За бойовий арсенал та наркотики ковельчанину «дали» домашній арешт

09 Листопада 2017, 13:08
3539

Ковельський міськрайонний суд розглянув клопотання відділу поліції про обрання запобіжного заходу 26-річному мешканцю мікрорайону Ковель-ІІ, в якого під час обшуку було виявлено зброю та наркотики.

Як інформувало наше видання, рано-вранці 1 листопада цього року під час огляду його підсобного приміщення працівники поліції виявили та вилучили корпус гранати РГД та інші вибухові пристрої, пістолет ПМР, 22 набої та майже 2 кг коноплі. Ковельчанина затримали у порядку ст. 208 КПК України. До слова, він уже мав судимість за незаконне поводження з вибухівкою.

Підозрюваний у вчиненні кримінального правопорушення розповів, що у квітні 2017 р. у лісосмузі поблизу Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» під шаром ґрунту знайшов гранату типу РГД-5, запал УЗРГМ та електродетонатор ЕДР-2, які переніс до місця свого проживання. Потім він натрапив десь на ручну димову гранату, вибухові пакет та речовину «пластид», підривник МУВ-2 та мінний детонатор МД-5М, які зберігав у своєму підсобному приміщенні.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, слідчий відділу поліції вказав, що «господар» арсеналу та наркотиків підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, має міцні соціальні зв’язки, не працює, не має сталого заробітку, перебуваючи на волі може ухилятись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, а тому просив суд застосувати щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відмовляючи в задоволення клопотання, слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Тарас Наваляний в ухвалі зазначив, що підозрюваний здійснює догляд за батьком, який є інвалідом 1 групи та потребує постійного стороннього догляду, раніше притягувався до кримінальної відповідальності, проте судимості погашені у встановленому законом порядку, свою вину визнав повністю.

Суд застосував щодо підозрюваного, який прийшов на судове засідання із захисником, запобіжний захід у виді домашнього арешту строком на 2 місяці, тобто він зобов’язаний не відлучатися з постійного місця проживання з 20-ої до 8-ої години, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

 



 

Коментарі
09 Листопада 2017, 15:25
Мабуть пальчиком посварять та відпустять.
09 Листопада 2017, 15:30
Все знайшов. Скажи де шукати. А бабло рулить. Зразу батько інвалід ітд. Вже повирішували. Що у нас за країна така? Під час війни в тилу торгувати зброєю і немає покарання за це. Бо війна у на а не АТО. Домашній арешт з 20 вечора до 8 ранку . От наказали до шалави не зможе зходити. А цілий день по лісі по "грибним" місцям шукатиме нову зброю. Міліція продажна суди продажні прокуратура продажні.
09 Листопада 2017, 16:25
Блін, при чому саме в цьому випадку поліція? ! Виявили, і в суд направили. А суд гуманний що зробив? Не знає, що цей придурок вже кидав сусіду гранату в двір?????!!!!!! Коли б судді вкинув у штани, то таких рішень не приймали б. Де гарантія, що нього все забрали?????!!!!!!!
09 Листопада 2017, 16:57
Бо поліція має довести де він взяв. А не написати під шаром ґрунту знайшов.
09 Листопада 2017, 19:46
тарас наваляний це той що приїхав зі сходу його треба назад відправити
09 Листопада 2017, 20:35
Знайшов купу зброї біля Ветсанзаводу? А то може хтось диверсію готував під шумок з вивезенням гнилих відходів?
09 Листопада 2017, 21:16
Я не розумію нашу феміду,Артюшенку впаяли арешт,та заставу,він теж пістолет продавав,а цей ще наркотою торгував і домашній арешт!!!????Чим цей кращий!!???Немає закону про зброю в нашій країні,але закон про зберігання та продаж наркотиків є!!!!То він з дітей наркоманів робить,а його до дому? Може й товар віддали??!!!
09 Листопада 2017, 21:35
Скіль років живу в цьому районі ніколи й ржавого патрона не знайшов. Зажати гаду пальці в двері все скаже, а то їздить по вухах, рахує всіх дурнями.
09 Листопада 2017, 22:05
Де контраргументи? Одні бризки жовчі...
09 Листопада 2017, 22:39
Суддя відробляє гроші. <br/> &quot;Артюшенку впаяли арешт,та заставу,він теж пістолет продавав,а цей ще наркотою торгував і домашній арешт!!!????Чим цей кращий!!???&quot;<br/> Для різних людей різне правосуддя. <br/>Цитата &quot;Обґрунтовуючи внесене клопотання, слідчий відділу поліції вказав, що «господар» арсеналу та наркотиків підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, має міцні соціальні зв’язки, не працює, не має сталого заробітку, перебуваючи на волі може ухилятись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків, а тому просив суд застосувати щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.&quot;<br/>Ось це і ознає міцні соціальні з'язки. А суддя продажний.
10 Листопада 2017, 00:08
Що є то є,це дурдом а не країна
10 Листопада 2017, 00:11
Які контраргументи,ви валянки 2 кілограма наркотиків,це обтяжуюча обставина,ладно зброя,немає закону і ніхто в Україні за це не сидить,але наркотики це ппц,може суддя курнув і під кайфом подобрів?
10 Листопада 2017, 00:33
&quot;має міцні соціальні звязки&quot; - хто розтлумачить, як розуміти то - при обранні запобіжного заходу? з ким ті міцні соціальні звязки у рідозрюапного, як втановлено?
10 Листопада 2017, 01:57
А що значить словосполучення &quot;міцні соціальні зв'язки&quot;? Звязки з соціальними службами? Чи може, корупційні - зв'язки з корупційними службами??
10 Листопада 2017, 13:08
Який конкретно закон порушив суддя?
10 Листопада 2017, 13:58
Ніякий закон суддя не порушив, рішення про домашній арешт гуманне і правильне, під домашнім арештом перебувають злочинці корупціонери, які завдали державі шкоди на мільярди, а арешт і заставу дали не артюшенку а його мамі...
10 Листопада 2017, 15:11
Сину секретаря громадської ради Артюшенко Галі за торгівлю зброєю дали умовно. Виникає питання чи працює закон в державі??
11 Листопада 2017, 11:30
Суддя просто боягуз
11 Листопада 2017, 13:28
Якимович справедливий ти наш , аж смердить від тебе і твоєї справедливої праці , то среш то підлизуєш без перебору , то Галю ср*в разом з косцьовятом і демчучкою , а зара став підлизувати Галі Артюшенко і ср*ти своїх любих друзів з бейжою , ще ви клієнта не посадили а як коршуни рвете між собою його дитину , хату , барахло . Видно Галя не повелась раз далі її среш , криса ти кончана
06 Лютого 2018, 15:32
Ну шо зробиш зарплаты в суддив маленьки жити то треба, а те шо наркоман зара дома и дали продае дитям траву то це для фемиди фигня а не проблема невсе що премию дали
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024