У Ковелі термомодернізують та роблять комфортнішими дитячі садки

02 Листопада 2017, 10:00
8925

Цей рік позначився якісними змінами для дошкільних закладів міста. Акцент зроблено на термомодернізації.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Зокрема, уже на фініші роботи з утеплення приміщення дитячого садка №5. Починаючи з літа, на об’єкті працюють будівельники. Найперше вони завершили заміну вікон на енергоощадні. На сьогодні уже і фасад набує довершеності. Завідуюча закладом Галина Фединяк каже, що довго обмірковували, але обрали основним саме жовтий колір, який гармонує з його назвою «Сонечко». 

Та і сьогодні можна говорити про результат. Садок уже є окрасою мікрорайону, де він розташований. «Відчуваємо заздрість зі сторони інших колективів, адже  помітно різницю у тому, як виглядала будівля  раніше і яка вона тепер. Тішаться батьки, діти й колеги, бо приходити у такий сонячний, світлий заклад – одне задоволення», – говорить Галина Ананіївна.

Роботи проводяться за кошти субвенції з державного бюджету. Це – 1 мільйон 456 тисяч 745 гривень. До того ж, на останній сесії депутати з міського бюджету на облаштування входів у дошкільний заклад виділили ще майже 200 тисяч гривень. Хід реконструкції постійно перебуває на контролі міської влади і буде завершений у заплановані терміни.

 




До слова, цьогоріч Ковель завдяки народному депутату Степану Івахіву отримав понад 2 мільйони 269 тисяч гривень субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток. Крім проведених робіт в дитсадку №5, це дало змогу завершити заміну вікон на енергоощадні в дитячих садках №1,4,8 та 9.

Ще один дошкільний навчальний заклад кардинально змінився впродовж цього літа. Мова йде про дитсадок №3. Для його оновлення кошти були виділені з міського бюджету – 1 мільйон 320 тисяч гривень. Приміщення згідно з сучасними, європейськими технологіями та вимогами утеплили екологічно чистими матеріалами, пофарбували.

 




Також, як розповідає завідувач Наталія Сидорук: «Ганки гарні зробили, навіси, підмурівки. Працювали майже ціле літо. Реконструкцію фасаду здійснювала луцька фірма «Волбуд». Колір вибирали приємний, милий діткам – зелений. По-перше – він спокійний, по-друге – у нас тут багато дерев, кущів. Він вдало гармонує з ними».

Разом з тим Наталія Іванівна зазначає, що і утеплення позитивно вплинуло на температурний режим. Стало тепліше, комфортніше та економніше. Важко не помітити і нову доріжку, викладену бруківкою, яка веде до закладу. Вона чудово довершила благоустрій навколо дитячої установи.

Цьому садку, у центрі міста – 53 роки, поглянувши сьогодні на нього, видається, ніби щойно збудований.

У самому приміщенні теж чимало змін  відбулося впродовж останніх років. Завідуюча зауважує, що дуже багато фінансових зусиль докладають батьки. Кожну групу роблять кращою, більш сучасною. Завдяки співпраці міської влади, благодійного фонду «Патріоти Волині» та батькам змінив обличчя актовий зал.

 


 

Радіє Наталя Іванівна і новій пральні. Нещодавно там теж було проведено ремонт, придбано обладнання – машинки-автомати, прес для прасування білизни, швейну машинку. Загалом з міського бюджету на ці потреби спрямовано понад 120 тисяч гривень.

 

1

 

«Садком всі дуже задоволені. Так, як колись нам співчували, то так тепер вітають нас. Кажуть, таку вже красу зробили, так уже у вас гарно. Від імені всього колективу і від усіх наших батьків дуже дякуємо міській владі за такий прекрасний подарунок».

 


 

Як запевнив заступник міського голови Ігор Прокопів, у наступному році дошкільні навчальні заклади теж не залишаться поза увагою місцевої влади. І у планах ще чимало здійснити, аби малечі там почувалось комфортно і затишно. 

Підсумовуючи зроблене у 2017, варто згадати, що за міські кошти проведено також заміну усіх вікон у дитсадках №11 та №10,  на часі – дитсадок №13. Відремонтовано приміщення харчоблоку в дитсадку №11 та № 12. Закуплено туди потужне, професійне обладнання. Для енергозбереження та раціонального використання коштів у ДНЗ №14 встановлено індивідуальний тепловий пункт, також ІТП закуплено для ДНЗ №7

 

 

Коментарі
02 Листопада 2017, 12:12
Добре,із садочками розібралися.Ми б дуже хотіли щоб місцева влада пояснила,на якій підставі директор школи 11 Сидорук ,вимагає на зборах батьківського комітету гроші за вікна в туалеті,які вона розказує встановила за власні кошти.Чи то не для неі пишуть закони ,шо вимагання грошей це є кримінальна справа.Скільки вже можна тягнути з тих батьків.Рахунок на школу не відкритий,а відкрила зовсім на посторонню особу в якоі нічого неможна добитися.Будемо писапи до прокуратури з батьками колективну заяву.
02 Листопада 2017, 14:50
Дуже обурив всіх Грабовець, батько,що збирає внески на школу.....нетакновний, зверхній......і т д
02 Листопада 2017, 15:00
Так само вимагають кошти на садок, більша частина тих грошей йде невідомо куди. Збирають гроші при влаштуванні дитини в днз, а потім дай ще раз на фонд садка і групи. Обнагліли!
02 Листопада 2017, 15:08
Це низько з вашого боку... Чому ви конкретно на зборах не встали і не висловили свою думку стосовно здавання грошей на господарські потреби школи???Якщо по закону то держава має це фінансувати.Але всі знають,що це не виконується належним чином.<br/>То може заяву до прокуратури зі своїми скаргами відразу напишіть і на міністерство освіти?
02 Листопада 2017, 15:21
Коли встати і заявити то можна переводити дитину зразу в іншу школу. Вона не зможе більше отримувати актуальні оцінки. Школа для багатьох це бізнес і ці податки з батьків комусь в кишень осідають.
02 Листопада 2017, 16:30
По більше здавайте,а вони вам будуть говорити ,що держава і копійки не виділяє на миюще і чистяще,ви запитайте прибиральниць школи скільки його виділяють,це просто недопусьимо,а де туалетний папір в школі чи це не є обхідним ????
02 Листопада 2017, 16:37
На зборах все гарно записалося на телефон.
02 Листопада 2017, 16:38
Грабовець так переймається проблемами школи????????Я так не думаю......
02 Листопада 2017, 17:29
Вперше була присутня на такого типу &quot;батьківських зборах&quot;, хоча в батьківському комітеті не перший рік. Обуренню немає меж... Не питання в сумі, а питання в ставленні до батьків
02 Листопада 2017, 17:41
Ото, робіть висновки.В нас не приватна школа ,а державна.Вже треба починати піднімати питання, і дзвонити на гарячі лінії освіти.Бо вже директор перейшла всі межі щакону
02 Листопада 2017, 23:12
Я теж мама школяра. Невже в обдертих і холодних класах, з дирявими вікнами нашим дітям було б краще?<br/>Невже 20 грн. такі великі гроші?
03 Листопада 2017, 00:01
А якщо я мама трьох школярів??? І одного дошкільнятка... то може 20 грн то і гроші!? І якби цим тільки обмежувалося....
03 Листопада 2017, 18:24
Будь які рішення мають прийматися більшістю голосів.Про те ,що потрібно окремо здати на вікна ,дуже багато представників батьків та класоводів не знали. Пані Сидорук одноосібно приймає всі рішення? Чи їй для цього достатньо 16 голосів(саме стільки батьків були присутні ,з її слів,на літніх зборах !!!)
03 Листопада 2017, 21:40
Багато не знали...але погодьтесь це було рішення, яке приймати потрібно було тоді і негайно. І на мою думку було вірне, бо відремонтовані туалети з старими вікнами нікому не потрібні.<br/> Ніхто на вікна не відмовився здавати.....<br/>Найбільше шуму роблять ті, що взагалі нічого не здають.
04 Листопада 2017, 14:31
Ще раз повторюсь !Жодне рішення, яке б доцільне чи нагальне воно не було б ,не може буди прийняте,якщо за нього не проголосувала більшість ! І я впевнена пані Сидорук про це знала.Вона повинна була ввічливо пояснити присутнім батькам суть проблеми.Її поведінка була зверхньою не коректно по відношенню, як до голів батьк. комітетів так і до вчителів.
07 Листопада 2017, 15:29
Штори,дошки,миючі засоби,фарба,вікна,туалети...І так безкінечні побори з батьків.Рахунок відкрити не проблема.Проблема в нашій державі.Шоколадний гарант і дітки злодюг депутатів в лондонських приватних елітних школах дітей навчають.А Ви шановні українці платіть в державних освітніх і медичних закладах.Про Конституцію і свої права Ви знаєте.
09 Листопада 2017, 02:02
Краще не ходити ,і не вимагати головам батьківських комітетів гроші з батьків.Ви знаєте ,що за вимагання коштів є стаття 189 ККУ.В школі це рахується- добровільні внески,ото давайте здаємо добровільно ,а не під тиском шкільного керівника.
09 Листопада 2017, 02:03
Краще не ходити ,і не вимагати головам батьківських комітетів гроші з батьків.Ви знаєте ,що за вимагання коштів є стаття 189 ККУ.В школі це рахується- добровільні внески,ото давайте здаємо добровільно ,а не під тиском шкільного керівника.
09 Листопада 2017, 02:04
Або ходити на збори з диктофоном
09 Листопада 2017, 02:05
За вимагання коштів існує дорогенькі батьки стаття 189ККУ
09 Листопада 2017, 11:02
А Ви здавайте на школу,то хоч матиме Сидорук за що літати два рази за кордом на відпочинок як цього літа,нівчому собі не відмовляє.Пора вже ,щось говорити.
09 Листопада 2017, 11:02
А Ви здавайте на школу,то хоч матиме Сидорук за що літати два рази за кордом на відпочинок як цього літа,нівчому собі не відмовляє.Пора вже ,щось говорити.
09 Листопада 2017, 12:15
Та директриса старуха якіú час на пенсію, але не може від кормушки відірватись. Вона як хан збирає данину .все що зроблено то за рахунок батьків, а їú все мало треба і для себе урвати. <br/>Бісить ще те що в класах дітям ПРОДАЮТЬ лотерею. Це взагалі абзац. Дав дитині гроші на булочку (4 клас)_,а він приходить голодниú ,бо купив лотерею 4грв. Ну за це взагалі має братись антикорупціúні служби .
09 Листопада 2017, 12:22
У 11 школі є ще старіша старуха, яка вже має близько 80 років- антоніна адамівна. Ну скажіть ,що вона може навчити дітеú?вона вчить дітеú української мови. От тому наúгірші знання у дітеú рідної мови<br/>А за лотерею, то діисно абзац
09 Листопада 2017, 13:55
А на шкільних лінійках як нам гарно розповідають про&quot;Спонсорів&quot; то де все те спонсорство в Туніс полетіло???
09 Листопада 2017, 13:55
А на шкільних лінійках як нам гарно розповідають про&quot;Спонсорів&quot; то де все те спонсорство в Туніс полетіло???
09 Листопада 2017, 14:11
Не ходіть на ті &quot;Зібрання&quot; воно вам треба?.Що потребує школа, всі питання хай директор ставить держ. посадовцям і все юуде добре.А ні то на це є антикорупційне бюро.
09 Листопада 2017, 15:46
Хтось воює з гральним бізнесом , а хтось дітеú з самих молодших класів привчає да азарту лотереї
09 Листопада 2017, 18:32
Ми батьки не маво права підніматися на поверхи в школі 11 по дітей,а ковбасою,трусами,колготати торгувати ходити по школі можна зовсім посороннім людям??!?????
09 Листопада 2017, 18:34
Ну да директор каже протираємо паркет
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром