Мер Ковеля побоюється, щоб місто не перетворилося на «центр для безхатченків»

03 Листопада 2017, 18:00
4877

Ще на вересневій 29 сесії Ковельської міської ради депутат, голова фракції «УКРОП» Ігор Пініс звернувся із депутатським запитом до міського голови Олега Кіндера з проханням створити «центр по наданню допомоги безхатченкам та жителям Ковеля, що знаходяться за межею бідності».

Тоді народний обранець повідав своїм колегам у залі про сумні реалії життя, які  щосуботи можна бачити на Привокзальній площі Ковеля. Там благодійний фонд «Допоможи ближньому» коштом небайдужих до чужого горя людей годує просто неба гарячими обідами безхатьків, і тих, хто опинився в складних життєвих обставинах. Тоді ініціативу Ігоря Пініса підтримала більшість народних обранців, – пише «Про Ковель».

А 9 жовтня заявник отримав на свою адресу від відповідних служб міськвиконкому за підписом Олега Кіндера відповідь, яка його зовсім не задовольнила.

 


 

Депутат відповідь назвав звичайною відпискою влади і на черговій 30-й сесії ради запропонував обговорити дане питання, яке вважає нагальним для конкретного вирішення.

«Питання не стояло, що це має бути якась окрема структура, управління. Питання стояло власне тільки приміщення, яке може знаходитись в будь-якій формі власності, щоб ці люди не їли на Привокзальній площі, на колінах, посеред вулиці. Власне в цьому й полягав запит. На сьогодні це питання не вирішене. Прохання по новому розглянути його і знайти шляхи вирішення», – наполягав на своєму Ігор Пініс.

Олег Кіндер взявся пояснювати головному укропівцю Ковеля і всім решта депутатам, які підтримали пропозицію свого колеги, чому він тоді не голосував «за»  цей запит, і чому вважає створення в Ковелі такого центру небезпечним для мешканців міста

 

1

 

«Якщо міська влада приймає рішення виділити приміщення, воно абсолютно повинно відповідати всім санітарним нормам. Просто прийняти рішення виділити, і що ніхто не буде закріплений за цим приміщенням? Ви сильно помиляєтесь. Повинен бути персонал для того приміщення. Коли будучи депутатом, обласна рада приймала рішення в Ківерцях створити пункт для мігрантів, яких знімали з поїздів, ми під обласною радою мали мітинг. Чому? А оцей момент в частині створення, ви знаєте, що він за собою тягне. Ви знаєте скільки хвороб від тих африканців і всіх остальних буде. А якщо ми дамо прецедент створення об’єкту, а скільки сюди з’їдеться таких безхатченків. Тому я і не голосував. Ви можете від політичної сили відкрити що не будь, а ми, як міська влада, не маємо право, тому що є чинне законодавство і відповідальність», – випалив градоначальник міста. 

До сказаного Олег Кіндер ще додав, що зимою в сильні морози, рятувальниками Ковельського міськрайонного відділу УДСНС розгортають намет для обігріву людей і готують найпростіші страви. І ось саме там, певно, за спостереженнями мера, більшість осіб, які йдуть туди попити гарячого чаю і поїсти польової каші, перебувають в стані сильного алкогольного сп’яніння. 

 


 

До розмови долучився заступник міського голови Ігор Прокопів, який курує соціальну галузь. З його слів стало зрозуміло, що він цілком погоджується з думкою свого керманича в плані того, що створення центру для безхатьків, може викликами чималий спротив серед мешканців міста.
  
«Ми могли отримати і таке, що до міста Ковель, зважаючи на його  транспортне сполучення, з’їдуться багато таких неблагополучних людей. І тут, дійсно, може бути багато спротиву», – пояснив він. 

 


 

Втім Ігор Пініс був непохитний в своїх поглядах. Він попросив міську владу переговорити з представниками релігійних громад, які мають можливість прихистити в своїх приміщеннях нужденних, де благодійники й годувати їх гарячими обідами, і таким чином вирішити назрілу проблему.

Коментарі
03 Листопада 2017, 21:09
Депутат Пініс міг запросто долучитися до небайдужих до чужого горя людей і пожертвувати свої власні кошти. Міг би власним прикладом попросити депутатів долучитися до небайдужих до чужого горя людей і пожертвувати їх власні кошти. Міг би своїх друзів суперактивістів попросити долучитися до небайдужих до чужого горя людей і пожертвувати свою власну житлову чи комерційну площу для потреб безхатьків. І взагалі для чого Ковельському міському благодійному фонду «Допоможи ближньому» створення владою якогось центру, коли він згідно реєстраційних даних здійснює економічну діяльність з надання інших послуг догляду із забезпеченням проживання (основний), а також надає іншу соціальну допомоги без забезпечення проживання? Уже майже десять років так працює!
03 Листопада 2017, 21:20
Єдине рішення Кіндера з яким я згоден за останні роки. Дійсно біля ,Салюту, з тильної сторони по суботах кормлять нужденних. Серед них запросто можна впізнати п,янюг та і тих хто благополучно проживає нічого нічого не платячи за комуналку. Поселіть і корміть цих "нужденних" десь в особистому господарстві.
03 Листопада 2017, 21:33
Пініс нарізав задач - молодець.! А сам щось запропонувати - слабо? Так переговори з релігійними громадами!
03 Листопада 2017, 23:00
А ОТОЙ НЕСТРИЖЕНИЙ БОРОДАТИЙ ТИПУ БОМЖ ЯКИЙ СПАЛИВ ПАРУ ПУСТИХ ПО МІСТУ ХАТ З ЯКОГО ВІДДІЛУ
04 Листопада 2017, 10:29
А я тоже не плачу комуналку - то шо я тоже бомж? І я тоже хочу халавноі каші!
04 Листопада 2017, 11:09
Кіндер і компанія на все мають субсидію
04 Листопада 2017, 15:37
Влада оскотинилась! До себе подібних не рахують за людей. Збирати на привокзалці безхатчинків це Дійсно загроза розповсюдити хвороби на весь район. А Пініс правий! Виділити будинок окремо стоячий, вірани приведуть його до толку і хай кормлять, бажано ще кроваті поставити щоб не по громадським місцям вони повзали. А в Ковелі їх скільки чоловік? Давайте з цього почнемо! У всьому світі за таких людей громада пілкується, а Ковель розумніший!? Людино, яка тобі різниця той безхатченко п`є чи ні. Зроби справу яка угодна Богу і тобі це зарахується. І будеш себе вважати людиною, а не скотинякою засуджуючи чуже життя. Але ж владі краще нічого не робити, чи робити, розмір зарплати не змінеться.
04 Листопада 2017, 21:14
Наша церква допоможе усім
04 Листопада 2017, 22:22
Все починається з малого... Спочатку приміщення потім земелька і т.д.
05 Листопада 2017, 07:02
Нехай Пініс створить такий пунк в Кольки Печенюка в бані чи на його автостоянці для тірів за лініями РЕСу (козацькі....)..там і місця вистачить і робота буде людям відразу...
05 Листопада 2017, 18:44
Всім привіт. Вихід: якщо "Допоможи ближньому" робить щось погано - накажіть. А тих безхатченків ( яких ніби то НЕ має у Ковелі ) вивезіть за місто, як було після війни. http://sila-znaniy.com/posle-vojny-invalidov-vyvozili-v-spets/. Християни завжди приділяли увагу людям, а наше "керівництво" - РВАЧІ. З ними уже по таких питаннях стикнувся. Собак бродячих хочуть кормить дорожче ніж людей у л і к а р н я х. Головне похльобка, щоб не померти. Сам тільки лежав у лікарні. Ти з району, тобто приїзжий - плати 50 грн. , з міста 20 грн. ЧИ САМЧУК - КІНДЕР - цього не знають ? "БЛАГОДІЙНИКИ".
05 Листопада 2017, 18:46
http://zkan.com.ua/sho/kudi-podilisja-invalidi-pislja-velikoi.html
05 Листопада 2017, 18:47
http://zkan.com.ua/sho/kudi-podilisja-invalidi-pislja-velikoi.html
05 Листопада 2017, 18:47
http://zkan.com.ua/sho/kudi-podilisja-invalidi-pislja-velikoi.html
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024