У Ковелі покарали неповнолітнього за викрадення благодійної скриньки

03 Листопада 2017, 11:00
2939

Батько хворої на рак головного мозку дівчинки домовився з власником магазину «Козацькі забави» поставити в приміщенні торговельного закладу скриньку на добровільні пожертви для збору коштів на лікування своєї дитини.

8 серпня цього року десь о 7-й годині ранку до магазину, що у Ковелі на вулиці Незалежності, зайшли неповнолітній та старший за нього молодик, які замовили чай. Біля каси менший побачив скриньку з грошима та вирішив її викрасти, хоча крім них у приміщенні знаходились ще двоє покупців. Коли продавець відійшла приготувати чай, він схопив з прилавку благодійну пластикову скриньку та хутко вийшов з магазину.

Продавець каже, що бачила, як хлопець взяв скриньку з грошима та залишив магазин разом із приятелем. Вона відразу ж викликала працівників поліції, однак «замовники» чаю втекли. За її словами, скринька була опечатана, в ній знаходились дрібні та великі купюри по 20, 50, 100 гривень.

Правоохоронцям не вдалося наздогнати зловмисників, які забігли у двір з гаражами на вулиці Драгоманова, там злодій витягнув із скриньки гроші в сумі 1070 гривень і передав їх «дружбану», бо злякався, за його словами, відповідальності. Скриньку вони спалили. Невдовзі поліція затримала їх обох, але на лаву підсудних потрапив тільки крадій благодійної скриньки, а інший проходив по кримінальній справі свідком.

Виявилося, що неповнолітній обвинувачений ще у лютому 2016 року був засуджений у Ковелі до 3 років 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки за крадіжку з проникненням у житло, що завдало потерпілому значної шкоди.

Така поведінка свідчить про схильність до вчинення навмисних корисливих злочинів та небажання ставати на шлях виправлення. Згідно досудової доповіді органу пробації, виправлення та перевиховання його можливо в умовах ізоляції від суспільства.

За сукупністю вироків Ковельський міськрайонний суд остаточно призначив юнаку покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки один місяць. Грошові кошти в сумі 1070 гривень, які знаходилися в матеріалах кримінального провадження, повернуто потерпілій стороні.

Коментарі
03 Листопада 2017, 16:34
Хоч раз наш справедливий правильно засудив.
03 Листопада 2017, 21:33
А щодо нього візьмеш? Дитина. Тому і рішення судді справедливе.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром