У Ковельському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів застосовують особливі методи терапії

30 Жовтня 2017, 18:11
5596

Дитина з особливими потребами має бути такою ж щасливою, як інші. 

Аби створити для таких хлопчиків й дівчаток оптимальні умови для їх розвитку у Ковелі функціонує Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Саме тут висококваліфіковані спеціалісти, під час соціальної та педагогічної роботи, використовують різноманітні сучасні методи. Серед них: казкотерапія та музикотерапія. Через засоби мистецтва формується гармонійна особистість, а дитина легше адаптується у суспільстві, – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Музикотерапія допомагає вихованцям Центру збагатити знання про оточуючий світ, прищепити любов до прекрасного, навчити слухати та розуміти різноманітні звуки, підтримувати внутрішню гармонію. Такі заняття дають змогу заспокоїти, як занадто агресивну дитину, так і активізувати невпевнену в собі, сором’язливу та боязку. 

Казкотерапія вдало впливає на зниження рівня тривожності, агресивності. Цікаві історії викликають у дітей різноманітні переживання та почуття, спонукають до активного спілкування та діяльності. Малюки стають більш розкуті, веселі, легко «входять в образ».

Загалом ці методи реабілітації є досить ефективними для розвитку хлопчиків і дівчаток, у яких є проблеми зі здоров'ям, дають змогу розкривати внутрішній потенціал та полегшують процес соціалізації. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024