Медична реформа: опублікували список сімейних лікарів з якими можна підписати угоду

11 Листопада 2017, 11:48
34565

Ковельчан закликають визначитись із сімейним лікарем.

У рамках впровадження медичної реформи Ковельське МТМО оприлюднило список лікарів Центру медико-санітарної допомоги, з якими ковельчани повинні підписати декларації про вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги.

 

  1. Цимбал Наталія Борисівна - заст. гол. лікаря центру ПМСД
  2. Басіста Валентина Петрівна - зав. відділ. ЗПСМ амб. №1
  3. Супрунюк Людмила Сергіївна - зав. відділ. ЗПСМ амб. №2
  4. Вознюк Тамара Миколаївна - лікар ЗПСМ амб. №1
  5. Гелюта Михайло Дмитрович - лікар ЗПСМ амб. №2
  6. Губа Людмила Платонівна - лікар ЗПСМ Голобської АЗПСМ
  7. Зима Олег Петрович - лікар ЗПСМ амб. №1
  8. Кінах Олеся Іванівна - лікар ЗПСМ амб. № 1
  9. Котелюк Іванна Ярославівна - лікар ЗПСМ амб. № 1
  10. Ковганич Лілія Володимирівна - лікар ЗПСМ амб. №1
  11. Макарчук Григорій Петрович - лікар ЗПСМ амб. № 1
  12. Марценюк Тетяна Леонтіївна - лікар ЗПСМ амб. №1
  13. Миронюк Любов Адамівна - лікар ЗПСМ амб. №1
  14. Нестеренко Любов Богданівна - лікар ЗПСМ амб. №1
  15. Питель Ірина Іванівна - лікар ЗПСМ амб. №1
  16. Степанюк Анатолій Васильович - лікар ЗПСМ амб. №2
  17. Чавус Надія Василівна - лікар ЗПСМ амб. №1
  18. Мокійчук Юлія Іванівна - лікар ЗПСМ амб. № 1
  19. Котік Вікторія Вікторівна - лікар ЗПСМ Люблинецької амбулаторії
  20. Костецький Андрій Герасимович - зав. Голобською АЗПСМ
  21. Лазаренко Марія Петрівна - зав. Любитівеькою АЗПСМ
  22. Кропива В’ячеслав Юхимович - зав. Велицької АЗПСМ
  23. Потішук Юлія Володимирівна - зав. Білинською АЗПСМ
  24. Вітик Ганна Семенівна - зав. Облапської АЗПСМ
  25. Репета Петро Миколайович - зав. Уховецької АЗПСМ
  26. Зима Олександр Петрович - зав. Люблинецької АЗПСМ
  27. Маліцький Віктор В’ячеслав - зав. Зарічанської АЗПСМ
  28. Баласанян Борис Гарнікович - зав. Дубівської АЗПСМ
  29. Клімчук Тетяна Іванівна - зав. педіатричними дільницями
  30. Олексенко Валентина Петрівна - зав. педіатричними дільницями
  31. Мойсюк Тетяна Іванівна - дільничний лікар-педіатр
  32. Шевченко Катерина Олександрівна - дільничний лікар-педіатр
  33. Калетюк Тетяна Борисівна - дільничний лікар-педіатр
  34. Соколовська Ніна Дмитрівна - дільничний лікар-педіатр
  35. Юхимук Василь Іванович - дільничний лікар-педіатр
  36. Поляк Віра Михайлівна - дільничний лікар-педіатр
  37. Ніколаєва Валентина Василівна - дільничний лікар-педіатр
  38. Жураківська Галина Єрємеєвна - дільничний лікар-педіатр
  39. Шушмарук Василь Юхимович - дільничний лікар-педіатр
  40. Олексюк Тетяна Іванівна - дільничний лікар-педіатр
  41. Михайлевська Анна Іванівна - дільничний лікар-педіатр
  42. Михайлевський Богдан Дмитрович - дільничний лікар-педіатр
  43. Мудрик Надія Ярославівна - дільничний лікар-педіатр

 

3

6

 

«Завдяки впровадженню медичної реформи, пацієнт має право вільно обирати собі лікаря, виходячи з власних потреб. Щоб підтвердити свій вибір, пацієнт має оформити декларацію про вибір лікаря первинної медичної допомоги»,  – зазначають у Ковельському МТМО.

Медична реформа. Що зміниться з 2018 року?

Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект щодо медичної реформи, яка стартує вже з наступного року. Реформа передбачає запровадження нової моделі фінансування системи охорони здоров’я – перехід від фінансування медзакладів згідно кошторису до оплати державою фактично наданої медичної допомоги конкретній людині. «Гроші йтимуть за пацієнтом» – людина звертається в медичний заклад, до конкретного лікаря за допомогою, а держава перераховує кошти в медзаклад, в якому працює лікар, або безпосередньо лікарю, якщо він має власну практику, – повідомляється на сайті Ковельської районної державної адміністрації.

У 2018 році нова модель фінансування охорони здоров’я запроваджується на первинній ланці меддопомоги – за нею працюватимуть сімейні лікарі, терапевти, педіатри. На інших рівнях – вторинному (спеціалізованому) та третинному (високоспеціалізованому) вона буде запроваджена поступово до 2020 року. Жодних змін у медичному обслуговуванні людей на цих ланках – у лікарів-спеціалістів, в лікарнях, спеціалізованих медзакладах – з наступного року не відбудеться.

Як відбудеться перехід на нову систему фінансування меддопомоги, яку надають сімейні лікарі, терапевти, педіатри?

Буде створено Національну службу здоров’я (спеціальний орган виконавчої влади), яка перераховуватиме бюджетні кошти медичним закладам та лікарям-ФОПам за надання меддопомоги людям. НСЗУ укладе угоди з УСІМА медичними закладами і гарантує фінансування відповідно до кількості пацієнтів, яким в цих закладах надають меддопомогу. Фінансування буде проводитись на умовах попередньої оплати.

Людині потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра та підписати з ним угоду на медичне обслуговування. Медичний заклад, лікар-ФОП повідомляє НСЗУ про кількість пацієнтів, з якими підписано угоди. НСЗУ перераховує їм кошти за обслуговування громадян згідно з встановленими тарифами.

Фінансування медичної допомоги через НСЗУ забезпечить головне – єдині стандарти надання меддопомоги та рівний доступ до медичних послуг для кожного громадянина, незалежно від прописки. Саме держава гарантуватиме, що кожному громадянину, який звернеться до сімейного лікаря, буде надано допомогу безкоштовно. А лікар гарантовано отримає гроші за свою роботу, згідно з встановленим тарифом, незалежно від того, де він працює – у великому місті чи сільській місцевості. Фінансування поліклініки, де працює лікар, амбулаторії чи лікаря-ФОПа буде відбуватись з державного бюджету і не залежатиме від фінансової спроможності місцевої громади чи прихильності місцевих чиновників. Воно залежатиме виключно від кількості громадян, яким в медзакладах надали допомогу.

У свою чергу, місцеві громади мають всі можливості для розвитку медичних закладів, адже вони залишаються їх власниками. Завдяки децентралізації місцеві бюджети мають достатньо коштів для того, щоб покращити медичну мережу, створити належні умови для роботи лікарів, відремонтувати дороги до амбулаторій, оплачувати додаткові медичні послуги для мешканців громади.

Перехід на нову систему фінансування буде поступовим, на перехідний період частково буде збережено діючу систему фінансування медзакладів – через субвенцію місцевим бюджетам, як це відбувається зараз.

 

 



 

Що потрібно зробити з 2018 року кожному українцю?

З наступного року кожному українцю потрібно буде обрати свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра і підписати з ним угоду на медичне обслуговування. Це може бути лікар, який працює в поліклініці, амбулаторії, приватній лікарні (якщо вона підписала договір з НСЗУ), або має власну практику.

Причому обрати лікаря людина може незалежно від місця своєї прописки. Якщо ви вже маєте лікаря, який вас влаштовує, ви можете підписати угоду з ним, якщо ні – запитайте рекомендацій у друзів, знайомих, або прийдіть до свого дільничного лікаря і поспілкуйтесь з ним, можливо, він вам сподобається. Лікар не має права відмовити вам у підписанні угоди, винятком є лише випадки, коли він вже має більше 2000 пацієнтів.

Ви можете підписати угоду з лікарем під час першого візиту до нього. Тривалість часу, впродовж якого потрібно укласти угоду з лікарем, не обмежена. Змінити свого лікаря ви можете в будь-який час, якщо знайшли кращого спеціаліста, або, наприклад, змінили місце проживання.

 


 

За що саме на 100% заплатить держава?

Допомога, яку надає сімейний лікар, терапевт, педіатр, повністю оплачується державою, для людини вона є безкоштовною. Якщо лікар вимагає гроші з пацієнта, він має право звернутись зі скаргою на нього до НСЗУ і піти до іншого лікаря.

Допомога лікаря первинної ланки, що повністю оплачується державою, включає: консультації лікаря необмежену кількість разів, профілактичні огляди, базові аналізи, направлення до лікарів-спеціалістів, видачу довідок та листів непрацездатності. Окрім того, сімейний лікар призначає та виписує рецепти на доступні ліки, які можна отримати в аптеці безкоштовно або з незначною доплатою, їх перелік буде поступово збільшуватись.

 


 

Коментарі
11 Листопада 2017, 17:02
З неба гроші не падають, будемо за все платити!
11 Листопада 2017, 19:22
за роки керування цієї влади я ще нічого доброго не побачив. Злидні, злочинність, проституція, жебращтво, масовий виїзд українців за кордон. "Пакращення, пакращення і ще раз пакращення". Держава гине оа очах.
11 Листопада 2017, 20:41
Так скажіть хто нормальний з вище вказаних лікарів. Можливо хтось знає.
12 Листопада 2017, 00:44
Ви спочатку рошифруйте і напишіить людською мовою що таке: ПМСД, ЗПСМ, АЗПСМ, НЗСУ, ФОП і так далі.
12 Листопада 2017, 02:47
Я нічого не повинен з вами підписувати, крім вас ХАБАРНІКІВ - засранців в Ковелі є дуже нормальні приватні лікарі .
12 Листопада 2017, 11:14
Сімейний лікар - це ще один член сім'ї, якого потрібно утримувати за рахунок годувальника сім'ї.
12 Листопада 2017, 14:54
І кожному сімейному лікарю дають план направити вас на непотрібні платні аналізи \ сумнівноі якості\ Якщо вже так то дайте мені моі гроші а сам знайду кому іх віддати
12 Листопада 2017, 17:51
Куштуйте мій безкоштовний сир... такий смачненький...
12 Листопада 2017, 23:27
В нас є дуже хороші лікарі, тільки не багато а кілька штук. І не треба підписуватись Вони і так приймають. Підписка це дурістіка
15 Листопада 2017, 02:04
Медична реформа сьогодні дає мождивість вирватись з тієї складної ситуації, яка склалась на даний час в медицині. Нажаль низькі заробітні плати медичних працівників призвели, що дійсно наші лікарі змушені бути жебраками і просити милостиню у пацієнтів. Медицина неофіційно стала платною. В рамках реформи створюється конкуренція між лікарями. Згодом на ринку сімейних лікарів залишаться дійсно лікарі від бога, професіонали. Згідно реформи сімейному лікарю держава за кожного пацієнта заплатить певну суму за яку він зобов'язаний надавати вам чітко вказані послуги (безкоштовно) незалежно від кількості ваших звернень на рік. За гроші ви можете звернутись до будь-якого лікаря, але якщо ви знаєтете гарних лікарів заключайте з ними договір і отримаєте обслуговування за державні кошти. На даний час перебуваю на навчанні у сусідній Польші де знайомлюсь з реформами, які на даний час відбуваються в нас в дії. В цій країні дана реформа успішно працює. Є звісно певні проблеми, але вони значно менші ніж наші. А якість медичного обслуговування висока. Бажаю вам не помилитися у виборі сімейного лікаря та здорв'я. Щоб з лікарем ви зустрічалися якмога рідше.
02 Жовтня 2018, 19:35
Як в тій ситуації коли прийшов до обраного лікаря а у нього вже кінчився ліміт декларацій ?чому я повинна обрати кого небудь якщо ця реформа на те і направлена що маєш право обрати кого саме хочеш...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром