Медична реформа: Ковельська міська рада ініціювала створення Госпітальної ради

01 Листопада 2017, 18:11
4179

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. № 631-р «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Волинської області» сформований та почав функціонувати Ковельський госпітальний округ, до складу якого входять заклади охорони здоровʼя що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу і розміщені на території: міста Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради. 

Згідно пункту 5 Примірного положення про госпітальний округ (далі – Примірне положення), затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров'я України від 20 лютого 2017 року №165, учасниками госпітального округу є міські (міст обласного значення), районні ради та ради об'єднаних територіальних громад (далі - ОТГ), що здійснюють співробітництво у сфері охорони здоров'я.

Пунктом 10 Примірного положення встановлено, що Госпітальна рада утворюється за ініціативою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, відповідної обласної, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій або одного з учасників госпітального округу.

Водночас, з проханням створити Госпітальні ради округів до міських голів (міст обласного значення), голів районних рад, голів ОТГ та головних лікарів територіальних медичних об’єднань, центральних районних лікарень листом від 04.10.2017 р. № 3383/15/2-17 звернулось Управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації.

Ковельська міська рада, як учасник Ковельського госпітального округу, своїм рішенням від 26.10.2017 р. №30/28 «Про функціонування Ковельського госпітального округу» в межах визначених законодавством повноважень ініціювала створення Госпітальної ради та делегувала для роботи в її складі в якості членів, як представників учасника – міста обласного значення Ковеля в межах існуючої на цей час квоти представництва, визначених формульним методом згідно Наказу Міністерства охорони здоров'я України наступних осіб:

- Прокопіва Ігоря Ярославовича – заступника міського голови, жителя м. Ковеля;
- Романчук Валентину Олександрівну – начальника фінансового управління Ковельської міської ради, жителя м. Ковеля;
- Самчука Олега Олеговича – головного лікаря Ковельського МТМО, жителя м. Ковеля;
- Солодуху Богдана Захаровича – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ї і молоді та релігії, жителя м. Ковеля.
- Товкача Сергія Володимировича – голову профспілкової організації Ковельського МТМО, жителя м. Ковеля.

У випадку настання змін адміністративно-територіального устрою в межах Ковельського госпітального округу та, за таких умов, збільшення квоти представництва міста Ковеля в складі Госпітальної ради, міська рада вирішила делегувати до її складу:

- Рудя Юрія Євгеновича – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань планування, бюджету і фінансів, жителя м. Ковеля;

- Сеник Наталію Андріївну – депутата, члена постійної комісії Ковельської міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, материнства і дитинства, соціального захисту населення, спорту і фізичної культури, в справах сім’ї і молоді та релігії, жителя м. Ковеля;

Також, Ковельська міська рада рекомендує партнерам – іншим учасникам Ковельського госпітального округу долучитися до формування Госпітальної ради та рішенням найближчої сесії місцевих рад делегувати до її складу своїх представників від кожного учасника в межах регламентованої кількості. 

 

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром