування будуть кращі ніж в Ковельському МТМО. Дякувати лікарям це ваша особиста справа. Ніхто з кишені у вас гроші не витягує. Якщо ж хтось справді вимагає гроші як хабар то ви можете йти напряму в поліцію. Заздрити лікарям не треба. Бо і живуть вони по різному. Хтось ще працює на інших роботах. Хтось має після роботи в лікарні приватну практику. Вони заробляють своїм вмінням. А щоб не заздрити їм то йдіть вивчіться на лікаря самі. Будете мати більше. По акція протесту то проводять регулярно. Страйкувати не мають права по закону. Бо як закрити на замок ненавидимі вам лікарні і піти страйкувати то ви вимрете буквально. З анонімними опитуваннями можна організувати що всі підтвердять як ви особисто кришували порнобізнес, наркобізнес, ігрові автомати і розкопки бурштину.
23 Жовтня 2017, 17:12
Не думав,що в Ковелі стільки дурнів. Райлікарня це хамство, здирництво та по...уїзм.
23 Жовтня 2017, 17:17
Генацвале а скажи гиде лучьше.
23 Жовтня 2017, 17:41
Як пише ВН Іваничівська центральна районна лікарня з початком медреформи може лишитися без фінансування. Близько 6 мільйонів гривень становить заборгованість по Іваничівській районній лікарні. Водночас 1,4 мільйони гривень субвенції місцеві територіальні громади перерозподілили на Нововолинську міську лікарню. Це, мовляв, кошти, що пішли від райлікарні. Іваничівська районна лікарня, одна із останніх лікарень, введених в експлуатацію після ремонту або будівництва. У більшості випадків, це «музей з порожніми кабінетами, відсутністю персоналу і треба думати, що робити з таким величезним комплексом»
23 Жовтня 2017, 17:58
Ковельська ЦРЛ це частина мед.системи країни, тому непотрібно вимагати від неї чогось надзвичайного, тому цю систему потрібно реформувати, починаючи від системи фінансування, структури і закінчуючи юридичним захистом паціента та лікаря.
23 Жовтня 2017, 18:03
У родомі нахаби самі суму називають хоч роди хоч нероди іроди наживаються а людині де гроші брати в мене пішло 7тис.за що той прийшов таксу свою каже той свою ще й могорич ним принеси
23 Жовтня 2017, 18:38
Зараз тобі самчуки и самчучки напишуть що то все брехня. Ніхто ніде не брав. А ви як збираєтесь до больницы то не забувайте гроши покласти до карману. Бо налічитесь
23 Жовтня 2017, 18:47
Купи страховку і лікуйся спокійно!
23 Жовтня 2017, 19:20
Що ви кажете , який чек при оплаті за побори в лікарні дають ? Дайте мені рахунок і я проплачу якщо це все законно . Але це буде фінансова діяльність легальна , надходження коштів буде контрольованим , а не через зошит який в будь яку секунду можна викинути і кінці у воду . Не думайте ,що всі наївні і не тямлять для чого це робиться.
23 Жовтня 2017, 20:26
Уляну Супрун тобі на язик! Де ти побачив в Україні страхову медицину? Грибочків скуштував?
23 Жовтня 2017, 20:37
Ну не чеки дають, а квитанції до прибуткового касового ордеру, які потім здаються лікарю. Тільки в призначенні платежу не пишуть справжнє призначення, а скромно так &quot;благодійна допомога&quot;. Хоча вірніше сказати, добровільно - примусова. При поступленні в лікарню - 138 грн., талон на відділення - 40 грн., на ремонт відділення - 20, УЗІ - 50, ендоскопія - 100, всі процедури також платні, платні палати також є. А на рахунок кваліфікації...робили УЗІ, знайшли ОДНУ кісту (на дуууже маленькій ділянці), у Львівській обласній, ковельські описи відразу викинули, і знайшли ДВІ кісти. Висновки робіть самі.
23 Жовтня 2017, 20:50
Дай заключення,а не розкидайся словами.чого анонімно пишеш?бо хто тобі повірить
23 Жовтня 2017, 20:54
Поїдь ще в Ліпіни на огляд,а краще на Кульпарківську
23 Жовтня 2017, 21:27
Із всіх коментарів робимо висновок : - медицина в Україні і безпосередньо в Ковелі неофіційно давно платна . Частина коштів від цього іде на розвиток лікарні , але левова їх частка осідає в .... Все це робиться нелегально ,що спонукає до різних порушень . За зроблені ремонти відділень вдячні керівництву лікарні . Але ніякі обставини не повинні спонукати до мародерства з хворих людей , вони і так при своїх мізерних доходах купують медикаменти . Будьмо християнами і милосердними один до одного .
23 Жовтня 2017, 21:57
Я теж страхую. Про програми &quot;Life&quot; не скажу нічого (не доброго, не поганого, не в курсі). А &quot;звичайні&quot; страховки - так. Якщо у них є прописано, що обслуговування буде в приватних клініках..... Іііііііііііі? Поцікавтесь де у нас в місті є такі приватні клініки, щоб потім не їхати у Київ. Ну і.. це все.... Можливо, я трішки налякав (вибачте) - бо у полісах є вибір і державні і приватні. Зверніть, будь-ласка, на це увагу.
23 Жовтня 2017, 22:15
Хтось скаже, що корупція в медицині вже подолана? А зараз абстрагуйтесь від торго, що було, вдумливо почитайте зміст зщаконодавства щодо медичної реформи. Невже не зрозуміли, що олігархи з підказки піндосів, яких представляє тупа лемка україншького походження міссіс Супрун, реалізували початок остаточного геноциду української нації? Щоб виздихали скоріше ті, хто непрацездатний і не потрібний їм, лишились ті, з кого можна качати бабло. Бо парашенки з луценками в наших лікарнях не лікуються, в наших школах дітей не вчать і разом з неашими дітьми в окопах на сході не сидять.
23 Жовтня 2017, 22:16
вибачайте за помилки, пальці від роботи загрубли, не можу добре друкувати.
23 Жовтня 2017, 22:56
Здається я знаю якого профілю ти пацієнт)))
23 Жовтня 2017, 22:56
Здається я знаю якого профілю ти пацієнт)))
23 Жовтня 2017, 23:46
До мене Страхову Медицину та Статтю 49 Конституції тримали 25 років у штучній медикаментозній комі. А я прийшла і поставила крапку! Кілька днів тому їх поховали у братській могилі на цвинтарі верховної зради.
24 Жовтня 2017, 01:16
Дякую вам що нарешті реформуєте цю галузь, і щоб там не кричали ті кому обріжуть грошові доріжки і ледарі, надіюсь ви зробите нашу медицину ефективною.
24 Жовтня 2017, 02:24
Ти йоб...та, чи просто гамериканка?
24 Жовтня 2017, 10:42
Та в нашій лікарні тільки те й вміють, що гроші дерти, а за місце Самчук має дякувати своєму старому СОМу, це в них став сімейний бізнес. а комп'ютерний реєстр їхній до одного місця, бо коли ти приходиш в поліклініку з піврічною дитиною з гострою хворобою, температурою, а ургенції ніякої немає і тобі кажуть чекай півдня, бо по програмі немає місць. В мене не було слів
24 Жовтня 2017, 13:44
Повторюю, після моєї &quot;реформи&quot; пересічним українцям категорично забороняється хворіти. Це небезпечно для життя!
24 Жовтня 2017, 14:11
Ти маєш якесь поняття про реформу, валянку? Сидиш на нагрітому місці і боїшся що турнуть? А обзивати людину тупою, недосягши і десятої частини того що вона досягла, це вершина невігластва.
24 Жовтня 2017, 15:01
Олег Максимович , в цьому році з бюджету держави на ковельську медицину ( в часності на надання безкоштовної допомоги пацієнтам ) щось виділялося чи ні ??? З багатьма людьми спілкуюся з тих хто звердався в МТМО - все тільки платне . За всі аналізи , ліки та й ще муніципалка всі платять . Чому нам боятися страхової медицини ? А лікарям доведіть ,що брати ( типу самі дають ) -хабарі ( подяки-як вони називають ) - це злочин !!!
24 Жовтня 2017, 17:55
З їхнім попереднім записом на прийом до лікаря з дитиною не реально потрапити!!! Попередній запис,на який ніколи не можна додзвонитися,а де запису неприймуть!Це повний нонсенс.В Луцьку набагато все простіше і кланятися не потрібно і не дивляться скільки в карман кладеш щоб тебе оглянули!!!
24 Жовтня 2017, 23:04
Забуть. Хочеш побачити, що нас чекає? Поїдь у реформовані по стандартам Супрун Польщу, Литву, Латвію чи Португалію. Аби зайди на їхні сайти і почитай. Сам почитай!!! Побачиш, що крім випадків практично напівсмерті, коли хворого забере Emergency до найближчої клініки, попасти нахрапом на прийом до сімейного лікаря, а тим більше до вузького спеціаліста практично неможливо. Запис від кількох днів наперед до місяців. Ні тебе приймуть і позачергово. Але плата буде значно більшою від покритої страховкою. Чекай черги. Може саме за той час розсосеться. Або стан погршиться до критичного. Однак памятай за необгрунований виклик Emergency сплатиш великий штраф
25 Жовтня 2017, 12:38
Прочитав усе. Бережіть здоров'я.
25 Жовтня 2017, 14:31
Тому і тривалість життя там більша ніж у нас, так? Неорієнтуєшся в темі - не лякай людей!
25 Жовтня 2017, 15:14
Чудік перед тим як встрявати у дискусію промий очі і вуха. Щоб почитати і послухати. Поки що є де. Так от у результаті численних дослід­жень учені дійшли висновку, що серед чинників, від яких залежить здоров'я людини, котра проживає в цивілізованій країні в умовах миру, за відсутності природних катаклізмів (землетруси, повені, по­сухи), приблизно 20-22 % припа­дає на екологічні й соціальні чинники, 20-22 % - на спадковість і генетичні порушення, 8-10 % - на розвиток медицини і якість ме­дичного обслуговування та охоро­ни здоров'я, а близько 50 % припа­дає на спосіб життя людини, на її ставлення до власного здоров'я.
25 Жовтня 2017, 19:52
Висновок ВООЗ по порівняльному значенні факторів, що визначають суспільне здоров’я населення: 5-10 % — генетичної схильності, 20-25 % —забруднення навколишнього середовища, 15 %— охорони здоров’я, 50% —соціально-економічних факторів. Ці 15% медицини це 7-10 років життя, які і є різницею між заходом і нами, і згідно з твоєї логікою ними можна знехтувати. І якщо хочеш довести, що наша медицина краща їхньої, то ти мабуть невиліковний.
25 Жовтня 2017, 21:36
В процентному співвідношенні, що в нас, що в Білорусів, що в Німців з Гвінеєю 10-15 % є сталими. І від обсягів фінансування не залежать. Якби це було не так, то в США, де тратиться на медицину майже 2 трильйони на рік люди жили б вічно.
26 Жовтня 2017, 12:30
Наступним разом нехаú їде міністерськиú клєрк перевіряти проф придатність, лікарів відправляють довчатись за міжнародними стандартами. А то калічать людеú,скільки діток померло
26 Жовтня 2017, 18:45
Зроблю трохи відступ від &quot;обмивання кісток&quot; медичній спільноті Ковеля.<br/>Так, вплив медицини вцілому на здоров'я людей порядка 10-15%, але реально це чималий вплив і від фінансування, кадрового і матеріального забезпечення медицини залежить дуже багато, бо чим воно гірше, тим більше з лікарень буде виходити недолікованих, калік і &quot;ногами вперед&quot;. Реальний стан нашої Української охорони здоров'я такий, що високопосадовці постійно рельний бюджет зменшують, постійно недодають гроші, про яку реформу можна говорити, якщо фінансове забезпечення таке, що працівникам галузі в багатьох установах не мають чим виплатити зарплату. а тут реформа, зарплата 18тисяч, смішно просто. Я вже мовчу про видатки по іншим статтям. За тими самими розрахунками ВООЗ для того щоб медицина нормально існувала і могла розвиватись видатки мають бути не менше 5% ВВП і не більше 10%, бо далі реального збільшення ефекту від фінансування понад 10% не буде видно, а тільки почне зростати навантаження на економіку держави. А тепер візьміть пошукайте, скільки в нашій ненці Україні виділяють на медицину і як ті кошти розподіляються, який відсоток осідає на утримання МОЗУ. І порахуйте скільки міністрів галузі помінялось за роки незалежності (мабуть вже більше 20). Як хто і був нормальний, хотів дійсно щось зробити, то його зразу турали з посади. А побувши рік, а то й менше на посаді ти майже нічого не встигнеш зробити. А супрун давно мала бути звільнена або призначена міністром, по закону вона не може бути більше 6 місяців на посаді в.о., а її далі тримають, вона мабуть просто угодна теперішній владі, добре знає табличку ділення мабуть... Але ж їм там наверхах закони неписані.
27 Жовтня 2017, 02:14
Дуже правильно написали
11 Грудня 2017, 13:48
Це не обговорення проблем лікарні, а змагання у вульгарності. Проблеми є, але таким чином ми їх не вирішимо.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024