Показали ремонт будівлі санаторію «Турія», в якій тепер буде військовий ліцей

30 Жовтня 2017, 11:23
11531

До кінця 2018 року планують завершити капітальний ремонт навчального корпусу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою у Ковелі, який відкрили на базі санаторію «Турія».

Про це стало відомо під час робочого візиту на базу санаторію «Турія» голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці, – інформує ІА «Волинські Новини».

Зазначається, що майновий комплекс «Турії» передали ліцею, хоча боргові зобов’язання, які загалом становлять близько 5 мільйонів гривень, й досі залишаються за колишнім керівником санаторію Віталієм Донцем, про якого тут нагадує лише кабінет, і те, що залишилося від «Турії», – холодні кімнати без зручностей та відсутність тепломережі.

Директор навчально-оздоровчого корпусу ліцею Алла Волох розповіла, що ліцею просто необхідний навчальний корпус:«Ми навчаємося у пристосованих приміщеннях. У нас немає навчальних кабінетів, де ми можемо поставити техніку, ми не можемо використовувати сучасні мультимедійні технології, хоча інтернет провели. Нам необхідний навчальний корпус».

«На жаль, санаторій був переданий на баланс облради у жахливому стані. Я думаю, що правоохоронні органи повинні вирішити це питання та знайти винуватця. У поганому стані була система опалення, яка на сьогоднішній день відновлена, також відновлюється навчальний корпус. Сподіваюсь, що до кінця року ми дофінансуємо роботи та на наступний рік вийдемо з перспективою розширення навчальної бази», – розповів депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов.

 

2



 

Ремонтні роботи стартували у липні. Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця перевірив, що зробили за цей період. Наразі тут виконали 60% робіт.

Генеральний підрядник ремонтних робіт Віктор Чорнуха каже, що у відновлювальні роботи корпусу для ліцеїстів уже вклали більше 4 мільйонів гривень. Загальна потреба нині становить близько 12 мільйонів. Серед іншого, у корпусі облаштовують басейн та просторі кабінети для навчання.

Директор ліцею Павло Боснюк пообіцяв колективу, що корпус таки здадуть у 2018 році. Втім, єдиного навчального корпусу мало – аби розвивати дітей, не вистачає спортивної інфраструктури. Місця для рекреаційної зони для гімнастичного залу та навіть цілого спортивного комплексу цілком достатньо. 

«Я думаю, що обласна влада прийняла правильне рішення, передавши це приміщення дітям, а наше завдання – зробити так, щоб сюди йшли навчатися», – каже Павло Боснюк.

Насамкінець Ігор Палиця висловив сподівання, що волиняни будуть пишатися цим ліцеєм.

«Ще кілька місяців і це унікальне місце збанкрутувало б і хтось його обов’язково приватизував би, якби ми одразу не передали його на баланс облради. Тут має навчатися близько тисячі ліцеїстів. Ми будемо пишатися цим місцем. Я за те, щоб ми збільшували можливості для навчання дітей, адже тут виховують порядність, мораль, любов до своєї країни, до ближнього та батьків», – резюмував Ігор Палиця.

У 2018 році в оновленому корпусі зможуть навчатися 280 юних ліцеїстів.

 












 

Коментарі
30 Жовтня 2017, 13:42
А де на фотографіях Пініс з Косцьовятом? Чи їх не допустили до "тіла" вождя?
30 Жовтня 2017, 13:51
Що заважало Волинській обласній раді, як засновнику санаторію матері і дитини "Турія" здійснювати таку ж багатомільйонну фінансову підтримку? Вкладати гроші в лікування і оздоровлення материнства і дитинства менш важливо?
30 Жовтня 2017, 15:57
Косцьов'ят зараз відпочиває в іншому санаторію.
30 Жовтня 2017, 18:26
А Я ВОЄННИХ ЛЮБЛЮ
31 Жовтня 2017, 21:46
А чому ніхто не бив на сполох, і куди дивилась влада, коли утворились такі борги? Чим займався керівник санаторію в цей час?
02 Листопада 2017, 21:23
Потрібно збудувати спорткомплекс, хорошу навчальну базу, гуртожитки. Військовий ліцей в Ковелі має бути найкращий в Західній Україні. Де зможуть навчатися наші майбутні захисники України.Таку базу побудувати,щоб Волинь пишалася. <br/> І не потрібно гадити один одного. Ми ж УКРАЇНЦІ....
02 Листопада 2017, 22:37
Раніше були бурси, де готували напівграмотних, але потрібних спецальностей напівхуліганів. Зарах трактористи і штуктури не треба, треба ще менш грамотні але з агресивним напіввоєнним нахилом.
04 Листопада 2017, 01:48
Перед вирішенням чи подавати документи і поступати у Волинський військовий ліцей я з дочкою вирішила поїхати в Ковель (в квітні цього року) та подивитися в яких умовах живуть ліцеїсти. І що ж? Спочатку злякалася в яких умовах вчитиметься моя дочка, якщо поступить. Але я була впевнена, що все так не буде. Моя дочка поступила (набрала набагато більше прохідного балу) і поїхала навчатися в Ковель, незважаючи на &quot;непобілені стіни&quot;, старі парти та не зовсім навчальні кабінети. На баланс ліцею &quot;Турія&quot; дійсно &quot;попала&quot; в страшному вигляді. Але на сьогоднішній день змін є багато. Видно з цього відео, спілкуюся з дочкою. За короткий період розвалин не відбудуєш. На все потрібен час та фінансування. Але не тільки це. Потрібен і ентузіазм, і наснага, і завзяття. Бачила ці риси в очах педагогів ліцею і не побоялася віддати на навчання єдину чотирнадцятилітню дочку за 300 км від дому. Для тих, хто пише в коментарях, що &quot;треба ще менш грамотні але з агресивним напіввоєнним нахилом&quot; - підіть зі вступниками та попробуйте здати вступні екзамени. Та хоча б диктант з рідної мови, бо ж бачу, пишете свої коментарі &quot;напівграмотно&quot;.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024