Схоже на «договорняк»: у Ковелі вирішили не виділяти земельні ділянки для АТОвців біля річки

28 Жовтня 2017, 17:21
5564

 

Цілий рік на розгляд депутатів вносився проект рішення «Про дозвіл на розроблення детального плану території по вулиці Сагайдачного для подальшого надання учасникам АТО», і кожного разу бракувало голосів для його прийняття.

«Це, насправді, болюча тема. Землі - мало, АТОвців - багато і бла-бла-бла», – пише «Alex Petrovich» на своїй сторінці у Фейсбук.

А ось на останню сесію земельна комісія за авторством голови комісії А.Кислюка (БПП «Солідарність») підготувала альтернативний проект рішення – «Про ВІДМОВУ у наданні дозволу на розроблення детального плану території по вулиці Сагайдачного».

«Що ж, вітаю нас з перемогою демократії - альтернативний проект (про відмову) набрав 21 голос у цілком демократичний спосіб. Отже, рішення прийнято та землі АТОвцям по Сагайдачного не бачити.

Звісно, не гоже землю для АТОвців виділяти на березі річки, там же «болото» та заплава! Вони ж не митники-прокурори-судді і не надто близькі до депутатів, тобто все одно самі будуватись не будуть, а продадуть її крутеликам. А з крутеликами, як відомо, справу краще мати без посередників (у вигляді АТОвців, тощо). 

Поки замаскуємо ті городи, хащі та клуні під «зелену зону», а там прийдуть нові часи, нові «схеми»... Та й про АТОвців забудуть...

Ризикую бути битим, але ось тут коментар міського голови О.Кіндера піврічної давнини про наміри на березі Турії в районі Сагайдачного зробити ділянки для 5-6 АТОвців. (http://www.volynpost.com/…/935-oleg-kinder-naprugu-schodo-t…).

Виявляється, ідея виділення земельних ділянок АТОвцям по вул. Сагайдачного виникла ще рік тому!  Однак, як показали подальші події, головною вадою ідеї (як на мене) стало те, що її автором був рідний брат мера - Геннадій Кіндер!, а не хтось інший з депутатів.

Як думаєте, АТОвцю є різниця - хто автор ідеї? І якщо вибирати між «болотом» і «болотом», хтось відмовиться від «болота» на березі річки?», – зазначає «Alex Petrovich».

 








 

Також, «Alex Petrovich» пише про усні домовленості між депутатами під час прийняття цього рішення: «Що таке сесійний «договорняк»? Це коли депутати забувають про присутніх у сесійній залі відвідувачів та надто голосно спілкуються між собою: «Ми проголосуємо за твоє питання, якщо ти проголосуєш за наше», а у відповідь лунає – «Ок». Сьогодні відбулась сесія Ковельської міської ради, але цілком можливо, що це мені тільки почулось».

Однак, в результаті голосування за земельне питання 8.9., яке з квітня регулярно «провалювалось» депутатами та щоразу отримувало лише 12-17 голосів «ЗА», сьогодні набрало цілих 26 при 19-ти необхідних для прийняття рішення. Додаткові голоси забезпечили депутати від БПП «Солідарність» (Вишневський, Кошарук, Роїк, Рудь) та УКРОП (Косцьов'ят, Пініс, Стасюк).

А ще зовсім недавно саме представники цих політичних сил не тільки не підтримували цей проект рішення, а й волали про тіньові схеми у земельних питаннях та просили обласних депутатів «розібратись», наводячи як приклад земельних оборудок у Ковелі саме цей проект рішення.

Тепер, шукаючи додаткові голоси для власного проекту, згодились підтримати чужий, який ще вчора публічно називали не інакше, як дерибаном землі.

«Ну, в принципі, інколи, задля досягнення мети, можна і поступитись принципом. Вона – така, ця політика, що на верху, що на низах. Такий собі гешефт: ти - нам, ми - тобі.  Я не виправдовую і не осуджую. Просто констатую реалії.

«Обмін» голосами відбувся, але обіцяного «Ок» у відповідь не вистачило для вирішення «нашого» питання – бракнуло одного голосу... Гешефт пройшов тільки в одну сторону. Упс... як то кажуть», – пише «Alex Petrovich».

Допис прокоментував голова депутатської фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді  Ігор Пініс. «Тож спробували ,прикриваючись АТОвцями вкрасти землю на березі річкі.Та у спілкі АТО совісті більше ніж у деяких панів.Тож гешефт не вдався», – зазначив депутат, додавши: «І до речі Оксенюк дав слово голосувати до кінця вирішення питання...Тож дарма тішитесь».

На що, Юрій Кікавський відповів: «Знову договорняки дав слово». У свою чергу Ігор Пініс прокоментував: «Якщо людина дає слово підтримати справу потрібну людям – то це погано? Нажаль,ситуація така і є. У багатьох власний інтерес переважає над суспільним».

 

 


Коментарі
28 Жовтня 2017, 21:21
Віддай гроші Ковельчанам яких ти надурив,розвів,ограбив..Бо сраку дитячою петардою розімнуть розводяга,жополиз кінделів,блазень
28 Жовтня 2017, 21:26
В тому і вся справа що біля оновленого стадіону буде парк і місце загального користування біля річки!А гроші наперед взяті треба повертати(ну ти поняв)
28 Жовтня 2017, 23:12
Біля річки нікому не давати!!! Річка чистіша буде!! Це мають бути загальні місця!!
29 Жовтня 2017, 00:32
Чекаю всіх соратників
29 Жовтня 2017, 12:49
Підніми свою п'яту точку з дивану і піди зроби щось корисне, а гамном поливати з прихованих ніків може кожен. Маєш якісь претензії підійди і скажи.
29 Жовтня 2017, 13:09
До влади тобі ніхто не дасть пройти. Жополиз, брихун і товста повія!!!!!!!
29 Жовтня 2017, 15:31
Коли я з тобою хотіла поговорити ти почав посилатися на велику зайнятість . Найближчим часом всі претензіії до тебе будуть використані у суді ! Чекай вже скоро !!! Шахрай повинен сидіти в тюрмі.
29 Жовтня 2017, 18:40
Хіба воно ще не сидить
30 Жовтня 2017, 15:37
«Alex Petrovich» - це кіндеробот, який влазить у дискусію, коли потрібно кіндера та кіндерят відбілити.
30 Жовтня 2017, 15:43
гена кіндер вже давно наклав очі на ті ділянки. в першому проекті про ато і згадки не було. але коли кошик і ко через суди віддали жирні ділянки атовцям то геник почав підбирати хлопців з ато щоби через них порішать. кажуть шо у справжніх майбутніх господарів цих делянок бабло вже взяв.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024